Skocz do zawartości

GSC - max indexacja a w wynikach nie ma

mojeprogramy.com

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwna sytuacja mam miejsce od jakiegoś dłuższego czasu... w Google - czy wy też macie jakieś problemy z tym zwiazązane?

W GSC pokazuej mi max 400 linków zaindexowanych a w site:domena.pl od 13-40 i się waha, ale najdziwniejsze że w GSC kliknąłem czy faktycznie link ma w indexie i mówi że "tak, oczywiście" po czym sprawdziłem link w site:linkten i nie ma

... co się tam dzieje (w Google) czemu takie dziwne sytuacje mają miejsce

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

site: rzadko kiedy pokaze zaindeksowane wszystkie adresy :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Twoim prawdziwym i jedynym przyjacielem jest Google Search Console. Operator "site:" bardzo często - wręcz nagminnie - podaje inne dane niż GSC. Można powiedzieć, że "site:" podaje listę znanych adresów URL, a nie zaindeksowanych - taka różnica. Skoro GSC pokazuje, że link jest zaindeksowany, to jaki sens korzystać z tego narzędzia i jednocześnie nie wierzyć w te dane? ?‍♂️

Pomogłem? Podziękuj punktem reputacji ->

dzięki    

Ale jeśli np. site pokazuje wynik 1-10, a zaindeksowanych podstron według GSC jest dużo więcej to ewidentnie wskazuje to na karę site 4.

GSC nie pokazuje kary site4, a jednak domeny z tym rodzajem kary nie rankują, nie mają ruchu, nie da się na nich nic nowego zaindeksować, co będzie widoczne po site:domena i niestety takie domeny zazwyczaj są do piachu już.

"w piach" - mam nadzieje, że nie ;) bo dużo pracy mnie to kosztowało uruchomienie nowej strony z tymi treściami.

Strona posiada >500 podstron wygenerowanych z GPT v3,5 ale tematycznie/merytorycznie są ok wiec moim zdaniem nie powinien sie przyczepić. Domena nowa. Site: nadal skacze różnie. Pozyskuje linki zobaczymy czy ruszy.

Mam inną domeną co prawda starszą po z 2 lata podstrony nie wygenerowane ale od jakiegoś czasu bardzo dobrze sobie radzi. I jakoś "korekty" nie było na razie.

A samo GSC to dziwnie w ogóle sie zachowuje (choć, rzadko zaglądam) bo np. mapy witryny nie potrafi zaczytać choć nie jest przeładowana i śmiga, ma jakieś uwagi np. z https a strona w testach Google przechodzi bez problemu

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

• 3 tygodnie później...

Update:

Po 3 tygodniach dalej to samo a raczej gorzej... site: spadał do 4! podstron w indexie dla jednej domeny a dla drugiej do 21. Nie jest dobrze... mimo dodania nawet dobrych linków

W dniu 27.06.2023 o 19:45, mojeprogramy.com napisał:

>500 podstron wygenerowanych z GPT v3,5

bueheheheheh i jeszcze się pytasz czemu to padło?

ale tematycznie/merytorycznie są ok

ale to nei ty oceniasz tylko Google 

wiec moim zdaniem nie powinien sie przyczepić

of korz że sie przyczepi - de facto dostajesz shadow bana i strona wyleci.

8 godzin temu, mojeprogramy.com napisał:

site: spadał do 4!

bannned.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Podepnę się pod temat :) bo powiązany. Napisałem post na bloga według wytycznych programu Neuron Writer (pokazuje jakich słów kluczowych użyć wzorując się na top10 z danego hasła). Krótko po indeksacji byłem w top10 by za dwa dni spaść w otchłań internetu. Post istnieje, ale nie wystarczy wpisać podstawowej frazy na jaką się pozycjonowałem, tylko bardziej szczegółowo. Wtedy faktycznie jest wysoko, nawet w top3. Czy to normalne? Takie wahania? :) czy może mieć wpływ fakt, że używałem chatu gpt? - w ramach rozsądku oczywiście, zmieniając treść według siebie. Myślicie żeby całkowicie odejść od tego chatu gpt? bo czym dłużej z nim obcuje tym bardziej się przekonuje, że to jedno wielkie G! wszystkie treści są takie same... Czy google posiada już filtr na treści sztucznej inteligencji?

9 godzin temu, Indiana92 napisał:

Napisałem post

to za mało. przykładowo jeśli domena jest słaba i kiepskie linkowanie zewnętrzne plus konkurencja to post wpada i wypada. Nie ma szans się utrzymać.

Samo napisanie tekstu to nie wszystko.

Poza tym coraz cześciej widze, że pisanie tesktów Neuroen mija się z celem - coraz cześciej poprawiamy po nim w agencji teksty ręcznie.

9 godzin temu, Indiana92 napisał:

używałem chatu gpt?

to zależy czy poprawiałeś czy wkleiłeś jak leci.

jest za dużo zmiennych żeby to się trzymało