Skocz do zawartości

webwweb.com wersja beta - ogólnie o projekcie

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

Coś wolno zaczyna chodzić...

też to dziś zauważyłem :?

Możnaby jakoś jeszcze zachęcać do pisania dłuższych opisów

Profilaktyka może być dobra, że to dobrze dla robotów itp. Ale już wyróżnik za obecność więcej niż 1000 znaków nie przejdzie - zobacz dlaczego ;)

tym razem w IT

fajnie :P

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
jest mały bug

wydaje mi się że bug już jest załatany

a swoja drogą w statystykach danego słowa / frazy jest już "notify word / phrase for remove" jest to możliwość zgłaszania przez Użytkowników wyrazów do usunięcia więc jeśli ktoś się pomyli czy znajdzie jakiegoś kwiatka wystarczy to wcisnąć :)

P.S. jeśli usuwam słowa czy frazy a są tam Wasze wpisy to nie martwcie się bo ile punktów każdy z Was zainwestował (w usuwane słowo czy frazę) tyle wróci na Wasze konta.

P.S. jeśli coś skasuję co jest czy było dla Was ważne to nie ma problemu, wystarczy dodać słowo czy frazę od nowa.

No to znowu jestem sam - tym razem w IT

dodałem jeszcze hiszpański :lol:

• 2 tygodnie później...

Witam serdecznie! Zastanawiam się dla kogo jest tworzony projekt webwweb.com??? Proszę potraktować moje pytanie w kontekście statystycznego internauty, który trafi na tę stronę, aby znaleźć to czego szuka. Generalnie chodzi mi o frazy i słowa kluczowe, których ilość jest bardzo znikoma i na dodatek w skrajny sposób moderowana. Myślę, że w ten sposób ograniczany jest dostęp do serwisu użytkownikom, którzy szukają frazy np. "dzwonki do nokii" lub inne w podobnej konstrukcji. Może nie jest to idealna polszczyzna, ale w wielu wyszukiwarkach takie zapytania stanowią spory procent. W przypadku webwweb.com znajdzie jedynie gdzieś na dole strony podpowiedzi podobnych słów i fraz. Spora ilość internautów powie "dziękuję" i wyjdzie. Natknąłem się również na tym forum na opinię, że są frazy, na które nikt nie będzie nigdy wchodził. Czy nie można tego potraktować na zasadzie, że jest to problem danego usera? Myślę, że i tak czas zweryfikuje przydatność tego serwisu dla statystycznego internauty, ale boję się, że będzie to tylko kolejne narzędzie do pozycjonowania.

Witaj,

Generalnie chodzi mi o frazy i słowa kluczowe, których ilość jest bardzo znikoma

Ilość fraz jest znikoma bo ilość Użytkowników jest mała, serwis dopiero startuje.

i na dodatek w skrajny sposób moderowana.

to chyba dobrze że jest moderacja.

Myślę, że i tak czas zweryfikuje przydatność tego serwisu dla statystycznego internauty

Przydatność dla statystycznego Internauty każdego serwisu jaki powstaje w necie weryfikuje czas. To naturalne.

Czy nie można tego potraktować na zasadzie, że jest to problem danego usera?

Nie. W przyszłości frazy i słowa które nie będą wyszukiwanie częściej niż jakiś tam czas będą automatem usuwane.

ale boję się, że będzie to tylko kolejne narzędzie do pozycjonowania.

Zaraz, nawet jeśli się okaże że tylko do tego się nadaje webwweb.com to skoro dodałeś tam wpis to chyba z korzyścią dla Ciebie

Nie zrozum mnie źle, ja nie neguję sensu istnienia webwweb.com. Idea bardzo mi się podoba. Moje wątpliwości budzi jedynie sposób moderacji fraz i słów kluczowych. Moderacja sama w sobie jest narzędziem bardzo istotnym, ale nie należy popadać w skrajność. Sam pewnie doskonale wiesz jak dziwaczne frazy tworzą ludzie, aby znaleźć szukaną stronę. Chyba, że katalog webwweb.com jest przeznaczony głównie dla polonistów... Pomysł na usuwanie nieużywanych fraz i słów przez automat jest bardzo dobrym pomysłem. Czas to dobry wskaźnik popularności. Myślę, że trudniejszym tematem jest system zdobywania dodatkowych punktów oraz zniechęcenie do klonowania kont przez jednego usera. Mogę jedynie życzyć powodzenia i wymiernych korzyści! Pozdrawiam!

Nie zrozum mnie źle

Nie zrozumiałem Cię źle i nie chciałbym żebyś i Ty mnie źle zrozumiał. Wierz mi że z jednej strony nie chcę systemu dla lingwistów ale z drugiej nie bardzo pasuje mi system wypełniony frazami jako zbitki słów kluczowych, pisanymi bez znaków dialektycznych czy z błędami ortograficzymi ale ok, nie będę ich kasował na bieżąco tylko zrobię pod koniec miesiąca update.

