Skocz do zawartości

Update PR

marcin_dance

Czy sprawdził się Przewidywany PR dla większości domen ?  

83 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy sprawdził się Przewidywany PR dla większości domen ?

• Tak
      10
    • Nie
      37

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Prędzej czy później Google zrobi porządek z anormalnym zjawiskiem sztucznego zawyżania rankingu stron poprzez masowe umieszczanie linków w katalogach.

ha to się musi wydarzyć bo przecież samo dodawanie do katalogów przez pozycjonerów sprawiło że strony mają neinaturalnie wielką ilośc linków. Przyjeły się jakieś durnowate zasady przyrostu do np: 5 linków dziennie a nawet 10-20. To nienormalne zjawisko by nawet super strona miała taki przyrost. Chyba ze YouTube czy jakis inny gigant a nei stronki z grami online czy opisy GG. Wiadomo ze zadna strona nie bedzie linkowana w takiej ilosci. Zauwazylem ze mój blog jest prawie tak wysoko z 10 linkami jak strona pozycjonowana od 2 lat. Tylko ze własnei ta 2 letnia ma idiotyczną ilosc linków - mimo ze tematyka popularna ale w takim tempie dziennie nikt nie moze mnie linkowac - chyba ze pozycjoner ;-)

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

chyba czas na nowy temacik

u mnie na razie degradacja do zera.

Jak PR się ustabilizuje to wpisujcie się do ankiety, może wreszcie ustalimy czy da się cos przewidzieć.

Nie wiem jak z PR ale zmiana BL w G na wszystkich moich domenach co wg. mnie oznacza zmiane PR juz za ok.2-3 tyg.

bdw G dla forum PiO pokazuje tylko 127 BL, nie pamietam ale niemal jestem pewny ze bylo duzo wiecej

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

chyba czas na nowy temacik

u mnie na razie degradacja do zera.

Jak PR się ustabilizuje to wpisujcie się do ankiety, może wreszcie ustalimy czy da się cos przewidzieć.

Od wczorajszego ranka PR szaleje ;).

Na różnych stronach rożnie pokazuje od -1 :D do 5 ;) ... jednym słowem huśtawka :D

mypagerank.net 4

iwebtool.com w zależności od narzędzia od 0 do 4

optymalizacja.com 0 przy czym informuje ze gogel nie ma kopi moich stron :P

Jednym słowem trzeba poczekać i zobaczyć co sie wykluje ;-)

bez zmien. fahofiec, nie rób obciachu z tymi pozycjoner.org/#, hehe. Daj podstrony, chociaż puste.

Na razie tylko testuję i przygotowywuję nową odsłonę serwisu. Wkrótce wszystko bedzie działało prawidłowo. :)

Katalogowanie nie będzie przynosiło zysków, liczyć się będzie link ze stron o unikalnej treści. Prędzej czy później Google zrobi porządek z anormalnym zjawiskiem sztucznego zawyżania rankingu stron poprzez masowe umieszczanie linków w katalogach.

Od bardzo dawna o tym mówiłem, ale nikt mnie nie słuchał. A teraz... widać co się dzieje. Ja na szczęście zdążyłem się zabezpieczyć i już kilka miesięcy temu przestałem korzystać z katalogów.

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

U mnie najnowsze zmiany: site się aktualizuje, za to link pokazuje skandalicznie małą ilość - mam nadzieje, że to tylko efekt przejściowy (iwebtool pokazywał ponad 1000 BL w przewidywaniach). Faktycznie, być może coś się dzieje z katalogami. Świeżo dodana subdomena wyświetla PR=3

BTW. To narzędzie do przewidywania PR (iwebtool) coś się psuje, pokazuje mi 0 (> Warning<)b>: file_get_contents(https:%0 - zdarza się tylko przy aktualizacjach?

Portal komputerowy

-
webmastering, biznes

Forum IT - informatyka, komputery, technologie

No jak narazie tam akurat pokazuje sporo tych linków (więcej niż przez link:). :)

W każdym razie, właśnie sprawdziłem - na pewną frazę strona poleciała w dół o jakieś 10 pozycji (2-3 dni temu widziałem ją wyżej, nawet skoczyła do góry wtedy) - nie wiem czy to przez DC i żeby się nie stresować poczekam, aż się uspokoi, wtedy będę sprawdzał :)

Portal komputerowy

-
webmastering, biznes

Forum IT - informatyka, komputery, technologie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności