Skocz do zawartości

Pytanie - porada Wasza opinia

Daniel Kędzierski

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie dokańczam swój engin,

oparty jest na CGI

z założenia będzie tematyczny, moderowany wpis jak katalog itp, reindeks max 24 h.

oczywiście w podstawach ma takie funkcje jak modyfikacje ważności części kodu, od pola title,descriptions,domain name, keywords, content.

te wskazniki modyfikuje dowolnie.

Z zalozenia iz jest to engin tematyczny w sumie enginy to jedna baza bedzie zawierala do 65000 domen i 300000 unikalnych słów, slowa stop words i min dlugosc 3 znaki.

Ale moje pytanie brzmi.

Z uwagi iż z moich obserwacji wynika iż jeżeli strona zawiera powyżej 120 znaków w polu TITLE to w wiekszosci zawiera spam.

google jak inne wyszukiwarki indeksuje takie strony a jedynie skraca pokazywany i brany pod uwagę tytuł ja znowu chciałbym iść dalej, tzn jeżeli mój pająk napotka strone ktora ma powyzej 120 znakow to pominie ją i nie znajdzie się ona w indkesie, takie same lecz innych dlugosci dam restrykcje na pola descriptions i keywords.

Genralnie nie zalezy mi na wielkosci bazy a na wynikach wiec jezeli nawet BOT pominie mi 70% stron to raczej wyklucze okolo 30% jakiejs techniki spamerskiej.

Teraz pytania co o tym sądzicie i jaka restrycje na jakie Pola meta dać

Moja sugestia:

TITLE: 150

Descriptions: 200

Keywords:250

jezeli np. strona nie spelni tych warunkow zostanie pominieta.

zamowilem tez inne restrykcje ale te juz zostawiam dla siebie.

Prosze was o opinie bowiem kazda modyfikacja algorytmu kosztuje troszke a chcialbym do konca marca juz wykonczyc wersje beta.

pozdrawiam i czekam na wskazowki

Kazur jutro chyba odpale wersje beta, lecz musza mi wyslac jeszcze poprawki wzgledem:

user agent: musi wyswietlac mojego bota i wlasnie ograniczenia wzgledem znacznikow meta tzn dlugosci.

oni oferowali goly produkt a ja staram sie go dostsowac pod znane mi techniki spamu. Bo o ile przeciw samemu pozycjonowaniu nic nie mam.

Tylko jest tu jedna opcja na ktora nie mialem wplywu ale nie bede jej modyfikowal bo w sumie jest ok.

Tzn. np. jak zbanuje domena.pl badz https://www.domena.pl to robot nie zaindkesuje stron nie tylko z tej domeny ale takze wszlekich stron ktore posiadaja link do takiej domeny. Tzn jezeli ktos linkuje do spamu sam znika itd. dla tego iz sam bot mi wykrywa ban na zasadzie slowa zawartego na stronie.

ogolnie jest duzo ciekawych zabawek a ten projekt to w sumie taka alternatywa dla tych klonow google i innych multienginow ktore w sumie jakos tam moderuja wyniki ale dla mnie to nie to, wole miec wplyw na wyniki od a do z.

Kazur na dniach zakoncze.

BETA search uruchomie na szczecin

tzn pod moderacje stron z firm szczecinskich, biur, urzedow, gazet i stron z zachodnipomorskiego.

BETA search uruchomie na szczecin

tzn pod moderacje stron z firm szczecinskich, biur, urzedow, gazet i stron z zachodnipomorskiego.

Mozna jakis link czy cos (chociaz na PW). ac beta testrem i tez jestem ze Szczecina ;-)

Pozdrawiam

PS.Szooku nowy regulamin! Max.3 linki.

Absurd, nonsens i hipokryzja.

Mój blog o SEO / SEM

szy nie nie 2 kliki

to nie sa szook searche :)

to co jest wlinkach to takie tam katalogi, szooksearch jest na cgi i ciagle testowany.

robie juz kolejny reindeks, po koleji opisujac co ma usuwac a co zostawiac a dopiero po 100-200 reindkesach w miare doprowadze do wyfiltrowania wynikow, jestem na 12 reindeksie i juz mnie to meczy :P.

na dniach dam linka do tego a nawet powiem ze chetnie bym zrobil test na dodawanie spamu najgorszego i stron i tej samej tematyce bez spamu wtedy napewno by mi to pomoglo

ale musialbmy miec z 1000 urli z takiego zakresu zreszta moze zaraz wlacze indeks na 1000 urli na haslo pozycjonowanie ktore zjede z google

ciekawe co z tego wymodzi

zaraz wracam :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności