Skocz do zawartości

Seo dla strony specyficznej

trim

Rekomendowane odpowiedzi

45 minut temu, trim napisał:

zlecił agencji ten co mi proponuje 3 tys z hakiem  brutto za miesiąc i zaryzykowałbym to czy mógłbym potem zmienić agencje jakby ta nie wypaliła i ta druga mogła by kontynuować seo bez konsekwencji sposobu prowadzenia seo tej pierwszej.

Tradycyjnie to zależy

• od pełnego raportowania ile, gdzie i jak strona jest linkowana oraz czy jest kontrola nad tymi linkami  Oczywiście agencja udostępnia ci wszystkie loginy/hasła.
  • ile tych linków jest spamem który ma krótszą lub dłuższą żywotność ale ogólnie pochodzi z stron na których jest masowo wszystko linkowane
  • od tego że cała reszta seo jak zaplecza jest twoją własnością a nie agencji 
  • od tego czy agencja ma doświadczenie z podobnymi "specyficznymi" projektami i wie jak działać skutecznie i bezpiecznie 
  • od tego ile czasu dajesz agencji na osiągniecie efektów - przy normalnych projektach o średniej konkurencji jest to minimum 6 miesięcy

Jak agencja zgodzi się na w/w warunki to tak możesz w miarę bezpiecznie ryzykować. 

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

11 godzin temu, trim napisał:

Jak myślicie

z takim podejściem biznesu to nie zrobisz.

3 tys z hakiem  brutto za miesiąc

zero zgubiłeś pod SEO na anonse

w 2015/16 roku

ale zauważyłeś, że od tego czasu zmieniło się: prawo, algorytmy, seo ...

sprzedaje domenę i serwis bo nie ma czasu się tym zajmować. Napisał, że miał z tego 4-5 tys na czysto miesięcznie plus reklamy.

ja tez mogę napisać takie ogłoszenie i poszukac jelenia ... to brzmi tak: sprzedam samochód po lekkim pożarze silnika. nadal jeździ. a w zasadzie toczy się. ale nie mam czasu go naprawić.

• Like 1

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

13 godzin temu, trim napisał:

Potem ten ktoś sprzedawał na forum z zarabianiem i pisał, że sprzedaje domenę i serwis bo nie ma czasu się tym zajmować. Napisał, że miał z tego 4-5 tys na czysto miesięcznie plus reklamy. Mogę podać linka to strony. i ze strony z archiwum sprzedaży.

Nie ma takiej potrzeby ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dowiedziałem się właśnie, że ta strona się za bardzo nie nadaje na pozycjonowanie i żebym zaczął ją reklamować sam na przykład poprzez agencje SEM. Jako osoba, która za bardzo seo i sem  nie kuma to czy moglibyście mi napisać, że jeżeli zrobiłbym dobrą kampanię reklamową to ona (strona) poszłaby jakoś w górę w wynikach wyszukiwania ? Nie znalazłem ile może kosztować taka kampania SEM i czy ktoś kto wie mógłby mi napisać czy budżet ok 3-4 tys miesięcznie by przyniósł jakieś efekty.

Dzięki

10 godzin temu, trim napisał:

czy ktoś kto wie mógłby mi napisać czy budżet ok 3-4 tys miesięcznie by przyniósł jakieś efekty.

Parafrazując - Pójdę do jakiegoś lekarza prywatnie i zapłacę mu 300 zł za wizytę, czy będę zdrowy .... ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Stron z anonsami nie mozna reklamować. Najpierw trzeba poczytac regulaminy np Google czy Facebooka ... a to ze agencja mowi ze sem czy seo czy sie nei da. Jedynym wyjściem dla anonsów jest SEO ... ale jak to zrobić? No cóż ... zaczac się uczyć i robić to samemu metoda prób i błedów.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Godzinę temu, zgred napisał:

Stron z anonsami nie mozna reklamować. Najpierw trzeba poczytac regulaminy np Google czy Facebooka

Hmmm ja Na RyjBuku często mam reklamy wszelakich maści serwisów z anonasami np:

Rozpocznj-Caht.jpg

Serwisy z randkami i serwisy z anonsami to różne rzeczy. Jeśli nie masz pojęcia o SEO, SEM będzie cieżko Tobie ten temat ruszyć. 3000 to kwota za którą nic w tej tematyce strony nie zrobisz. Zamiast 3000 dawać agencji i oczekiwać na wyniki już lepiej próbować inwestować tą kwotę w własne zaplecze, w budowanie może jakiejś  grupy, może kanału, inne. Mam duże wątpliwości co agencja może zrobić za 3000 zł ze strona xxx. 

