Skocz do zawartości

site:260

Pawka

Rekomendowane odpowiedzi

Więc raczej nie sugerowałbym iż wejście do 260 ma pozytywne skutki a brak negatywnych

No i to właśnie miałem na myśli, że po prostu raczej nie ma co wiązać site 260 z pozycjami.

Czy łatwa fraza? To spróbuj się wbić. To akurat fraza katalogowa, a ile ich jest i jak silnych na całym świecie to się nie da policzyć. W końcu wiadomo kto na taką frazę chce być wysoko. A konkurencja jest ostra i prawie na noże.

Zamiast pogratulować szookupl (każdy sukces ma swój wymiar i za każdym stoi jakiś wysiłek) to umniejszasz zasługi. Wpisujesz się tym samym w typowo polskie podejście do sprawy i człowieka który za nią stoi - zero życzliwości.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

• Odpowiedzi 122
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ja nie negowalem ani tez nie chwalilem.

E zle to odbierasz :P ja akurat daleki do czepliwosc.

Tak tylko napisalem ze bardziej atrakcyjna katalogow to zapewne jest to:

https://www.google.pl/search?sourceid=navcl...9&q=add+url

i jak mialbym osobiscie doradzic to pozycjonowalbym sie pod ADD URL a nie submit link.

Nie chce nikomu umniejszać wręcz przeciwnie - od zawsze jak coś tylko wiedziałem to się dzieliłem nie zostawiając swoich przemyśleń dla siebie.

Poprostu nie odbieraj mnie :D jako czepiaka.

Wiesz obecnie 260 może nie mieć wpływu - ale podobnie było z sumplement index - gdybano dlugo czy zlicza linki czy nie - gdybano i można powiedzieć że linki na SI są mało warte.

Należy być szybszym i uznać że podobna sytuacja może mieć miejsce za kilka miesięcy ze stronami 260.

Poprostu lepiej go nie mieć niż go mieć. Myśle że bez powodu nie powstał taki efekt na stronach.

ps. a jeżeli odebrałeś to jako czepianie bądź umniejszanie to przepraszam nie taki był zamiar - raczej chodziło mi o wnioski na bazie przykładu który podałeś. Sam nie lubie czepiania itp. spraw.

Jeśli sprawdzą się przewidywania Szookpl odnośnie spadku pozycji witryn załapanych w 260 to będzie to wielka niesprawiedliwość Googli. Spadek pozycji tylko dlatego, że jakiś element witryny jest stały wydaje się... no cóż chyba nie za bardzo rozsądne, ponieważ jest wiele witryn bazujących na popularnych skryptach i są to witryny wartościowe. Dojdzie do tego, że zacznie się robienie witryn pod roboty, a nie dla ludzi co osobiście mnie przeraża.

Może się jednak zdarzyć, że dotyczyć to będzie np. linków z takich witryn - spadnie ich siła, a to już będzie jakby przeze mnie logicznie do przyjęcia.

tzn ja raczej nie przewiduje spadku samych witryn. Bardziej gdybałem nad faktem nie zliczania z nich linków wychodzących czyli iż domeny stracą moc z podstrony powyżej 260 jako strony autorytatywne które mogły, były albo jeszcze są uznawane za strony cytujące/polecające inną www.

Z drugiej strony piszesz o nie sprawiedliwści : może i tak.

Choć czy nie lepiej by strony miały unikalne struktury ?, czy to nie jest tak że większym ryzykiem małej wartości strony objawiają się strony oparte na darmowych rozwiązaniach ?.

Może unikalna struktora ma np większą wagę.

Ale to są może.

Jednak należy brać pod uwagę calość:

Buduje swoją stronę:

Dbam o unikalność struktury kodu

dobrze bym zrobił xhtml

dobrze bym sprawdzał swoje treści pod kątem poprawności gramatycznej.

wydaje mi się że wiele należy zrobić i w sumie taki 260 daje do myślenia.

Pomyślmy skoro rozbioru zdań dokonują algorytmy rozpoznawania tematyki stron, rozpoznawania słów i budowy zdań - to można uznać iż strona pisana i korygowana takim samym algorytmem będzie poprawniej rozbierana przez wyszukiwarkę.

Choćby netsprint który bazuje na analizie treści PL z firmy neurosoft. Myśle że i google ma podobne rozwiązania.

Tak czy tak - owe propozycje, wnioski, sugestie to tylko moje gdybania nie jakieś przekonanie bowiem tak naprawde nie zagłebiałem mocno 260 - poprostu spoglądałem na kilka tego typu stron. Wiec tez nalezy moje opinie traktowac jako ewentualności.

Pozdrawiam

tzn ja raczej nie przewiduje spadku samych witryn. Bardziej gdybałem nad faktem nie zliczania z nich linków wychodzących czyli iż domeny stracą moc z podstrony powyżej 260.

I to wydaje się najbardziej prawdopodobne w całym naszym "gdybaniu", bo jak będzie to tak naprawdę nie wie nikt :-).W każdym razie w najgorszym przypadku pozostanie 260 podstron "z mocą" - to i tak można ładnie wykorzystać :-)

nie ma co sie przejmować sitem 260-350 jest to po prostu tylko i wyłącznie burdel w google.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

albo celowe zamydlanie oczu.

Google stwierdziło :P PL można zamydlać oczy - politycy do tego celu mówią o aborcji a działają nad czymś innym.

To my pobawimy się z site: który i tak dla szarego usera jest obcy :D a będziemy robili coś zupełnie innego i zobaczymy które strony zareagują na zmianę site i zaczną mieszać.

ja nie negowalem ani tez nie chwalilem.

E zle to odbierasz :P ja akurat daleki do czepliwosc.

Tak tylko napisalem ze bardziej atrakcyjna katalogow to zapewne jest to:

https://www.google.pl/search?sourceid=navcl...9&q=add+url

i jak mialbym osobiscie doradzic to pozycjonowalbym sie pod ADD URL a nie submit link.

Spokojnie ja nie o czepianiu. Po prostu zawsze każdemu przydaje się trochę zyczliwości, dodaje powera, ochoty do działania. Szkoda się rozpisywać, na pewno wiesz o co chodzi.

Co do frazy, to myślę że są podobne. Można by jescze dodać: add link, submit url itp. Dla mnie to sukces bez wzgędu na opinie. Większość najwyżej notowanych kat. z moim i wyższym PR daleko w tyle jeśli chodzi o traffic. A traffic to to jest to. Tu nie chodzi o site, AS (prawie nie widać ich) czy tworzenie zaplecza. Ale z pewnością jest się o co bić.

Zresztą jest też mnóstwo istotnych fraz dających traffic gdzie mam kilkaset top1, do tego 'predicted pagerank' no.2. Więc nie sądzę, żeby to było mało. To zresztą widać w statach, rankingach itp. Swoją drogą ciekaw jestem czy jest ewentualnie w tej dziedzinie jakiś rodak z podobnym power co zechciałby współpracować, lub miał pomysły. Parę ludzi znam, ale wiele z tego nie wynika. Tzn. dla mnie niewielki pożytek.

Szooku, to ładnie że się odszczekałeś, bo w tym biednym kraju już naprawdę ciężko znieść postawy o których pisałem. Więc każde zielone światełko na wagę złota.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

A to moje 260:

Domenka niecały rok w sieci, dotychczas generowała ok. 20-30k site (stosunkowo nie dużo a jednak 260 jest )

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=si...=Szukaj&lr=

A tutaj duży odbieg od reguły, które ktoś insynuuje mówiąc ze wszystkie qlweby i dmozy "wskakują" w site:260,

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=si...=Szukaj&lr=

Pozdrawiam

rankhouse-logo-top1.png

Pozycjonowanie stron Katowice - www.rankhouse.pl
tel.: 32 307 07 03 / mob.: +48 533 336 613

Zanim zaczniecie spedzać kupe czasu na pisaniu kawałków SF to odpowiedzcie siebie na pytanie w jakim stopniu zmienił sie algorytm google , który to wykorzystywany jest przy pozycjonowaniu, to raz , a dwa zacznijcie traktować google nie jako wyszukiwarke a maszynke do robienia kasy , ktora jest kontrolowana przez akcjonariuszy chcących stabilnych zarobków cięcia kosztów etc etc tak więc nie należy się spodziewać rewolucyjnych zmian w SEO.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

a wiesz tak poprostu zmeczyly mnie przepychanki.

Sam wiesz jak odbieraja powera do pracy.

Wolę pisać że gdybam a swoje robić.

Co do fraz może i dobre one ja generalnie przestałem się skupiac na pewnego rodzaju frazach - skupiłem się na frazach innego rodzaju i jakoś mi nawet z tym lepiej.

No i najwazniejsze o co my sie mamy sprzeczac jak w jednym bagnie siedzimy :P

FHC a gdzie ktoś pisze ze wszystkie ? :D

i strona która podałeś jako odbiegająca od reguły nie jest zbudowana chyba o tą regułe qlweb i dmoz

https://www.webtodate.pl/newsy-13/1

2 te same skrypty INDEXU

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=si...gred.pl&lr= site:260 - domena *.pl

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=si...sor.com&lr= site:3k ponad (przynajmniej na razie) - domena *.COM

skrypty qlwebowe by jachu

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=si...dwin.pl&lr= site:260 - domena *.pl

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=si...dse.com&lr= site: blisko 2kilo - domena *.COM

skrypt qlweb zwykły:

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=si...yku.com&lr= - site ponad 5kilo - domena *.com

pzoostałe qlweby na domenach *.pl site:260

wiec u mnie jest to regularnie ze wszystkie strony na domenach *.pl z duzą ilocią stron wpadły w site:260 (dotyczy to dzwonków, katalogów, kredytów i pożyczek)

Domeny *com nie ruszone - nie wiem na jak długo.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

....

Propozycja 1.

napisać moduł do qlweba - IP z których najczęściej następuje dodawanie. Następnie lista ip których np ilośc dodan wyniosła więcej niż 200 z 1 ip na przełomie miesiąca - i dodatkowe pole w bazie na IP.

I jeżeli lista wpisów jest większa niż 200 z jednego ip to wszystkie te wpisy idą do kosza :P.

Generalnie nie przyglądałem się qlwebowi ale ja bym tak zrobił - blokada na dodawarki :D.

...

Mam listę IP "dodawarek" - chętni napisać na PW lub @. Podam IP bo zbieram od 2 miesięcy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności