Skocz do zawartości

Jesteście źli ...

zgred

Rekomendowane odpowiedzi

No bo SEO takie złe :)

https://www.secnews.pl/najlepsze-praktyki-optymalizacji-i-pozycjonowania-seo-w-2022-roku/

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Autor zalinkowanego artykułu w moich oczach najpierw tworzy problem, żeby go rozwiązać :D Zgadzam się, że dużo " jednoosobowych agencji" leci w kulki ale 99%? Ciekawy jestem skąd autor bierze te statystyki. Chyba nie opisuje tych wszystkich juniorów, którzy po niecałym roku z agencji zakładają jdg i robią seło, bo klient zna się mniej niż oni ? Już w pierwszych zdaniach można przeczytać

Cytat

wcisną Ci bajeczkę, że znają tajemny składnik na sos SEO (tzw. SEO juice), ale co to jest, to Ci już nie powiedzą.

Autor też się nie pokwapił wytłumaczyć czym jest mimo iż w punktach opisuje "Jak szybko wypozycjonować swoją stronę?" ?

Cyberfolks i porządny serwer? Jest lepiej ale bez szału. Przecież na początku startu ich działalności (po rebrandingu) poszła gruba kasa na marketing szeptany i nie tylko, a przypominam tylko, że autor hejtuje "agencje" parające się ów działalnością. Znam kilka zdecydowanie lepszych (od kilku lat -> atthost / smarthost) :D

Cytat

Zatrudnij kogoś do copywritingu

Od momentu boom na ChatGPT wszystkie platformy copywriterskie zyskały nowych speców, serio autor poleca takie rozwiązania?

Cytat

Prosta struktura HTML, sekcje <nav> <article>, nagłówki <h1> (tylko jeden) i pod spodem wiele <h2> i <h3>

Nie lepiej napisać HTML5? Uwaga! W HTML5 można stosować wiele H1 (oczywiście z głową). Jedna H1 należało stosować w HTML4 ;)

Wybrałem te ciekawsze punkty do zacytowania ale wypunktowałbym więcej... tylko po co? i tak nic nie zmienię, bo mam za mała siłę przebicia :P

Miłego dnia ☕

Pomogłem? Podziękuj punktem reputacji ->

dzięki    

Za długi ten artykuł jak dla mnie zwlaszcza, że jak czytam taki manifest jak ten, to nie widzę sensu dalszego czytania :

Cytat

Zacznę od tego czego nie powinieneś robić. A na pewno nie powinieneś zatrudniać żadnej firmy od pozycjonowania SEO, chyba że chcesz stracić pieniądze. A gwarantuję, że stracisz, a oni będą Cię co miesiąc doić finansowo jak krowę.

Parafrazując - Mamy jakąś robotę w samochodzie do wykonania to trzeba koniecznie zrobić, to samodzielnie, bo mechanik wydoi nas finansowo. Wiec w domyśle  trzeba kupić narzędzia i może nawet postawić garaż z kanałem. Do tego niezbędne jest how to, czas itd...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

17 minut temu, Mion napisał:

Parafrazując - Mamy jakąś robotę w samochodzie do wykonania to trzeba koniecznie zrobić, to samodzielnie, bo mechanik wydoi nas finansowo. Wiec w domyśle  trzeba kupić narzędzia i może nawet postawić garaż z kanałem. Do tego niezbędne jest how to, czas itd...

złe porównanie.

Usługę seo można porównać do konsultacji i leczenia przez lekarza. Jeśli lekarzowi się nie uda uzdrowić pacjenta to jest wymówka, że medycyna jest bezsilna lub niezbadane są wyroki pana. W seo zwalamy winę na Google i JEGO algorytmy. ;) :) 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Porównanie jest dobre, bo autor zakłada, ze NIE można korzystać z usług firm SEO ponieważ te od razu "wydoją klienta finansowo". Tak samo można trafić na złego mechanika, lekarza i innych.... Jednak to nie znaczy, że trzeba robić wszystko samemu.

SEO w domyśle pozycjonowanie jest usługą tak samo jak każda inna z tym, że dochodzi czynnik zewnętrzny na którego podejmujący się usługi nie ma wpływu. Ale ma wpływ na to, czy mierzy siły na zamiary = uczciwość biznesowa.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Gorzkie Żale

A co z tymi, którzy się nacięli na marnych programistów? Też mają pisać, że wszyscy tylko wyciągają hajs i doją klientów?

10 godzin temu, Mion napisał:

(...) mechanik wydoi nas finansowo.

Jak we wszystkim warto konsultować decyzję, zebrać więcej ofert. Ostatnio serwis Mercedes Gorzów wycenił mi coś tam przy kole na 4 300 netto, bo trzeba wymienić cały element, samej osłony nie mają w sprzedaży (;)). Sprawdził to diagnosta w Żarach i zlecił wymianę samej osłony, bo element jest sprawny. Osłonę mieli na półce, nie musieli zamawiać. W sumie zapłaciłem 240 brutto + 150 napiwku :D

• Like 1

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.