Skocz do zawartości

site:260

Pawka

Rekomendowane odpowiedzi

Mariusz - blokada dodawarek jest najgłupszą pod słońcem rzeczą, jaką można zrobić. Uroda qlwebów polegała na tym, że miewają niezły site i same rozwijają. Coś jak Web 2.0, automatycznie przyrastający content tworzony przez użytkowników. Powiedzmy że odrobinę automatycznie. :)

Natomiast MA sens blokowanie ewidentnie nietematycznych wpisów, np. erotycznych, farmaceutycznych czy innych ogólnie uznanych za 'pink', oczywiście jeżeli sam nie siedzisz w tej branży.

Warto również zwrócić uwagę na to, co stało się z wieloletnim pierwszym miejscem pod hasłem 'kredyty' czy 'qlweb' i przypomnieć sobie, o czym pisaliśmy z Webcenterem zanim powstał Linkor. Być może strona która jest autorytetem i ma 10x więcej tematycznych linków niż najsilniejsze pozostałe, niekoniecznie powinna być na pierwszym miejscu, skoro inne biją ją wartościową, niezduplikowaną treścią i ładnymi naturalnymi przyrostami naturalnych linków.

To miłe że poruszyłeś kwestię szablonów (mniej więcej to miałem na myśli pisząc o algorytmie różnicowym), ale to już kwestia innej dyskusji.

Pozdrawiam, J.

• Odpowiedzi 122
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
1 - stronki na jakich skryptach zostały przez Google odznaczone jako site:260?

Bardzo proszę - w dużej części są to słabe pod względem treści strony, a także strony ze sztucznym lub niskim Traffic Index. Przede wszystkim, ogólnikowo, są to strony niższe jakościowo, z nieunikalną i mało wartościową treścią. W zrozumieniu unikalności treści powinien pomóc pewien artykuł na temat algorytmu różnicowego, który za jakiś czas spłodzę. ;)

jak więc wytłumaczysz to -

https://www.google.pl/search?hl=pl&safe...amp;btnG=Search - 260

https://www.google.pl/search?hl=pl&safe...=Szukaj&lr= - 260

https://www.google.pl/search?hl=pl&safe...amp;btnG=Search - 5 270

moim zdaniem site 260 jest przydzielany losowo :)

Dumałem nad tym przez chwilę, zrobiłem małe rozpoznanie i stwierdziłem, że "w 260" wpadają strony, które są identycznie prezentowane w SERPach - ten sam desc i key dla każdej strony.

sprzeciw - moje katalogi (coćby ten ze stopki) mają site 260 a kazda podstrona ma inne desc i key

to nie to

aha i mam jeszcze do Was pytanie

co to za różnica jakie site pokazuje sie po wpisaniu site:strona.pl ?? polecenie link: nie działa od dawna i nie wpływa na pozycjonowani

czy Waszym zdaniem strona która wpadła w "filtr" site 260 jest gorsza od tej która tego "filtru" nie ma??

moim zdaniem ten site niczemy wielkiemu nie służy. przeszkadza bardzo w przypadkach systemów wymiany linków, gdzie liczone są punkty na podstawie SITE.

lecz pomimo tego, że google wyświetla 260 podstron to i tak reszta jest uwzględniona w wynikach wyszukiwania

ominąć "260" jest łatwo, daje się "powtórzyć szukanie we wszystkich stronach" i mamy wszystkie podstrony.

pamiętajcie, że wyszukiwarki są robione dla ludzi nie dla pozycjonerów, żaden zwykły przeszukiwacz internetu nie sprawdza jaki site ma dana strona, ani też ile ma linków czy jaki ma PR :)

możliwe, że po prostu wyświetlenie 260 nie obciąża im tak serwerów jak wyświetlenie wszystkich podstron

Ja bym się zapytał na początku tego wątku:

- jakie negatywy przynosi nam fakt, że dana strona ma site:260 ?

Jedyny, o którym piszecie tutaj, jest taki, że "niektóre systemy źle dają mniej punktów".....bo nie umieją pewnie wyłączyć filtra.

Znacie jeszcze jakiś negatyw tego stanu ? Jeśli nie, to ten filtr jest nieistotny i tylko nieptrzebnie tracicie na niego czas.

Jak chcecie wyjść z tego "260" to zmieńcie lekko strukturę, rozmieszczenie elementów na stronie, dodajcie jakiś nowy txt i polinkujcie z innych stron do wewnątrz danej witryny.

Tylko jeszcze raz spytam...po co ?

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Przegrzebalem wszystko co mam i zauwazylem ze stare strony (2 lata) nie maja nigdzie 260, maja tylko nowe (z przed kilku miesiecy), zauwazylem tez ze kilka juz mi z tego wychodzi. Moj wniosek jest taki ze to jest przydzielane wszystkim nowym strona ktore maja *nienaturalnie duzo podstron na starcie. Filtr po jakims czasie odpuszcza.

*nienaturalnie - nie sadze zeby wartosciowe serwisy (onet, yahoo, interia, di) w ktorych newsy pisane sa recznie mialy na starcie 40k newsow (podstron) - strony nie biora sie z kosmosu - strony sa (powinny byc) pisane recznie, stąd przyrost powinien byc mniej wiecej proporcjonalny do przyrostu linkow. Google wzielo sie za katalogi stron ktore z ich punktu widzenia sa smieciami, nie wnoszacymi nic ciekawego do zasobow internetu, zreszta slusznie. Oberwalo sie przy okazji nowym sklepom internetowym i wszystkim tym stronom ktore na starcie maja za duzo podstron.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

intru nie sadze by to cos mialo wspolnego z nowymi stronami.

Stawiam kilka miesiecznie i w zadnej 260.

Zwróć uwagę na strone ze stopki - w sieci istnieje od 20-25 dni.

A co do 260 - to tak naprawde nie wiemy jakie ma negatywne skutki.

A może kiedyś się okaże że pozostałe podstrony mają bardzo niską wartość, a może z nich nie są liczone linki.

Tak czy tak raczej nie widzę powiązania pomiędzy świeżością domeny i wielkością serwisu - tego że na starcie jest uzupełniony. Wrecz uważam że lepiej mieć na starcie dużą stronę a później ją uzupełniać.

No i mówię to na bazie własnych doświadczeń że to napewno nie jest związane z nową jak i odrazu dużą domeną.

Bo ja na starych widze 260 i takich które miały stopniowo przyrastajacy content albo mają mase wyników uzupełniających.

I tu chyba jest racja, jedna z moich stron budowana ręcznie od 2 lat nieoparta o żadne gotowe rozwiązania ma się świetnie i pokazuje wszystkie podstrony (po ostatnim przeliczaniu linków wskoczyła w top 3 na pozycjonowane frazy, bardzo ciężkie) natomiast wszelkie inne strony oparte o znane skrypty typu joomla czy mini itp. załapały 260, jeden z moich katalogów natomiast dodatkowo poleciał gdzieś w kosmos że nawet nie chce mi się go szukać (a był w top 10 na interesujące mnie frazy), poczekamy zobaczymy, ale wygląda mi na to że strony oparte o standardowe rozwiązania są właśnie wycinane, może to nowy sposób goglarki...

Na bieżąco moderowany od 2009 roku katalog stron internetowych - Dodaj-strone.com.pl. Nasze atuty: szybka moderacja, jakość oraz stabilność.

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=si...+Google&lr=

:blum: szacunek, 8.5 k przez 20 dni? szacunek. Pewnie dobra ta twoja metoda linkowania.

Trochę bym się z wami nie zgodził. Dla przykładu podam strone z mojej stropki

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=si...+Google&lr=

Site z google zwraca 260. Domena w sieci od kwietnia 2005. Nie jest na jakimś standardowym skrypcie.

I co powiecie na to ?

Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com

W przypadku walut onetu wszystkie strony z pierwszej 30 mają identyczny opis: "Biznes : Financial Times - Onet.pl Waluty. Jedna z 1000 stron serwisu 'Biznes' - polskiego serwisu gospodarczego ONET.PL."

Webinside opisane jest "Na skróty. Kurs Corel Draw · Tutoriale Photoshop · Kursy PHP · Szablony WWW · Kursy Flash 5 i MX. Dla webmastera. Zarabiaj z Adkontekst ..."

