Skocz do zawartości

[Witryna mi spadła w wynikach] odwieczne pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam taki problem

Dodałem stronę do indeksu google, pojawił się w wynikach wyszukiwania, ale ostatnio dośc mocno poszła w dół.

Jest to nowa domena kupiona 3 tygodnie temu, dodałem ją do katalogów stron, cały czas dodaję i pinguję ja co jakiś czas i dalej nic..

Chodzi o tą domeną "

https://pompysrubowe.eu/"

ma ktoś jakiś pomysł, żeby skoczyć wyżej być w top 50 ??

Pompy zębate, pompy membranowe, pompy śrubowe najlepsza oferta pomp, zapraszamy.

Przestać upychac słowa kluczowe na stronie :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• 4 tygodnie później...

Witam,

stało się. Moja strona, która miała stabilną pozycję w google przez dwa, trzy lata poleciała w dół o 8 do 12 pozycji. W każdej z fraz byłem w top 3. W sumie zauważyłem to dopiero dziś i może to tylko chwilowe spadki. Może Wy mi podpowiecie co się stało?

Strona: www.teatrmantra.pl

P.S. Teraz wróciła już na swoje miejsce, ale widzę, że są wahania.

Edytowane przez luniek88

witam

czy ktoś jeszcze zaobserwował jakieś spadki?

zaobserwowałem duże spadki, z top5, top 10 poza 50, poza 100

co ciekawe nie wszystkie frazy, jedna ostatnio nie była dopalana, druga natomiast poprzez katalogi (multikod u jarmina)

czy to jakaś większa aktualizacja?

i jak temu zaradzić, uzbroić się w cierpliwość i czekać, czy linkować z mocnych źródeł?

Edytowane przez barmic

Była duża aktualizacja, ale również pozytywna, cześć mi powychodziła z filtrów.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Dziwne te spadki u mnie. Nie jestem pierwszy nawet na frazę, która jest nazwą mojej strony. Patrzyłem także frazę teatr ognia - spadek z 3 na 11 miejsce. Na 2 miejsce wskoczył fanpage, który chyba nie wyróżnia się niczym specjalnym. jakie jest Wasze zdanie?

Przypomnę, że strona: www.teatrmantra.pl

Dzisiaj zauważyłem, że na jedną z głównych fraz strona poleciała mi o 12 pozycji, u jednej z konkurencji dokładnie to samo. Mam nadzieję, że to chwilowe, bo wszystko staram się robić ręcznie :)

Aczkolwiek inna domena też konkurencji z lipca tego roku jest na pozycji 4 i 5 czyli mają dwie podstrony w TOP 10. Od początku września z zerowej ilości linków mają już ponad 60 000 i się trzymają od ok. dwóch tygodni na tych pozycjach, nie rozumiem tego. Bo ewidentnie widać, że to robota automatów.

I jak tu żyć? :)

Witam,

na forum zosatała polecona nam firma web profit, którą wynajeliśmy na początku roku, jednak od prawie 9 miesięcy efektów żadnych nie ma nie znajdujemy się nawet na 5 stronie google, firma Web profit tłumaczy nam to cytuję " Na chwilę obecną wszystkie pozycjonowane słowa są poza top100. Jest to spowodowane tym, iż na przełomie lipca oraz sierpnia była zmiana algorytmów. Po tym czasie były spadki, cały czas próbujemy to odbudować, ale niestety wyszukiwarka Google od tamtego czasu co chwilę zmienia algorytm i z tego względu ciężko będzie powrócić na wysokie pozycje. Robimy wszystko co w naszej mocy, ale niestety to Wyszukiwarka Google dyktuje warunki."

Bardzo proszę o pomoc , porade , sugestie czy to w ogóle ma znaczenie? to co oni nam piszą?

Może znaja Państwo firmy które zajmą sie pozycjonowaniem naszej strony z lepszą precyzją oraz efektywnością?

Proszę o kilka ofert lub podanie firm które mogły by nam wpozycjonować nasze słowa kluczowe, co mamy robić aby wypromować naszą stronę?

dodam ,że firmie web profit nie zależy na kliencie ponieważ kiedy prosimy o rporty jak wyglądamy odpisują nam ,że nie udało im się wypozycjonować na i możemy zerwać umowę, tak sie zachowują firmy dbające o swoich klientów?

podaję adres meilowy sklep@slupskiemeble.pl

SFM -masz dział ogłoszenia . i tak zaraz admin usunie ogłoszenie tak że nie ma większego sensu. Zastanów się też nad AdWords - teraz to najpewniejsze. Nikt o zdrowych zmysłach nie zagwarantuje topów w chwili obecnej. Pozycje w serpach u mnie skaczą między 100 a 9 pozycją.

• 2 tygodnie później...

Dziwne... Moja strona była na drugim miejscu po wpisaniu pewnej frazy, a teraz jest może na, hmmm... 100?

Co jeszcze dziwniejsze po wpisaniu owej frazy zamiast samej strony (www.mojanazwa.pl) są jej podstrony... Tzn. najpierw wszystko było ok, sama strona była na drugim miejscu a teraz na to miejsce wskoczyły podstrony...