Skocz do zawartości

[Witryna mi spadła w wynikach] odwieczne pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Zmienia się coś teraz mam jedną stronkę, która przez ostatnie dwa miesiące była stabilna TOP 10 a teraz sobie fajnie skacze w granicach 30 pozycji. I tak już od soboty :kwasny: :kwasny:....

Pozostałe strony w miarę ok.

Pompy zębate, pompy membranowe, pompy śrubowe najlepsza oferta pomp, zapraszamy.

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

a ja mam pytanie, co oznacza nagły przyrost linków? tzn. jaka liczba linków może być uznana za orzyrost "nagły" i groźny dla strony. Pojawiło mi sie 200 linków z jednej domeny, ale stronę dodałam tylko raz do katalogu, co jednak spowodowało znaczącą liczę linków z tej domeny. Powinnam się bać, usunąć linki? Sprawa świeża więc jeszcze nie wiem jak wpłynie na pozycję strony.

Panikuj jak zauważysz spadki w ilości odwiedzin (nagłe: 2-3 dni) i pozycji słów kluczowych. Obserwuj też czy coś jest w działaniach ręcznych w google webmaster tools.

Jak zauważysz tylko spadki to przyczyn może być wiele ale i może to być filtr. Jak coś w działaniach ręcznych to sprawa jest ułatwiona.

Troubles with google penalty? No problem - can fix it!

• 3 tygodnie później...

Hej,

moja strona pozycjonowana w zasadzie była na jedną frazę, ostatnimi czasy zauważyłem jej ciągły spadek (z pozycji 2 do 3-4, 5 a dzisiaj nawet 6). W zależności od pory różną pozycję mi wyświetla, ale wg. GWT średnia pozycja to 3,6 w działaniach ręcznych aby informacja "W witrynie nie znaleziono ręcznych działań przeciwspamowych.".

Na podstawie danych z ahrefs.pl zauważyłem że duży wzrost linków był w lipcu, ale tego samego miesiąca był tak samo duży spadek...

Pod koniec listopada zacząłem dodawać stronę do katalogów (głównie SeoKatalogi), średnio dodaję ok. 5 wpisów dziennie.

Był moment, że strona zaczęła iść w góre (zaczęła pojawiać się na 2-3 pozycji), ale teraz znów spadła, czym to spowodowane? Czyżbym dostał jakiś filtr?

Dziękuję za pomoc

P.S. Czy pingowanie ciągle ma sens? Bo różne czytam opinie i już sam pogubiłem się czy pingować, czy odpuścić sobie...

Edytowane przez pionas

konkursy - prawdopodobnie najlepszy serwis z konkursami, codziennie nowości

samotny rodzic - masz dzieci, ale jesteś sam(a)? Zajrzyj i podziel się swoim doświadczeniem, obawami, rozczarowaniami, czy doświadczeniem zdobytym przy opiece nad dzieckiem bądź dziećmi

Ciągłe pingowanie nie ma sensu. Strona spadła najprawdopodobniej w wyniku utraty linków lub utraty mocy linków. Odrobinę panikujesz, przypisujesz lekki spadek działaniom Google. Działaj systematycznie, a nie emocjonalnie.

e:l

Edytowane przez Trotyl
  • Like 1

nihil fit sine causa

• 2 tygodnie później...

Czy była jakaś aktualizacja po 6 grudnia czy coś bo mi strona poleciała na wszystkie frazy na łatwiejsze z 1 miejsca na 8 a trudniejszej z 35 na 119. Czym to jest spowodowane? Nie pozycjonowałem mocno ok 4 linki na tydzień oraz nie dostałem żadnej wiadomości w panelu dla webmasterów

Najładniejsza reportażowa fotografia ślubna Pleszew

Najlepsza fotografia ślubna Kalisz oraz Pleszew. Zapraszam

Blog fotograficzny i nie tylko.

Czy była jakaś aktualizacja po 6 grudnia czy coś bo mi strona poleciała na wszystkie frazy na łatwiejsze z 1 miejsca na 8 a trudniejszej z 35 na 119. Czym to jest spowodowane? Nie pozycjonowałem mocno ok 4 linki na tydzień oraz nie dostałem żadnej wiadomości w panelu dla webmasterów

gdyby G karało za 4 linki tygodniowo, to internet składałby się tylko z blogów 13 letnich panienek i wikipedii. Powodów może być sporo fsb, zbanowanie/oflagowanie części miejscówek, błędów na stronie itp. Niestety bardziej bez szklanej kuli nie jestem w stanie pomóc.