2 godziny temu, Mion napisał:

Hmmm ja Na RyjBuku często mam reklamy wszelakich maści serwisów z anonasami np:

Rozpocznj-Caht.jpg

Ale nie musi to leciec z polskiego konta ;)

Gdybym po prosty wrzucił tę stronę w googlach do indeksu, dobrał dobre słowa kluczowe itd. To czy samo jej obecność w sieci mogłaby przynieść jakiś pierwszych użytkowników. Bo dowiedziałem się, że jeżeli strona jeszcze ich nie ma to nie ma sensu seo.  Wykupiłbym możliwość umieszczenia linku do swojej strony na jakimś podobnym tematycznie serwisie i jakoś może początek trudny ale jakoś to potem pójdzie.

10 godzin temu, trim napisał:

To czy samo jej obecność w sieci mogłaby przynieść jakiś pierwszych użytkowników.

A jak ci potencjalni użytkownicy maja dotrzeć do tej strony jak będzie w top > 100  w SEOP "organikach" ?!
Wykup płatną reklamę adsense za dobrą stawkę za klik by się wyswietlała, to może ktoś zdesperowany dołączy do takiego krzak serwisu  ?

Spoiler

Tak, w pierwszej kolejności możesz uruchomić jakaś reklamę - aby zapełniło się przynajmniej 100 osób - bo bez tego pusty portal ciężko rozpromować. 

Możesz podać adres strony ? 

Już jest w wersji finalnej czy dev? Nawet "fejkowe" konta już pododawałeś? 

cześć, żeby Ci pomóc potrzebne są 2 dane: adres strony i statystyki GSC,

obecnie z racji "wymagającego" google wypromowanie serwisu nie jest ani szybkie ani łatwe,

samo zwiększenie wejść nie przynosi żadnych korzyści - tutaj często agencje przeliczają to na wejścia a nie sprzedaż,

jak podasz stronę to mogę przeskanować ja moim autorskim automatem - zobaczymy jakiej jakości treści tam masz

programowanie | SEO | WordPress | baSap.pl

• 2 miesiące temu...

Hej. Rozmawiałem z agencją, która się zajmuję takimi stronami randkowymi itd. i dowiedziałem się, że seo dla takich stron wcale nie kosztuje wcale jak Pan Zgred pisał, że zgubiłem jedno zero jakieś 30 tys miesięcznie tylko ok 5 tys netto na miesiąc. 

Przemyślałem temat i przerobiłem portal z anonsów jednoznacznie erotycznych na bardziej randkowy z podtekstem. W sensie, że wchodzi się na niego i od razu wiadomo na co ludzie wstawiający ogłoszenie szukają ale bez nagich zdjęć. Czy myślicie, że taki portal ukierunkowany jednak na spotkania na wiadomo co ale bez nagich zdjęć ma szansę na przykład na reklamę w google ads.

Pan spytał się mnie czy będę prowadzić bloga. Czy myślcie, że blog jest bardzo potrzebny i czy jak nie mam zdolności by go prowadzić to czy sama reklama i w dalszym czasie seo wystarczyłoby. 

Zgred dobrze Ci napisał, a ten Pan za tyś mc netto to za dużo nie zdziała i za kilka miesięcy napiszesz kolejnego posta że płacisz tyle i tyle a efektów brak:) Co do bloga to dziś jest prawie na każdej stronie firmowej czy sklepie , tak samo na serwisach z ogłoszeniami myślę że warto go prowadzić.

Blog wielotematyczny--> www.pisany.pl  Copywriter --> www.strefapisania.pl   O psychologi słów kilka --> Psychologia blog