Skocz do zawartości

[Pytanie] Jak zrobić ikonkę strony internetowej?

DawidWroc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Pewnie wybrałem zły dział i temat na to forum ale nurtuje mnie- jak się robi ikonkę strony widoczną w górnym lewym rogu (tj. pasku- przed tytułem strony) oraz np. po dodaniu w ulubionych jest widoczna po lewej zamiast ikonki IE.

Będe bardzo wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam,

Dawid.

• 1 miesiąc temu...
  • 5 miesięcy temu...
do tej pory zrobienie ikonki zajmowało mi więcej niż 5 minut z https://tools.dynamicdrive.com/favicon/ trwa to 5 sekund

WIELKIE Dzięki gofer

Ja ikonkę robie jako gif o rozmiarach 16x16 px a następnie ręcznie zmieniam .gif na .ico i nie małem problemów z jej wyświetlaniem nigdy. Czy myślicie, że jest to profesjonalne rozwiązanie :) ??

Ja ikonkę robie jako gif o rozmiarach 16x16 px a następnie ręcznie zmieniam .gif na .ico i nie małem problemów z jej wyświetlaniem nigdy. Czy myślicie, że jest to profesjonalne rozwiązanie :) ??

Tutorial, ktory czytalem baaardzo dawno temu kiedy pojawila sie mozliwosc robienia faviconow nakazywal zrobienie pliku *.bmp 16x16 i zmienienie rozszerzenia na *.ico. odejrzewam, ze przegladarki sa dosc tolerancyjne co do formatu obrazka.

Najwyższej jakości strony internetowe można zamówić w firmie Invini.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności