Skocz do zawartości

[Witryna mi spadła w wynikach] odwieczne pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

backlash i grab o czym wy mówicie o dodaniu 30 czy 130 linków. Chodzi o dodanie dużej ilości linków np. z tych 67 tysiecy podstron.

dodałem po 130 linków do strony do której kierowało zaledwie 30 wszysktich linków.

Google to zauwazylo od razu, poczekam i zobacze czy za jakis czas czy wyniki wrócą i czy ie poprawia.

jezeli bedzie poprawa to potem planuje dodać linki z 90 tysiecy podstron i zobacze wyniki.

dodany komentarz 19 maja:

wyniki wróciły i skoczyly o nascie pozycji na wyrazach: wino, wina, tylko nie wiem dlaczego gdy wpisze link:www.prodesso.com.pl google nic nie pokazuje?

Witam:

8) To przestroga do wszystkich.

Wiem bo z 2-go poleciałem gdzieś na 30-40 miejsce. A to tylko w skutek małej zabawy z linkorem.

Również przeprowadziłem mały test, który okazał się być małą porażką.

Ale kto nie kombinuje ten......???

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

• 4 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...

Jako że istniej ten wątek to w tym wątku zadam pytanie:

- mało że witryna spadła - spadek nieznaczny, ale gorzej: strona pojawia się w wynikach na niższej pozycji ale zupełnie bez opisy. Stan ten trwa już z 7 dni i nie chcę się przywrócić. Strony ani nie ma w cache nawet.

Wynik wygląda tak, że jest sam adres wyświetlany bez opisu bez możliwości wglądu w cache.

Przypuszczam, że w momencie gdy google ją aktualizował to właśnie nastąpił pad serwera. Ale mogę sie mylić. Co o tym sądzicie ? Najdziwniejsze jest to, że nie wszystkie postrony wywaliło.

Zobaczcie sami. Strona MATBOR:

dla słowa MATBOR:

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=matbor&lr=

dla frazy NARZĘDZIA POMIAROWE:

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=narz%C...a+pomiarowe&lr=

dla frezy EXACTO

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=exacto...ukaj&lr=lang_pl

Aha - miałem jeszcze prze jakiś czas link do strony zapętlającej spam-mail boty - czyli te co wyciągają adresy e-mail. Może boty Googla są wrażliwe na takie strony i dlatego ?

Co o tym przypadku sądzicie?

• 2 tygodnie później...

Witam w nroku

nowy doswiadczyl nas zadziwiajaco, www spadlo po 0,5 roku, utrzymujace sie w 1-wszej 20 (na ca 2 mln. wywolan) w daleka nicosc, gdzies miedzy 300-500, tydzien temu.

Czy jest to rezultat nowych dzialan google, czy nowy standard? - nie dodawalismy linkow na gwalt, strona jest grzeczna, linki pozyskiwalismy tematyczne, z reguly wpisane recznie.

Co jest zgrane ?

Wszystkiego Dobrego

Edytowane przez bydgostia

• 3 tygodnie później...
  • 7 miesięcy temu...
  • 3 miesiące temu...
  • 1 rok później...

Witam,

ja mam problem, gdyż sklep pod jednym słowem kluczowym wyświetla się w google na pozycji 26. Jest tak od początku istnienia sklepu (styczeń), również od tego czasu skacze tzn dziś jest na 26 jutro 27 pojutrze 24(w dowolnej kolejności) po czym znika na jeden dzień całkowicie i znów powraca na swoje miejsce. Co może być przyczyną takiego stanu?

Pozdrawiam