Skocz do zawartości

przerejestrowanie domeny

Predict4u

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jeśli teraz zarejestruje kilka domen, wykupię serwery i zrobie serwisy na siebie, jako osobę prywatną a potem, gdy zacznę mieć dochody będę chciał założyć firmę to:

- czy będę musiał przepisać domeny i hosting na firmę do rozliczeń z US?

- jak dokonać takiego przepisania?

- jakie są koszty?

Czy może rejestracja firmy jeśli mam poważne plany co do serwisów i działalności w tym biznesie jest konieczna (lub bardziej korzystna) i lepiej rejestrować wszystko już na firmę? Chciałbym uniknąć kosztów w okresie kiedy jeszcze nie będzie dochodów. W dodatku nie jestem jeszcze zdecydowany czy będę zakładał firmę w Polsce czy w Irlandii (zależy od ustawy którą PiS chce wprowadzić).

Będę też wdzięczny za informacje jak wygląda sprawa czerpania zysków z pozycjonowania stron klientom z UE jeśli firmę założę firmę w Polsce. I czy będąc zarejestrowany w Polsce mogę czerpać dochody z Adsensa na stronach brytyjskich/irlandzkich/ogólnoświatowych w euro/funtach/dolarach i czy stawki będą odpowiadające krajowi czy polskie?

Wiem, że trochę dużo pytań ;) Jeśli ktoś nie ma czasu się rozpisywać, będę wdzięczny za linki :)

Dzięki

Marketing Manager w Edukey - Szkolenia Komputerowe i Marketingowe

Wydawca portalu TwojaEuropa.pl - Życie, Studia i Praca za Granicą

logo-edukey-twojaeuropa.png

Czy może rejestracja firmy jeśli mam poważne plany co do serwisów i działalności w tym biznesie jest konieczna (lub bardziej korzystna) i lepiej rejestrować wszystko już na firmę? Chciałbym uniknąć kosztów w okresie kiedy jeszcze nie będzie dochodów.

nie bardzo rozumiem w jaki sposób unikniesz kosztów lub nie rejestrując na osobę fizyczną czy firmę - zapłacisz tyle samo.

proponuję od razu fakturować na firmę, sporo opłat musisz wnieść za rok z góry co ci więc da przepisywanie w połowie roku serwerów czy domen skoro usługi już dawno zapłacone?

--------------------------------------------

Foka

Da mi to, że nie będę musiał przez to pół roku, kiedy nie będę miał dochodów, płacić składek do naszego wspaniałego systemu UBezpieczeń społecznych :angry:

Co prawda teraz składki już mocno spadły za pierwszy okres działalności, ale mimo wszystko to jakieś 400zł/mieś w błoto.

Generalnie chciałem się dowiedzieć czy będą później problemy z przerejestrowaniem wszystkiego na firmę, szczególnie w sytuacji kiedy domeny są rejestrowane w Polsce a firma np w Irlandii.

Marketing Manager w Edukey - Szkolenia Komputerowe i Marketingowe

Wydawca portalu TwojaEuropa.pl - Życie, Studia i Praca za Granicą

logo-edukey-twojaeuropa.png

280zł jak już coś :angry: A jak weźmiesz 13 000 dotacji z PUP to prawie Ci starczy na 2 lata. Co do domen to przy podmiotach prawnych wymagane jest, aby był on właścicielem domeny, osoba fizyczna już nie (przynajmniej nie spotkałem się) tak samo jak samochód, komputer itp.

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności