Skocz do zawartości

Czy mozna tak umiescic kod html reklamy AdSense?

kamilson

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Wlasnie chcialbym rozpoczac swoj udzial w programie reklamowym AdSense dodam ze moja strona stoi na CMS Joomla i tu pytanie - poniewaz istnieje cso takiego jak gotowy moduł zawierajacy kod html googleAdSense ktory tylko sie instaluje na stronie i umieszcza w danym miejscu, i czy jesli zareejstruje sie w googleadense i dostane od nich w czasie rejestracji kod html do wstawienia na moja witryne, zrezygnuje z niego i wstawie zamiast niego modul o ktorym pisalem to czy bedzie to tez dziaalc? czy moze kazdemu przydzielany jest indywidualny kod i nie mozna korzystac z takich ogolnodostepnych modułow?

Prosze o pomoc poniewaz jestem poczatkujacy w tej kwestii a chcialbym aby wsyztsko dzialalo

pozdrawiam

• 6 miesięcy temu...

Witam.

Ja używam Joomla + moduły google adsense i wszystko działa:) ale swobodnie także można wklejać kod, podany przy dobraniu ustawień w adsense. Oto krotka instrukcja:

Aby wszystko odbyło się bez problemow w panelu admina w zakładce serwis/konfiguracja serwisu należy wyłączyć edytor wysiwys - jeśli używacie. Poźniej przechodzimy do zakładki moduły/moduły serwisu i klikamy ikonkę NOWY. Należy wybrać pozycję (left, right, itp.) opublikować, wkleić kod podany od google adsense w pole tekstu zapisać i już mamy reklamy google na stronie w Joomli:) Przy ew. poźniejszych edycjach edytor wysiwyg także musi być wyłączony.

pozdrawiam

No nie wiem, ja bym jednak był za wklejaniem kodu wygenerowanego z panelu Google...

Zdecydowanie popieram. Jakoś sceptycznie jestem nastawiony do "gotowców", choć sam korzystam z CMS'a to kody zawsze pobieram ze swojego konta...

Ochrona Danych Osobowych - portal Administratora Bezpieczeństwa Informacji

Przepisy Kulinarne dla Ciebie - przepisy, porady, artykuły, nauka gotowania

Słyszałem o jakimś engine blogowym czy CMS, który dodawał sam z siebie AdSense z identyfikatorem autora skryptu. Oczywiście można to było wyłączyć, ale domyślnie był tam jego kod. :)

Zresztą gotowce, w których się tylko zmienia identyfikator, nie umożliwiają wybierania kanałów spersonalizowanych. :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności