Skocz do zawartości

[Witryna mi spadła w wynikach] odwieczne pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem z jakich narzędzi korzystać aby się tak wybić.

wszystko zależy od fraz i od czasu jaki sobie dajesz na osiągnięcie top 3. Przy większości fraz można osiągnąc top 3 bez żadnych automatów a samą optymalizacją i dobrym linkowaniem. Czasem potrzeba jakieś zaplecze ale to też można wykonać w "domowych warunkach". Piszesz o jednej frazie więc nie sądzę że to jest aż tak skomplikowane .Jeśli lubisz nabierać doświadczeń i nie boisz się porażek to co Ci zależy stworzyć kilka blogów na darmowych platformach ,dobrze je podlinkować i niech sobie czekają na nadejście sezonu. Przed sezonem linki do strony docelowej i już :).

Oczywiście zdobyłem takie pozycje, ale trwało to ok.4 miesięcy

i tu masz odpowiedź - zależy jak na to spojrzysz. Czy ważniejszy jest czas na zdobycie topów ( i doświadczenia ) czy pieniądze które komuś musisz zapłacić. Jak teraz zapłacisz to w następnym sezonie też , w kolejnym też ...... Na Twoim miejscu dalej bym pracował nad stroną i na 2 tyg przed sezonem podjął decyzję - "zlecić czy dalej się samemu bawić"

Pozdrawiam :)

unnamed, czasy się zmieniły, już nie wystarczy wrzucić porządnego blasta aby w kilka dni cieszyć się topami, bawić się i eksperymentować można na pół roku przed sezonem, wbić na chama na średnią frazę w dwa tygodnie nic trudnego, pytanie ile postoi i czy nie wyleci po 3 dniach, czy 3 miesiącach . Jak by co mamy adwordsy, i topy są w jeden dzień :)

unnamed, czasy się zmieniły, już nie wystarczy wrzucić porządnego blasta aby w kilka dni cieszyć się topami,

Przecież nie pisałem o blastach a o pracy nad stroną i dobrym linkowaniem :)

mam 3k fraz na uk na długi ogon. Zapłace ci 5k funtów jak wprowadzisz 50% do top 3 w 14 dni. Podejmiesz wyzwanie?

Jak nie jesteś w stanie lub nie umiesz to po co przyjmujesz takie zlecenia ? Pewnie nabrałeś się na frazy typu "currency exchange rates", "exchange rate calculator", "bad credit car loans", "big data analytics" lub "medicare supplement insurance" to się nie dziwię że szukasz kogoś kto Ci zrobi topy za ... . Przy wycenie fraz nie patrz tylko na ilość wyszukiwań ale także na konkurencję i na cenę adwords i niech to Da Ci do myślenia czemu ktoś Ci daje 10 k funtów za 3000 fraz ( dajesz mi 5 k więc z z góry przyjąłem że marża 100 % ) - jak samo adwords dla "medicare supplement insurance" przekroczyło by budżet który ktoś Ci oferuje.

@up

Podejmiesz wyzwanie czy jesteś "kolejnym frumowym teoretykiem"? :)

To pytanie retoryczne. Nie podejmie się, choćby chodziło o 10% długiego ogona.

Długi ogon się nie pozycjonuje. Albo on jest (dzięki temu jak domena stoi i jakie linkowanie wewnętrzne jest), albo go nie ma.

A jak go nie ma, to wybicie go na sensowne pozycje przy istniejącej domenie to praktycznie niemożliwe. Jak już raz ucięli ogon, to nie po to, żeby go przywrócić, a z kolei jak z nowymi domenami jest to każdy (albo nikt) już wie.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

• 1 miesiąc temu...
  • 11 miesięcy temu...

Czy w maju tego roku miała miejsce jakaś istotna zmiana w algorytmach google ? Kilka moich stron poleciało na łeb na szyję mimo że dbam o unikalne cyklicznie uzupełniane treści, żadnych alertów od google tez nie otrzymałem. Myślałem że to chwilowe ale się nie mogą podnieść.

d1c8a6ofh7ki.jpg

To taki przykład ale wiele fraz w różnych witrynach na raz tak poleciało.

Edytowane przez Cruiser

Grupa katalogów i stron różnych CRUZA.PL zaprasza do współpracy.

• 2 miesiące temu...
  • 9 miesięcy temu...

Co poradzicie na to, że gdy wypozycjonuję wpis na koniec pierwszej strony to jak zbliża się okres najbardziej oblegany na daną frazę to strona spada na 3 stronę. Proszę o porady jak się utrzymać na pierwszej stronie.

Jeżeli wpis spada na dalszą podstronę to znaczy, że podstrona ma mniejszy PageRank niż inne strony. Trzeba by było przeanalizować stronę pod kątem wielu aspektów, nie znam adresu dlatego mogę zasugerować, abyś sprawdził wewnętrzne linkowanie oraz zadbał o dobrej jakości linki. Może twój wpis znalazł się na 2 stronie paginacji bloga/portalu i tym samym otrzymuje mniej mocy. Wszystko zależy od wartości serwisu i jak przekazywana jest moc do konkretnych wpisów, kategorii.

To jest dopiero ewenement! Odpowiadać w temacie, gdzie ostatni post napisany był prawie rok temu na post sprzed 2 lat!

f2e346878_zdolny_chlopak_z_ciebie.jpg

• Like 2

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!