Skocz do zawartości

[Witryna mi spadła w wynikach] odwieczne pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

"Jeżeli strona jest w top10 a potem nie ma jej wgl w 100 to raczej ban :/"

a co niepoprawnego jest w tym zdaniu?

Pytanie tylko jaki byl odstep w czasie sprawdzen. To po pwierwsze.

Jesli jest to mocno konkurencyjna fraza to mogles zostac wygryziony.

Co do bana - wiesz czy uzywales "nielubianych przez googla metod"?

Jesli nabroiles to nie ma sie co dziwic.

Profesjonalne indywidualne szkolenia dla firm oraz business coaching wrocław z certyfikowanym coachem ICF.

Szkolenia dla menadżerów oraz szkolenia dla sprzedawców. Dokonaj z nami przełomu w pracy, karierze, lub życiu osobistym.

• 4 tygodnie później...

Spadek z TOP10 skutkuje znacznym zmniejszeniem liczby odwiedzających daną witrynę. Wytyczne postawione przez google, cały czas ulegają zmianie. Dlaczego "witryna mi spadła w wynikach" możecie przeczytać w tym artykule:
Reagowanie na zmiany w pozycjonowaniu. Dowiecie się nie tylko tego jak wrócić do TOP10.

"Jeżeli strona jest w top10 a potem nie ma jej wgl w 100 to raczej ban :/"

a co niepoprawnego jest w tym zdaniu?

Pytanie tylko jaki byl odstep w czasie sprawdzen. To po pwierwsze.

Jesli jest to mocno konkurencyjna fraza to mogles zostac wygryziony.

Co do bana - wiesz czy uzywales "nielubianych przez googla metod"?

Jesli nabroiles to nie ma sie co dziwic.

A jakie G lubi metody ? :)

Edytowane przez Presta

Wdrożenia sklepów Prestashop: www.selljus.pl

Ban jest wtedy, gdy wpiszesz w googlach url swojej strony i nie będzie żadnego wyniku dla Twojej strony. Jeśli spadła to filtr

No niekoniecznie.

Mam taką jedną stronę, co jak wpiszę nazwę domeny, wujek G jej nie znajdzie.

Co śmieśniejsze, po przejściu na drugą stronę wyszukiwań, wujek G podmienia a auomatu jedną literkę w wyszukiwanej frazie, pokazując wyniki dla domeny o bardzo podobnej nazwie (właśnie z ze zmienioną literką).

Natomiast jak użyję szukania "site:domena.com" pokazuje już prawidłowo wyniki mojej domenę. Tudzież znajdzie ją na bardziej szczegółowe frazy.

Jak więc widać wklepanie samej nazwy domeny i jej brak w wyszukiwaniach niekoniecznie oznacza bana.

Inny fakt, że nigdy tej domeny nie linkowałem. To strona służąca jako demo pokazujące działanie mojego pewnego skryptu. Jedyne kilka linków pochodzi właśnie ze strony developerskiej tego skryptu.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

• 2 tygodnie później...

Google deklarował że linki przychodzące nie będą miały znaczenia. Niestety w ostatnim okresie to się zmieniło.

pisz jaśniej bo nie wiem co hejtować : to że teraz linki nie mają znaczenia czy to że kiedyś nie miały.

Jemu chyba chodziło o skrót myślowy, że dawniej można było walić czym popadnie i najwyżej to nie zadziałało a potem się to zmieniło na rzecz strasznych i potwornych kar. (czyli wymyślenie przez nich DT)

Co niestety jest okrutnym narzedziem jesli ktos komus chce uprzykrzyc zycie. Wystarczy doladowac dziadoskich linkow i pozniej ciezko sie z tego wygrzebac. Przezylem na wlasnej skorze.

Profesjonalne indywidualne szkolenia dla firm oraz business coaching wrocław z certyfikowanym coachem ICF.

Szkolenia dla menadżerów oraz szkolenia dla sprzedawców. Dokonaj z nami przełomu w pracy, karierze, lub życiu osobistym.

• 1 miesiąc temu...