Skocz do zawartości

Filtr w Google a AdWords

trout

Rekomendowane odpowiedzi

No normalnie musze o tym napisać, bo przydarzyło mi się w bardzo krótkim odstępie czasu. A było tak:

Odpaliłem boksy AdWords dla dwóch starych i dużych katalogów anglojęzycznych. PR 4, tysiące linków przychodzących, sto lat temu już dostały standardowe filtry na np. "web directory". Natychmiast po odpaleniu katalogi wskoczyły w wyniki na tę frazę w google.com - jeden na 5 pozycję (ach jak to przyjemnie być zaraz za yahoo...), drugi na 24 - co mniej więcej odpowiadałoby stopniom ich podlinkowania.

O wzroście odwiedzin nie wspomnę. Święto w domu.

Skończyła się niestety kasa na koncie, nie zdążyłem doładować więc wstrzymałem ich wyświetlanie. No i zgadnijcie - prawie natychmiast obydwie strony wyleciały. Nawet nie patrzyłem na jaka pozycję, na pewno poza setkę. Skorelowane czasowo było to bardzo dobrze, gdyż nie w tym samym momencie przerwałem wyświetlanie boksów - najpierw wyłączyłem jeden i ta strona zniknęła, dzień potem drugi i to samo z drugą.

Na domiar złego podobna sprawa przydarzyła mi się z polską stroną, już wcześniej wypozycjonowaną - po usunięciu również poleciała w kosmos. Tutaj nie da się stwierdzić, czy AdWords jej pomogły, bo już wypozycjonowana była. Ale prawdopodobnie wstrzymanie wyświetlania jej zaszkodziło. Jedynym tropem może być to, że jest to strona nowa, i jej wcześniejsza wysoka pozycja była chyba dzięki FSB.

Na szczęście akcja ze wstrzymaniem wyświetleń nie dotknęła innych moich stron - te akurat nie były w żadnych filtrach, miały solidne zaplecze linkowe i swój wiek.

I po co się ten Gugiel tak bawi? Nie lepiej napisac w regulaminie: "wykup boksy, wyjdziesz z filtra, tylko nie waż się przestać za nie płacić"? :)

Jeśli ta teoria okaże się prawdziwa, proszę o wzmiankę o sobie w encyklopedii ;).

ostatnio coraz wiecej osob zadaje o to pytanie. Historia prawdopodobna, chociaz wczesniej nigdy cos takiego mi sie nie zdarzylo, ale dzisiaj wieczorem zaprzegne sfiltrowana strone do testow :)

BIŻUTERIA ? doskonała na prezent

NAJTANSZE Vouchery Adwords - wiadomosc na gg 4649106 lub na PW

hmmm miałem cos podobnego , nie dotyczyło to co prawda wyjścia z filtra a wyższych pozycji witryny podczas kampanii adwords i znaczącego spadku na fraze po zakończeniu , na dniach odpale testy i dam znać

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Niestety ale chyba musze to potwierdzic sledze stale pozycje stron na fraze: Agroturystyka - i wyniki sa te same nagle pojawia sie strona na 5 pozycji (w momencie gdy pojawily sie jej linki sponsorowane) wczesniej byla poza 40 (zmiana w przeciagu 1-2 dni) - sprawdzam codziennie pierwsza 20 wiec niestety ale to sa fakty

Agroturystyka Turystyczny katalog Wakacje

Polecam www.katalog.agroturystyka.foxnet.pl

No, to się cieszę, że nie tylko mnie to spotkało i na durnia nie wyszedłem...

Z drugiej strony jest to trochę jednak przerażające. Spróbuję zrobić następujący test - usunę zupełnie opisywane kampanie i odpalę je od nowa (poprzednio tylko je wstrzymałem).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności