Skocz do zawartości

webwweb.com wersja beta - ogólnie o projekcie

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
ogolnie to bardzo pozytywnie oceniam projekt

bardzo mnie to cieszy jednak czasem przeraża mnie ile jeszcze pracy muszę w to cuś włożyć ;)

tez na niego trafiłem

fajny, co? :D

z tego co widzę osoby które zetkęły się z webwweb.pl nie mają większych problemów, a nowi zawsze mogą zapytać na forum czy mailem... czas dopiero pokaże czy "words & phrases" będzie miało rację bytu

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Gość Anonymous

przepraszam, ze nie czytalem wszystkich postow w tym watku, ale nie bardzo mam czas i nie bardzo mi sie chce. zauwazylem, ze jak dodam slowo:

keyword1

oraz:

keyword2

to wyszukujac keyword1 lub keywrod2 moja strona sie pojawia, natomiast szukajac keyword1 keyword2 sie nie pojawia. to troche dziwne, bo nikt nie wymysli wszystkich mozliwosci jakich moze uzyc przecietny uzytkownik.

nikt nie wymysli wszystkich mozliwosci

zgadza się, ale wpisując keyword1 keyword2, oba rozseparowane pojawią Ci się pod logo w sugestiach - to tylko jeden klik więcej więc jeszcze nic strasznego

nikt nie wymysli wszystkich mozliwosci

dlatego zbieram dość szczegółowe dane o słowach i frazach abyś mógł w przyszłości optymalnie zarządzać listą słów i fraz

natomiast szukajac keyword1 keyword2 sie nie pojawia.

to może póki co wstawić duże info: z frazą "keyword1 keyword2" nic nie znaleziono, spróbuj wyszukać osobno keyword1 lub keyword2 ale w przyszłości jestem bardzo zainteresowany łączeniem wyników z dwóch czy większej ilości słów :D

Rozwiązanie mogłoby być całkiem rozsądne i działać tak: jeśli fraza "humor dowcipy kawały" występuje w bazie i są w niej wpisy wyświetlamy jej zawartość, jeśli nie to łączy wyniki z "humor", "dowcipy" i "kawały" i łączy ilości punktów wpisów jeśli się powtarzają i wyświetla ranking. O to Ci Bartku chodzi?

ale nie bardzo mam czas

rozumiem, ale wierzę że wiesz o co ogólnie chodzi

i nie bardzo mi sie chce.

a to już z deka lekceważąca wypowiedź z Twojej strony i mogę równie lekceważąco Cię poinformować, że nie bardzo może mi sie chcieć utrzymywać Twoich wpisów w moich bazach. P.S. W zasadzie za mail pt. "Usuniecie z katalogu stron jeja.pl - powód: Brak stosownego linku." powinienem już parę dni temu Ci wszystko zablokować. Mało masz linków ode mnie, że wywalasz jeden z moich adresów ze swojego katalogu?

Gość Anonymous
a to już z deka lekceważąca wypowiedź z Twojej strony i mogę równie lekceważąco Cię poinformować, że nie bardzo może mi sie chcieć utrzymywać Twoich wpisów w moich bazach

nie, to dziś taki dzień jest. oglądając moje ulubione skoki narciarskie przespałem całą pierwszą serie. na ogół staram się wszystko czytać, ale dziś akurat tak wyszło, że mi się nie bardzo chcę. właściwie to złożyło się na to sporo czynników, które doprowadziły mnie do stanu ogromnego niechcenia i nierobienia. nie chciałem zlekceważyć Ciebie ani nowej witryny.

Rozwiązanie mogłoby być całkiem rozsądne i działać tak: jeśli fraza "humor dowcipy kawały" występuje w bazie i są w niej wpisy wyświetlamy jej zawartość, jeśli nie to łączy wyniki z "humor", "dowcipy" i "kawały" i łączy ilości punktów wpisów jeśli się powtarzają i wyświetla ranking. O to Ci Bartku chodzi?

no fajnie, ale jeśli ma bardzo obciążać to nie jest konieczne skoro:

wpisując keyword1 keyword2, oba rozseparowane pojawią Ci się pod logo w sugestiach - to tylko jeden klik więcej więc jeszcze nic strasznego

nie, to dziś taki dzień jest.

wobec tego sugeruję Cię nabranie większego dystansu do wszystkiego co dzieje się do okoła bo najzwyczajniej szkoda zdrowia

ale jeśli ma bardzo obciążać

ostatnio chyba dość dobrze mi idzie optymalizacja połączeń z bazą więc być może udałoby się coś takiego stworzyć, dzięki za bardzo konstruktywną uwagę

Właśnie - wszyscy nerwowo czekaja na indexacje :D

BTW: Czy:

https://www.webwweb.com/s.php?q=%D0%9B%D0%B...F%D1%8B〈=pl

Jest jedyna ruską stroną na razie? ;)

-> LinkVault <- nowy system wymiany linków statycznych

Kup linki <- dobre ceny, duży wybór

Katalog stron - PR4, SEO friendly, ponad 1000 wpisów ^_^

Jest jedyna ruską stroną na razie

tak, dzięki że ją dodałeś, nie masz wielkiej konkurencji :D

Duits

hehe... coś zamotałem ;) Duits to zdaje się z norweskiego

a i sorka za łamaną angielszczyznę na stronach webwweb.com, najpierw skończę system który pozwoli na podstawianie treści w zależności od $_GET[lang] a potem będę szukał jakiej pomocy w przetłumaczeniu interfrejsu na kilka języków

można już wyświetlać wpisy wg jezyka strony :D

czyli np. rosyjski wpis, taki jak Twój, pojawi się domyślnie pod Звонки ale pod Звонки z zaznaczonym jezykiem PL już nie :D

w końcu nic nie stoi na przeszkodzie aby ktoś kto ma ochotę promował stronę polską, angielką, niemiecką, francuską czy włoską ze słowem Звонки jednak myślę, że obecne rozwiązanie pozwoli na zachowanie porządku wpisów przede wszystkim w przypadku haseł ogólnoświatowych takich jak hosting tym samym polepszając jakość wyników wyszukiwania

ehh... jeszcze pare szczegółów i chyba system będzie gotowy :)

=D> =D> =D>

Tylko jeszcze CO Z TYMI PUNKTAMI ...

Proponuje burze mógzów! Może w zależności od ilości kliknięć w dodane strony można będzie można otrzymywać punkty (kliknięcia bedą zliczane z unikalnych IP)

chyba jedyne wpisy FR i DE tez sa moje;-P

W DE już nie jesteś osamotniony. W części ostatnio dodane strony także zrobiłem system wyboru języka strony więc można bedzie obserwować przyrost (o ile będzie) zachdnich i wschodnich stron ;)

Zrobiłem ikonkę zielonego Usera jeśli jest online szczegoly_uz_online.gif ale raczej sie z tego szybko wycofam bo jest to zupełnie zbędne w dodatku w tej zieleni kazdy wygląda jak ufoludek :P

Proponuje burze mógzów

racja, trzeba w końcu i o tym zacząć myśleć a najlepsza jest burza :P a do niej podrzucę parę argumentów

- możliwość kupna pakietów po 100 dodatkowych punktów chyba rozwiązuje problemy.

- możliwość zdobycia za kliki (przetestowane na webwweb.pl) odpada bo zawsze znajdzie się ktoś kto wpakuje system zliczania w iframe, frame, jako img albo jeszcze sprytniejsze przekierowanie które ciężko będzie wykryć.

- możliwość zdobycia za polecenie, na zasadzie programu partnerskiego, np. po kliknięciu przez specjalny link zostaje zapisane cookie i jeśli osoba której polecony został webwweb.com zarejestruje się, polecajaca dostałaby paczke punktów. Obawiam się jednak tego rozwiązania bo jest w nim tyle samo dziur co w punktach za kliki

W związku z tym że nie szans na zrobienie blokad zarejestrowania się dwukrotnie (i więcej na różnych e-mailach) przez tego samego Użytkownika trzeba wymyślić coś co będzie zachęcać do gromadzenia jak największej ilości punktów i zniechęcać do wielokrotnej rejestracji.

Teraz jest to jedynie wygoda - można dodać kilka różnych stron, przełączać się pomiędzy nimi, edytować, zarządzać punktami każdej z nich ale to za mało...

...przydałoby się aby ogólnie większa ilość punktów wpływała jakoś korzystnie na ranking, może tak:

- Ktoś ma ogólnie 100 pkt i inwestuje 10 z nich w hasło hosting.

- Ktoś inny ma 200 pkt ogólnie więc inwestycja tylko 10 pkt w to samo słowo sprawia jakby zainwestował 12 dzieki czemu jest wyżej.

- Kolejny ma 300 pkt więc 10 pkt daje lokatę jakby zainwestował 13

- Ty masz np. 500 pkt więc te 10 pkt daje Ci pierwszą lokatę bo działa jakbyś normalnie zainwestował 15

Takie rozwiązanie daje dość duży power w osiąganiu pierwszych pozycji i powinno nakręcić konkurencję. Mając 200 pkt i poinwestowane 100 w hosting i 100 w domeny jesteś wyżej od kogoś kto zarejestrował się dwa razy i dodał jedną swoją stronę do hosting z 100 pkt i drugą do domeny z 100 pkt.

No to znowu jestem sam - tym razem w IT ;)

https://www.webwweb.com/last_url.php?site_l...lang=it〈=en

Coś wolno zaczyna chodzić...

Możnaby jakoś jeszcze zachęcać do pisania dłuższych opisów, bo na razie z tym krycho (sam wiem - nie chce mi się :P )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności