Skocz do zawartości

[Witryna mi spadła w wynikach] odwieczne pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam problem, moja strona w bardzo szybki sposób traci Alexe. Do maja ten wskaźnik wynosił ok 3.000.000, później zaczęła cały czas spadać:/ w tym momencie to 16.912.244. Strona znajduje się na 2 pozycji wyszukiwania na pozycjonowana frazę, jest w miarę dobrze zoptymalizowana, nic w niej nie było ostatnio zmieniane. Do tej pory dodawałam do zaplecz jeden artykuł tygodniowo, podlinkowany do strony głównej i katalogowałam ręcznie (dobre katalogi), oprócz tego precle. Od czerwca zaczęłam stosować OmniaDD zarówno do strony głównej jak i zaplecz (strona główna to 50 wpisów dziennie a zaplecza 20). Może to wina katalogów do których strona jest dodawana przez OmniaDD (do tej pory wybierałam katalogi PR2 w górę, a tutaj jest wiele o PR0). Jeśli macie jakieś pomysły na poprawienie Alexy to prosze o sugestie.

• 2 tygodnie później...

ja ze swoją stroną to mam dziwne historie od kilku miesięcy na frazie "fotograf wrocław" zajmowałem 25 pozycję ze skokami o kilka oczek w górę i w dół wykupiłem więc u trzech allegrowiczów linkowanie na tą frazę wydałem pieniądze i strona podskoczyła o 5 pozycji już mi się gęba cieszyła aż tu nagle spadek z 20 pozycji na 115 w ciągu miesiąca podskoczyła do 85 pozycji po czym dzisiaj spadła na 160 chyba sobie odpuszczę ten wrocław inne okoliczne miasta moja strona jest w granicach top 10 .

Jeśli macie pomysł co mogło się stać to proszę o poradę

mowa tu o stronie fotobocian.pl

witam panowie,

mam takie pytanie. pozycjonuje znana witrynę na 4 frazy. po około 3 miesiącach utrzymywania się strony w pierwszej piątce strona nagle powędrowała na 150, 160, 20 i 50. stała stabilnie na "swoim" miejscu. ostatnio nie była linkowana. głównie pozycjonowana przez katalogowanie w płatnych. na rożne anchory.

Czy ostatnio google znowu coś kombinuje z algorytmem?

Oferta: Pozycjonowanie Szczecin, Linki sponsorowane, SEO Copywriting, Strony internetowe Szczecin Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą.

witam panowie,

mam takie pytanie. pozycjonuje znana witrynę na 4 frazy. po około 3 miesiącach utrzymywania się strony w pierwszej piątce strona nagle powędrowała na 150, 160, 20 i 50. stała stabilnie na "swoim" miejscu. ostatnio nie była linkowana. głównie pozycjonowana przez katalogowanie w płatnych. na rożne anchory.

Oferta: Pozycjonowanie Szczecin, Linki sponsorowane, SEO Copywriting, Strony internetowe Szczecin Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą.

witam panowie,

Patrząc na twoja stopke, twoje pytanie jest trochę dziwne :-)

Zastanawiam się czy witryna może ucierpieć jeśli, ktoś kopiuje z niej treści i umieszcza na swojej stronie. Czy google jednak zapamiętuje gdzie taka treść pojawiła się pierwotnie a kolejne powtórzenia traktuje jako spam. Przecież nie mamy wpływu na to, że ktoś powiela nasze treści. Pojęcie praw autorskich w sieci jest niestety często ignorowane.

• 4 tygodnie później...

O tym było pisywane już kilka lat temu (szukaj <- opcja na forum) i nawet Google na ten temat się wypowiedziało.

Jeżeli napiszesz dobrą treść i ktoś skopiuje ją od Ciebie ze strony to dla G ten ktoś będzie spamerem. Jakby było tak że ktoś by kopiował strony czyjeś i był wyżej (na dłuższy czas) to konkurencja by się powybijała i ogólnie byłby armagedon -_-

Polecam ----> Ogród na balkonie <----- polecam

Polecam ----> Katalog firm <---- Polecam

W dzisiejszych czasach, najlepiej jest maksymalnie różnicować źródła linków, oraz samą treść anchora. Nie zaleca się pakowania w anchor tylko i wyłącznie frazy na którą się pozycjonuje, ale też nazwę marki / produktu, nazwę strony, adres strony itp.

Dobrze jest nie opierać się jedynie o preclowanie oraz katalogowanie, warto jest umieścić wpis na forum, dodać się do topki, stworzyć profil na facebooku oraz Google + a przede wszystkim pisać na stronę wartościową treść, która jest możliwie unikalna.

• 2 tygodnie później...

Wydaje mi się, że równie ważne jest aby większość naszych linków przypominała linknowanie naturalne. Takie linkowanie najłatwiej uzyskać poprzez stosowanie na forach tzw. marketingu szeptanego. Linki powinny być zarówno typu dofollow jaki nofollow. Z tymi ostatnimi nie ma problemu ponieważ prawie każde forum standarowo generuje linki nofollow. O wiele trudniej jest zaleźć powiązane tematycznie z naszym serwisem forum z linkami dofollow.

telefon komórkowy t-mobile

internet play online