Idea bardzo mi się podoba

Mnie też chociaż po miesiącu istnienia widzę, że to jeszcze nie jest "TO" co chciałem stworzyć :)

Witam Serdecznie.

Zarejestrowałem się na webwweb.com i osobiście bardzo mi się podoba. Ale wybrał bym chyba to niebieskie logo :)

A teraz mam takie małe pytanko.

Jak usunąć słowa kluczowe jeśli chce je dodać jeszcze raz ? Bo szukam szukam i wydaje mi się, że krążę w kółko.

Witaj Seb@

Jak usunąć słowa kluczowe jeśli chce je dodać jeszcze raz ?

Jeśli dałeś frazie np. 10 punktów to zmień po prostu na 0 i gotowe

Natomiast jeśli chciałbyś zgłosić do usunięcia z bazy słowo czy frazę np. podnośniki hydrauliczne to w prawym dolnym rogu masz taką możliwość.

W zasadzie jeśli dodałeś jakieś dzwine słowo czy frazę do bazy to po prostu nie dodawaj do niej swojego wpisu - jesli już dodałeś to ustaw ilość punktów na 0 i zajmij sie kolejnymi, właściwymi słowami czy frazami.

Frazy i słowa do których nikt się nie dodał (albo z któych usunąłem wpisy) zostają po kilku dniach usuwane więc teoretycznie nawet nie musisz ich zgłaszać do usunięcia.

Witam Wszystkich,

Jestem nowym uzytkownikiem, więc błagam nie bijcie jeśli problem, z którym się zetknołem został już tutaj wczesniej omówiony :)

Sprawa wygląda dość banalnie i aż mi się wierzyć nie chce, że to może byc bug. Nie mogę niestety dodać do katalogu takiego takiego adresu: www.nazaretanki.pl/szkola . Strona zwraca komunikat: "Błąd! Podany adres nie zwraca poprawnej odpowiedzi serwera." Czy ktoś z Was spotkał się już z podobnym przypadkiem?

witaj na forum :)

Czy ktoś z Was spotkał się już z podobnym przypadkiem?

spotkałem się z podobnym przypadkiem - jeśli nie sprawi Ci to kłopotu to dodaj po prostu https://www.nazaretanki.pl/szkola/index.php

pozdrawiam

piotrek, przydałoby się pokazywanie na tórej jesteśmy pozycji pod danym słowem na tej stronie

Szczegóły domyślnego wpisu, zarządzanie słowami kluczowymi i frazami

bo przy 40 kategoriach zagladac do każdej to troszke czasochłonne :-)

szukałem ale nie znalazłem jest jakiś spis najczęsciej szukanych fraz?

zagladac do każdej to troszke czasochłonne

wierzę, ale nie robi się też tego co 5 minut :lol:

przydałoby się pokazywanie na tórej jesteśmy pozycji

niestety w formie tabeli słowo | ilość pkt | pozycja moze okazać się to niewykonalne - z czasem mam zamiar wprowadzić radykalną zmianę w systemie wyszukiwania ;)

spis najczęsciej szukanych fraz

Są za to statystyki (prawy dolny róg) każdego słowa znajdujacego się w bazie danych wiec możesz przeanalizować dokładnie każde słowo czy frazę do której dodałeś (bądź chcesz dodać) wpis. Aby uprzyjemnić zabawę z "words&phrases" znajdziesz tam przelicznik "odsłon na dzień" który powinien podpowiedzieć gdzie inwestować więcej punktów a gdzie mniej ;)

statystyka dla: download

- data dodania: 07.02.2005

- odsłon: 333

- odsłon na dzień: 10

statystyka dla: nokia

- data dodania: 03.03.2005

- odsłon: 39

- odsłon na dzień: 4

statystyka dla: telefon

- data dodania: 05.03.2005

- odsłon: 11

- odsłon na dzień: 1

szukałem ale nie znalazłem

bo nie ma czegoś takiego ;)

Poniżej Top30 wg ilości wyświetleń na dzień 12.03.2005 (niezależnie od daty dodania słowa!) Wyświetlenia liczone są tylko dla słów i fraz znajdujących się w bazie - można przyjąć wobec tego, że lista nie obejmuje wyszukiwań które zwracają wynik 0

- życzenia walentynkowe

- walentynkowe smsy

- suknie ślubne

- internet

- gry komputerowe

- tapety

- budownictwo

- gry flash

- gry online

- tapety na pulpit

- samochody używane

- humor hobby rozrywka

- turystyka

- motoryzacja

- kraków

- fotografia

- wystrój wnętrz

- warszawa

- sklepy

- ogłoszenia

- kredyty

- dzwonki polifoniczne

- flash

- budownictwo jednorodzinne

- nieruchomości

- zakopane

- części samochodowe

- programy

- smsy

- zarabianie w internecie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności