Skocz do zawartości

Bez sitemap lepiej?

netelektryk

Rekomendowane odpowiedzi

Z mojego doswiadczenia wynika ze:

- jezeli mamy na naszej stronie katalog Dmoz czy tez cokolwiek innego do nabijania pkt to najlepiej nie wkladac sitemapy tego czegos go Google sitemaps

- bez sitemap Googlebot pozostawia w swoim cachu strony ktore moga juz nawet nie istniec i ich nie kasuje

- dodanie sitemapy powoduje ze indeksowane sa tyle te podstrony ktore sa w sitemapie i dodatkowo znikaja z cache'a te ktore nie istnieja

Sadze ze google nie zrobil sitemap po to zeby wiecej indeksowac tylko po to aby szybciej to robic i bardziej dokladnie, co dla wielu pozycjonerow nie zawsze jest na reke.

:]

Ale moze to juz dawno odkryliscie

Używaj Cuilla i Hakii

- dodanie sitemapy powoduje ze indeksowane sa tyle te podstrony ktore sa w sitemapie i dodatkowo znikaja z cache'a te ktore nie istnieja

Nieprawda. Mam jeden serwis, który posiada tylko małą część linków w sitemap. Dużo z nich się w niej nie znajduje bo od dawna jej nie aktualizuje :rolleyes: . Mimo wszystko inne podstrony się ładnie indeksują.

Ja opieram sie na moich stronach i w ich przypadku jest troche inaczej.

Byc moze wynika to z tego ze jedna jest polskojezyczna a druga anglojezyczna.

Ja opisuje to co zaobserwowalem.

Używaj Cuilla i Hakii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności