Skocz do zawartości

[Witryna mi spadła w wynikach] odwieczne pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od pewnego czasu czytam forum i powoli zapoznaje się z prezentowanymi tu technikami pozycjonowania. Zacząłem nową stronę dodawać do katalogów- nie są to imponujące ilości, ale zauważyłem, że to wystarczało by strona pięła się pod odpowiednie frazy do góry. Byłem już chyba 5-6 na 1 stronie i w tej chwili (z braku czasu nie dodawałem strony do kolejnych katalogów ) widzę, że strona pod tą frazą zaczęła powoli spadać w dół i teraz jest ostatnia/przedostatnia na 1 stronie. Czym to może być spowodowane? Czy by utrzymać się na jakiejś konkretnej pozycji trzeba wciąż zwiększać ilość wpisów do katalogów, czy zbierać jakieś dodatkowe linki?

Czym to może być spowodowane? Czy by utrzymać się na jakiejś konkretnej pozycji trzeba wciąż zwiększać ilość wpisów do katalogów, czy zbierać jakieś dodatkowe linki?

Trzeba. Jak ty leniuchujesz to inny dalej katalogują itp

• 2 tygodnie później...
Przyczyny spadku urojone i rzeczywiste:

8.Wpadłes w filtr bo dodałes mnóstwo linków z jednej witryny za szybko i masowo

To nie obniży Twej pozycji. Dodanie masowe może nie podwyższyć pozycji z powodu filtra ale jej nie obniży.

Gdyby to co mówisz było prawdziwe byłaby możliwość depozycjonowania poprzez dodanie dużej ilości linków z jednej witryny.

Pozdrawiam

J.

Kolego nie masz racji, dostajac filtr za linki witryna spada.... tak bylo z moimi stronami... proces dokladnie opisany... z dnia na dzien spadla z 2 fraz top 10 na pozycje powyzej top 100 frazy chodne 500 tys wynikow i wyzej

Nie dokońca się zgodze z tymi masowymi

A ja sie zgodze. Nie mam zadnych przeslanek swiadczacych o tym, ze dodanie masowo linkow obnizy pozycje. Byloby to zbyt proste, jezeli chodzi o konkurencje.

Reszta jest OK. :)

A ja mam :( Może nie aż na taką skalę jak Kill Bill, ale mam...

Jakiś miesiąc temu jedną stronę miałem na 6 miejscu. Dodałem kilkadziesiąt linków i po updacie linków przez google, po kilku dniach spadła na 19-20 miejsce. Inna sprawa, że w chwili obecnej ta strona jest na 8 miejscu.

A może w tym przypadku był jeszcze inny powód spadku? :roll:

moim zdaniem kilkadziesiat linków to za malo kilka tysiecy ... ale napewno nie kilkadziesiat... zapewne skoro sie udzielasz na forum to zakladam ze domena nie miala stazu miesiaca czy dnia w google

Mam podobnie. Wczoraj strona + strony na jej subdomenach spadły na 49 miejsce. Na części ze stron miałem e-weblinka (nie w stopce, mniej więcej w środku strony). Co mogło być przyczyną?

Jedyne co robiłem ostatnio to przekierowanie z "bez www" na www + dodanie sitemapy forum (na subdomenie, ponad 200k podstron).

Sam sobie odpowiedziales na pytanie. weblink styka i filtr leci

468x60.gif

pobieranie z wrzuty Pobieranie mp3 z wrzuty bez limitów

darmowe mp3 Darmowe mp3, download mp3

imprezy Imprezy, kluby i dyskoteki w Twojej okolicy

• 4 miesiące temu...

witam, jestem nowy na forum, ale widzę, że niektórzy zapomnieli o bardzo ważnej rzeczy, jeśli chodzi o spadki pozycji w google. Jak zresztą kiedyś już pisali na swoim blogu (nie pamiętam adresu dokładnego, bardzo dociekliwi sobie mogą poszukać), google dla nowych stron, daje takiego darmowego boosta, na krótki okres (tydzień, dwa). Po tym czasie, pozycja może znacząco spaść, ale czasami jest to niezauważalne, jeśli google indeksuje stronę w bardzo wolnym tempie

witam, jestem nowy na forum, ale widzę, że niektórzy zapomnieli o bardzo ważnej rzeczy, jeśli chodzi o spadki pozycji w google. Jak zresztą kiedyś już pisali na swoim blogu (nie pamiętam adresu dokładnego, bardzo dociekliwi sobie mogą poszukać), google dla nowych stron, daje takiego darmowego boosta, na krótki okres (tydzień, dwa). Po tym czasie, pozycja może znacząco spaść, ale czasami jest to niezauważalne, jeśli google indeksuje stronę w bardzo wolnym tempie

Nu to odtworzyłeś nam Amerykę:P To co piszesz opisane może w 100 postach na PiO ;)

Nu to odtworzyłeś nam Amerykę:) To co piszesz opisane może w 100 postach na PiO :)

dokładnie jak mówisz, widzę to też w wielu postach, ale tutaj nie było o tym ani słowa, a ma to również znaczenie w przypadku tego tematu :)

• 4 miesiące temu...
Spadla mi strona w ciagu ostatnich 3 dni z 1/2 na 12/13 pozycje pod jedno z najlepszych keywordow, linkowana wylacznie ze statlinka przez ponad 8 miesiecy, ktos zanotowal podobne zjawiska ?

Chyba złapałeś filtra.

Edytowane przez vold

Życie jest jak pudełko czekoladek, nigdy nie wiesz co się trafi... Forum Sportowe|Forum Kulturystyczne|Forum Sportowe

• 2 miesiące temu...

mi strona spadła z 4 miejsca na 33 .. przez kilka dni rosła stopniowo aż do 4 miejsca, teraz spadła na 33 miejsce

o dziwo liczba wyszukań na daną frazę składającą się z 2 wyrazów spadła z 6,2mln do 1,8mln - czy możliwe jest że w tym czasie google przeprowadza jakieś zmianY?

- czy to moze przez 2,3 linki dodane na forach mało znacznych?

- albo poprzez dodanie meta abstract

z góry dziękuje za odpowiedź

agencja reklamy, skuteczna reklama - skuteczna reklama wspierająca model biznesu "3W" - wygrywasz Ty, Twój klient i My

• 2 tygodnie później...

Dzisiaj moja strona spadła z 15 pozycji na 78! Podejrzewam, że chodzi o szybki przyrost linków. Piszę dużo na forach i tam w stopce mam odnośniki do najnowszych artykułów na mojej stronie a że postów na forach mam już blisko 10.000 to pewnie dlatego...

Co teraz? Usunąć te odnośniki z for czy czekać? Jak długo będzie założony filtr? Co radzicie?

Wszystko o telefonach Nokia Lumia i Windows Phone

• 8 miesięcy temu...

Witam, a ja mam pytanie jak to jest z google-analitycs oraz google dla webmasterów.

Jeżeli na jednego e-maila mam zarejestrowane powiedzmy 4strony w analitycs i google dla webmasterów. Strony wzajemnie delikatnie się linkują no i są na jednym serwerze.

Pytanie, czy google to jakoś wychwyci ? Co do jednego serwera to już trochę się oczytałem ale co do głównego problemu nie mam pojęcia jak to będzie.

Będę wdzięczny za odpowiedź ekspertów.

Dzięki, może ktoś bardziej doświadczony potwierdzić kto miał już z tym do czynienia i jest niemal pewny że przez to miał problemy ?

No i w sumie co w tym złego że delikatnie linkuje na swoich stronach, uznawane jest to za black seo ? Wydaje mi się że tak być nie powinno, zwłaszcza w nowym zwierzątku googla. Myślę że już bardziej złe jest dodawanie wpisu na kiepskie katalogi niż na dobre swoje strony które poza linkowaniem wymiennym działają jedynie w "naturalny sposób seo"

Dodam że na stronie poświęconej White Seo znalazłem taki cytat

"wymiana linków i banerów z serwisami powiązanymi tematycznie - link ze strony o zbliżonej tematyce ma większe znaczenie, niż link ze strony o zupełnie odmiennej tematyce"

Zamotałem troszkę, ale wylałem z siebie myśl jak widzę to z mojej perspektywy. :D

Edytowane przez popekpoker

Witam, a ja mam pytanie jak to jest z google-analitycs oraz google dla webmasterów.

Jeżeli na jednego e-maila mam zarejestrowane powiedzmy 4strony w analitycs i google dla webmasterów. Strony wzajemnie delikatnie się linkują no i są na jednym serwerze.

Pytanie, czy google to jakoś wychwyci ? Co do jednego serwera to już trochę się oczytałem ale co do głównego problemu nie mam pojęcia jak to będzie.

Będę wdzięczny za odpowiedź ekspertów.

ja tak miałem

jedno konto i adres mail

dodałem do stron zapleczowych google-analitycs /zapleczówki dla ludzi/ i główny serwis, który był z nimi związany wyleciał w "kosmos"

po wywaleniu google-analitycs i zostawieniu w panelu tylko głównej serwis wrócił na swoje miejsce

Nie wiem, może to tylko przypadek, a może coś jest na rzeczy