Nowy Qlwebik stale powtarza opis: "Menu. Strona główna Jak dodać wpis Regulamin Kontakt Inne katalogi Linki Pobierz skrypt katalogu. Strony. Katalogi Stron SEO" Gdy sprawdzisz site dla tej strony pokazuje, owszem 5.270 ale kliknij 10 stronę wyników i nagle się okaże, że stron jest 349 i proponują "powtórzyć szukanie we wszystkich stronach"

Przecież to łatwo zauważyć - 260 dostają te strony, które google w serpch opisuje prawie identycznie. nie wiem, czy to dobrze, czy źle, ale gdybym miał się dodawac do katalogu, to wole do takiego, co nie jest w 260 :blum:

Buncol - mnóstwo stron masz opisanych identycznie: "www.megamuscle.pl zawiera informacje na temat: kulturystyka i sterydy, odżywki, suplementy oraz strongman", czyli tak, jak w standardowym Qlwebie. To i 260 dostałeś.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Buncol - Rezultaty od 1 - 10 z około 63,600 z megamuscle.pl z bez rozwijania.

Ale nawet jeżeli ty to widzisz - to opisywałem przypadki właśnie sklepów że prawdopodobnie masz stałe menu pewnie.

Pawka to żadna rewelacja akurat - ta jest mała tylko z tego powodu podałem ją w stopce.

Generalnie chciałem pokazać że nie jest to wpływ iż kontent był określony odrazu a nie uzupełniany.

I specjalnie też zrobiłem aby linki były bezpośrednie i bezpośrednio z kategorii a nie ze szczeg. opisu strony żeby utrudnić sobie testy. Ciągle testuje nową wersje tego czegoś i testuje już tez kilka osób i prawde mówiąć także nie mają problemu z SI i 260.

Ja poprostu uważam że dobrze jest na starcie unikać dodawania do qlwebów i zacząć kombinować nad innym sposobem linkowania a wtedy można w 1 dzien postawic i 1000 takich i będą różne i dobre. Ja akurat nie stawiam tylko z jednego powodu - mam wstręt do robienia layoutów - gdyby nie layouty to mógłbym od reki stawiać.

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

jeden z moich katalogów natomiast dodatkowo poleciał gdzieś w kosmos że nawet nie chce mi się go szukać (a był w top 10 na interesujące mnie frazy)

A mój kat też zaliczył site 260, po czym strona dumnie wbiła się na TOP3 na nituzinkowe hasło (282 mln) "submit link" i to na Google EN.

Tak tak panowie wyprzedziłem samo google.com/addurl/ :)

Jak widać więc reguły nie ma, a i skutki różne...

Sorry, nie odpowiadam na PMy

To chyba nie z powodu trudności hasła.

Wbić się na submit link to jak wbić się tutaj:

Wyniki 1 - 10 spośród około 1,530,000,000 dla

https://www.google.pl/search?sourceid=navcl...amp;q=web+2%2c0

samo wchodzi a ilośc wyników jak widać jest bez znaczenia.

Więc raczej nie sugerowałbym iż wejście do 260 ma pozytywne skutki a brak negatywnych, myśle że jeszcze jeden update, zamieszanie w systemach wymiany, nie zaliczanie linków z qlweb i sytuacja w wynikach ulegnie znacznej zmianie.

Pytanie tylko takie:

czy jest sens jeszcze stawiać qlweby ?

moja odp. tak ale nie w takim stanie jak są stawiane teraz - ręczna moderacja itp.

czy jest sens kupować jeszcze dodawarki ?

moja odp. dodawarka doda skutecznie choć po co dodawać się do czegoś co nigdy nie zaistnieje bądź zniknie szybciej niż powstało.

czy jest sens dodawać się ręcznie do qlwebów ?

masa katalogów powstałych albo nigdy się nie zaindeksuje badź szybko dostaną SI - jeżeli z 20% katalogów które się poprawnie zaindeksują będzie widoczny nasz link to i tak połowa z nich zniknie po 2-3 msc.

I czy dodawanie się do qlwebów to nie jest większa szkoda niż zysk - bowiem znikające linki to jak moc która była i nagle nas opuściła.

Naprawde mocno rozważyłbym zmiane skryptu jak i sposobu podejścia do katalogów.

Lepiej jak każdy postawi 2 dobre niż 20 takich które są by być a nawet szablon mają taki sam.

[EDIT]

Zauważyłem że dotkneło natomiast coś innego większe i to fajne katalogi.

https://www.google.pl/search?q=site:webwweb...art=90&sa=N

po wpisaniu site:webwweb.pl jest 320 tys - jednak gdy klikniemy 5 podstronę pokazuje site 350 podstron.

Więc jak widać ogólnie google zamiata.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności