Skocz do zawartości

[Witryna mi spadła w wynikach] odwieczne pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Moja stronka oparta na WP po zmianie szablonu mocno spadła w wynikach wyszukiwania i straciłem 90% ruchu.

Powoli ruch zaczyna wracać ale dzieje się to strasznie wolno

Sprawdź Kod SWIFT banków w Polsce np. SWIFT PKO BP. Kod SWIFT jest potrzebny do przelewów zagranicznych i krajowych przelewów walutowych

55 minut temu, qark napisał:

Moja stronka oparta na WP po zmianie szablonu mocno spadła w wynikach wyszukiwania i straciłem 90% ruchu.

Ze zmianą szablonu pewnie zdechła jakaś optymalizacja, np. może wypadło wewnętrzne linkowanie, które jest inaczej zrobione. No, ale bez konkretów to wróżenie z kuli

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

• 2 tygodnie później...

W dniu 27.06.2018 o 17:18, qark napisał:

Google ostatnio bardzo długo przetrawia różne zmiany, do tego błędnie i radykalnie interpretuje ew. problemy, które kiedyś przez robota były bagatelizowane i nie miały większego wpływu. Niby dobrze, ale w praktyce źle.

Edytowane przez mmr88

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

• 1 miesiąc temu...

Czym sprawdzacie pozycję witryny? Ja sprawdzam wtyczką alexa rank ale z tego co widzę strona spadła o jakieś 500tyś pozycji, a ruch wzrósł kilkukrotnie co mnie i firmę bardzo cieszy ze wzrostu sprzedaży, jednak trochę mnie niepokoi ten spadek ponieważ jeśli będzie tak spadać w nieskończoność to w końcu spadnie również ruch. Spadek odnotowany na przestrzeni miesiąca. Dodam, że zmienialiśmy produktom kategorie i  nie opłacaliśmy google adwords. Czy może to być przyczyną?

Pozdrawiam i dziekuję za odpowiedź 

Nie patrz na alexa, bo nie jest miarodajny. Ruch rośnie = jest ok.

Jak chcesz patrzeć na wykresiki to polecam senuto, on będzie dość miarodajny.

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

• 4 tygodnie później...

Co by nie zakładać nowego wątku, a pytanie w sumie idealnie pasuje do tematu:

od kilku tygodni systematyczny spadek, gdzie w samej stronie nic nie grzebałem, linków od jakiegoś czasu nie specjalnie dodawałem...

chodzi o www.drukarnia.org.pl  tylko słabe linkowanie może być powodem, czy coś jeszcze (przeoptymalizowanie)etc. ? główne moje słowo kluczowe skanibalizowało się przez podstronę. Poproszę o podpowiedź w którym kierunku iść. thx

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Dnia 16.08.2018 o 14:20, Aleksiejs napisał:

Nie patrz na alexa, bo nie jest miarodajny. Ruch rośnie = jest ok.

Jak chcesz patrzeć na wykresiki to polecam senuto, on będzie dość miarodajny.

Ahrefs nie będzie lepszy ? ;)

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

@straseusz, zależy dla kogo, dla kogoś komu odpowiadałem raczej nie :P W senuto może sobie założyć darmowe konto na 2 tygodnie, a ahrefsa pewnie nie wykupi. 

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Witam,

Od kwietnia tego roku istnieje moja strona www.massuye.pl

próbowałem wypozycjonować ją własnymi siłami zamieszczając na niej treści oraz dodając do katalogów stron.

interesują mnie dwie frazy:

"masaż z dojazdem Poznań" - tutaj po około 4 miesiącach udało mi się wskoczyć na 4 miejsce, czyli zaraz za olx, gumtree 

"masaż Poznań" - o wiele większa konkurencja, mimo to piąłem się w wynikach coraz wyżej aż udało mi się zająć 13 miejsce, na którym byłem przez ok 10 dni, po czym nagle spadłem na miejsce >100, i taki stan rzeczy nie zmienia się już od ok. 2 tygodni. Zadziwiające jest dla mnie, że pozycja na pierwszą frazę czyli "masaż z dojazdem Poznań", która w zasadzie zawiera w sobie frazę drugą pozostała bez zmian na 4 miejscu. Na prawdę można się wkurzyć.

Jakieś pomysły co powinienem czynić ?

z góry dziękuję za pomoc

Witaj,

po pierwsze masz za mało linków aby myśleć o dobrej pozycji dla frazy masaż poznań.

Wg Majestic masz 32 linki z 9 domen.

To stanowczo za mało!

To jest podstawowy twój problem.

Pozyskaj więcej linków: fora, serwisy Web 2.0, itp.

Możesz założyć również kilka blogów na darmowych platformach i tam tworzyć wpisy z linkami do twojej strony.

Najważniejsze, nie przesadzaj z dodawaniem linków z anchorem EM - czyli masaż Poznań. Anchor jak i źródła linków powinny być zdywersyfikowane.

Przed tobą dużo pracy - powodzenia.

@Anmato I skąd konkretnie wziąłeś tą zalecaną wartość? Testowałeś i sam doszedłeś do takich wniosków na bazie setek linkowanych stron czy czytałeś seo blogaska? 

1 godzinę temu, Aleksiejs napisał:

I skąd konkretnie wziąłeś tą zalecaną wartość?

a Ty nie testowałeś?

Obecnie odpowiedni % EM jest kluczowy, a podany wyżej przedział jest skuteczny dla większości wypadków przy obecnym algo.

Oczywiście nie dla wszystkich, bo zależy jeszcze od konkurencyjności frazy, wieku domeny i wieku linków do niej prowadzących itd.

Edytowane przez s_matysik
  • Like 1