Skocz do zawartości

[Witryna mi spadła w wynikach] odwieczne pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie,

Plagiat został zniesiony w 100% około 7dni temu. Jednak strona dalej nie pokazuje się do 10 strony na frazy do 50.000 wyników co jest po prostu dziwne. A może być taka sytuacją:

na jednym serwerze posiadam 3 inne strony, serwer jest w home.pl jednak tamte strony pozycjonują się dobrze. Na jeden adres email (czyli w obrębie jednego konta google) dodane są również google miejsca dla tych trzech stron. Jednak adres na który przychodziły listy był zawsze inny (listy przychodziły do siedziby firm). Może to ma wpływ na pozycje, że za dużo stron jest dodanych z jednego konta? Dodatkowo na tym serwerze zainstalowany jest Adder7. czy to może mieć jakiś wpływ? Jak myślicie co może być tego powodem tego "nie bycia" w google? Z góry dzięki za Wasze sugestie.

Oferta: Pozycjonowanie Szczecin, Linki sponsorowane, SEO Copywriting, Strony internetowe Szczecin Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą.

Witam ponownie. Nikt nie ma żadnego pomysłu? Jest jeszcze jedna wazna rzecz otóż po wpisaniu w google: akustyka.szczecin.pl w wynikach nie ma nawet tej strony ale sa linki do wpisów w katalogach. Czy to oznacza ze strona nie jest w ogole zaindeksowana? Jak to mozliwe? Przeciez linkow do niej wyszlo juz ponad 100 i to z dobrych katalogow. Moze cos jest na stronie tak ustawione zeby google nie indeksowalo strony? Panowie, jak to sprawdić? Z góry dziękuję!

Oferta: Pozycjonowanie Szczecin, Linki sponsorowane, SEO Copywriting, Strony internetowe Szczecin Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą.

Witam, jeśłi możesz po podaj linka do tego pliku na tej stronie. Niestety ale tutaj go nie ma: https://akustyka.szczecin.pl/robot.txt

Wygenerowałem nowy plik robot.txt i wrzuciłem go do głównego katalogu strony: w pliku znajduje się:

User-agent: *

Disallow: /wp-*

Edytowane przez MediaDesign

@MediaDesign, wywal linki z boksu Partnerzy i zgłoś wniosek o ponowne rozpatrzenie strony (w GWT). Przy sporej dozie szczęścia otrzymasz info zwrotne co jest nie tak. Strona ma bana, ale przyczyn może być kilka.

Na odpowiedź możesz poczekać ze 2 tygodnie. Zakładam, że strona jest dodana do GWT i żadnych komunikatów do tej pory nie było.

Dokończ też stronę, bo wygląda jak postawiona w 10 minut: https://akustyka.szczecin.pl/hello-world/ (komentarz, adres podstrony), pomęcz klienta o zdjęcia, bo się aż prosi, żeby pokazać parę fotek z realizacji...

=== więcej herezji o SEO piszę na blogu ===
Contexto - problem z pozycjonowaniem? zgłoś się do nas:)

@MediaDesign, wywal linki z boksu Partnerzy i zgłoś wniosek o ponowne rozpatrzenie strony (w GWT). Przy sporej dozie szczęścia otrzymasz info zwrotne co jest nie tak. Strona ma bana, ale przyczyn może być kilka.

Na odpowiedź możesz poczekać ze 2 tygodnie. Zakładam, że strona jest dodana do GWT i żadnych komunikatów do tej pory nie było.

Dokończ też stronę, bo wygląda jak postawiona w 10 minut: https://akustyka.szcz...pl/hello-world/ (komentarz, adres podstrony), pomęcz klienta o zdjęcia, bo się aż prosi, żeby pokazać parę fotek z realizacji...

czym jest owe GWT? https://developers.google.com/web-toolkit/ ??

Witam,

Jestem nowy w tej firmie więc nie rozmawia Pan ze starszym kolegą :) Niestety ale koledzy wyznają zasadę "nauki na własnych błędach". Na razie monituje małe projekty i stąd moje pytania.

Wracając do pytania: Trzeba było od razu napisać narzędzia dla webmasterów. Tak, strona jest dodana do narzędzia, zbudowana mapa i zgłoszona do wyszukiwarek. Z klientem kontakt ciężki, stronę mamy robić MY - w końcu nam za to płaci.

Myślę, że zdecydowanie zbaczamy z tematu. Powiem krótko, jestem stażystą. Ale chce się nauczyć pozycjonowania dlatego zatrudnili mnie tu gdzie siedzę. Pomożecie mi czy zmienić forum?