Skocz do zawartości

[Witryna mi spadła w wynikach] odwieczne pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Aleksiejs napisał:

@Anmato I skąd konkretnie wziąłeś tą zalecaną wartość? Testowałeś i sam doszedłeś do takich wniosków na bazie setek linkowanych stron czy czytałeś seo blogaska? 

U mnie się sprawdza 10% ale masz na Ahfrefsie te dane, właściciele serwisu udostępnili dane ze 100 000 domen. To temat z wiosny, obudziłeś się :P

@s_matysik czepiam się do formy przedstawienia tego, "zalecana wartość", takie walenie konkretnymi liczbami w seo uważam za robienie krzywdy komuś kto nie ma o tym pojęcia. Potem widuje się całe posty o tym, że keyword density mam X%, anchorów mam X%, a strony nie ma w top100, a przecież powinna być przynajmniej w top10

edit: poza tym mam/miałem strony, które siedziały/siedzą wysoko w top samym spamem i gdzie tylko to było możliwe z samymi exactami, mam też strony klientów, gdzie nawet jeden exact nie był zastosowany (pomijam brandowe) i jest dobrze. Sprowadzanie tego do konkretnej liczby uważam za błąd.

Edytowane przez Aleksiejs

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

2 godziny temu, Aleksiejs napisał:

@s_matysik czepiam się do formy przedstawienia tego, "zalecana wartość", takie walenie konkretnymi liczbami w seo uważam za robienie krzywdy komuś kto nie ma o tym pojęcia. Potem widuje się całe posty o tym, że keyword density mam X%, anchorów mam X%, a strony nie ma w top100, a przecież powinna być przynajmniej w top10

edit: poza tym mam/miałem strony, które siedziały/siedzą wysoko w top samym spamem i gdzie tylko to było możliwe z samymi exactami, mam też strony klientów, gdzie nawet jeden exact nie był zastosowany (pomijam brandowe) i jest dobrze. Sprowadzanie tego do konkretnej liczby uważam za błąd.

Filozof. Uważaj za błąd, ale zauważ, że napisałem tylko o EM a nie o pozycjonowaniu czy pozycjach.

• 2 lata później...

Panowie mam pewien problem z którym nie mogę sobie poradzić. Od pewnego czasu pozycjonowałem pewien sklep internetowy na różne frazy. Przyszła pora na pozycjonowanie frazy xyz.

Na początku szło super, fraza konkurencyjna ale podstrona szybowała sobie w górę. Dodam, że fraza pozycjonowana była krajowo. Było pięknie do soboty, kiedy to podstrona znajdowała się na 15 pozycji na zapytanie xyz. Nagle patrzę, a wszędzie prócz jednego miasta znikła z wyników wyszukiwania. Była i nie ma. Sprawdzałem i niby jest zaindeksowana w google, ale wyświetla się tylko w jednej lokalizacji. Ni cholery z tego nie rozumiem. wpisywałem site:xxx.pl/ i podstrona jest w indeksie... Macie jakiś pomysł jak to ugryźć? Inne frazy wyświetlają się elegancko dla danego sklepu, tylko ta jedna coś sfiksowała.

9 godzin temu, Wezyr napisał:

Przyszła pora na pozycjonowanie frazy xyz. [...] wpisywałem site:xxx.pl/ [....] Macie jakiś pomysł jak to ugryźć?

Wiec sprawdź xxxx oraz yyyyy ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 9 miesięcy temu...

ja się zgodzę z 

W dniu 3.02.2005 o 15:31, kill bill napisał:

2.Wyprzedziła cię witryna lepiej pozycjonowana

Dwójka powinna być na pierwszym miejscu :) dlatego pozycjonowanie stron WWW jest tak ważne! a najlepiej jak robią to za Ciebie specjaliści :)

Ja korzystam z usług XXXXXX, można poczytać czym się zajmują : Ciach link

Profanacja - żeby na ambonie spamerów spamować. To musi być jakiś młody a głupi adept. 

Edytowane przez Grey Ronin

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

• 1 rok później...

Dwie strony w tym samym czasie zanotowały praktycznie spadek do 0. Jedna tematyka telefony, druga randki. Jednak z AI (ale nie spam, przygotowane art.) druga 100% człowiek. Nie ma żadnych filtrów, nie robiłem nic co mogłoby na to wpłynąć, jakieś pomysły?

spacer.png
spacer.png

długi weekend się zaczął w piatek ... sporo ludzi pewnie wzięło urlopy ... ale może byc tez koniec wdrożenia algorytmu i po rpostu finalnie wycieło oba algorytmicznie.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

4 godziny temu, zgred napisał(a):

długi weekend się zaczął w piatek ... sporo ludzi pewnie wzięło urlopy ... ale może byc tez koniec wdrożenia algorytmu i po rpostu finalnie wycieło oba algorytmicznie.

Wycięło stare pozycje, a jak piszę art. to po zaindeksowaniu jest w TOP10, kolejne niezrozumiałe działanie? Nie wiem czy mogę coś zrobić poza podlinkowaniem.

38 minut temu, tomato99 napisał(a):

Wycięło stare pozycje

skoro tak to pewnie algorytmicznie pod kątem nowego algorytmu wdrozonego w marcu. Kilak dni temu zakoncyzło sie wdrożenie drugiego co zacząl sie w marcu = jeśli jest taka korelacja to serwisy raczej nie do odratowania... ale mozna probować.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint