Skocz do zawartości

[Witryna mi spadła w wynikach] odwieczne pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

Ja mam problem ze na niektore slowa kluczowe witryna jest od kilku miesiecy na pierwszych pozycjach. Jednak na inne skacze i to potrafi skoczyc z 10 miejsca na 90 . Witryna jest linkowana frazy nie sa trudne. Juz sam nie wiem co robic bo ani wylaczanie ani wlaczanie linkow nie dziala i te skoki sa non stop. Zacząłem się zastanawiac czy ktos

specjalnie nie daje duzej ilosci linkow a pozniej je odlacza? Czy to mozliwe?

A co powiecie na to: strona spadla mi z 3 na 59 miejsce dla jednego z najlepszych keywordow i do tego dla innych tez ogromne spadki, brak modyfikoacji strony przez osatatnie 2 tygodnie, wczoraj jeszcze 600 userow a dzis tlyko 150 odwiedzin...

https://www.brechta.pl

ktos ma jakies pzrypuszczenia ? :)

A co powiecie na to: strona spadla mi z 3 na 59 miejsce dla jednego z najlepszych keywordow i do tego dla innych tez ogromne spadki, brak modyfikoacji strony przez osatatnie 2 tygodnie, wczoraj jeszcze 600 userow a dzis tlyko 150 odwiedzin...

https://www.brechta.pl

ktos ma jakies pzrypuszczenia ? :)

Mam kolego to samo... na wiekszosci moich stron.

Tylko że u mnie spadek byl o wiele wiekszy, bo od spadku w sumie tracę kilkadziesiąt tysieci gosci dziennie - jest wielka lipa, wszystko stoi :)

Co dalej... pozostaje teraz tylko chyba czekać na lepsze jutro ;(

Mam takie pytanie.

Strona moja ma juz ponad 3 lata (tyle domena widnieje w sieci zaindeksowana)

jest caly czas pozycjonowana.

ostatnio na wszystkie frazy poleciala z pierwszych miejsc! o ok 50 pozycji nizej. czyli w okolice 50tych miejsc.

Na wiele z fraz na pierwszej pozycji byla od wielu miesiecy...

filtr?

nie bylo jakiegos przyrostu linkow ..caly czas tak samo. skad filtr?

średnio przyjemna informacja, szczegolnie ze sprzedaz spadla niemal do zera :)

Dam ze PR strony sie nie zmienil, nadal pozostaje PR=4. strach się bać

Ale strona poleciala mi na wszystkie wyniki, nie tylko z pierwszych pozycji. wszstko, ale to wszystko poszlo na pozycje w okolice 50 .. konkurencja pozostala na miejscu. wiec jednak z czyms sie przesadzilo chyba

Edytowane przez olecki

konkurencja pozostala na miejscu. wiec jednak z czyms sie przesadzilo chyba

nie przesadziło. To totalnie losowa sprawa i to, że dziś ta konkurencja pozostała na swoich miejscach nie oznacza, że jutro nie poleci. Mi praktycznie każdego dnia od soboty coś wypada właśnie na dokładnie wszystkie hasła, nawet najbardziej niszowe. I spadek właśnie w okolice 40-60 miejsc.

Edytowane przez qazy

no tak, tylko co dalej.

czy to nie efekt np. linkowania systemami wymiany linkow? (konkurencja moze opierac sie tylko o piękne zaplecza) ?

I jeszcze jedno pytanie. czy ktos z Was w ostatnich dniach polecial na łeb na szyje i wrocil na swoje miejsce? czy trwa to zbyt krotko by ktos powrocil gdzie byl wczesniej?

Edytowane przez olecki