Skocz do zawartości

Top10 i FAQ?

Indiana92

Rekomendowane odpowiedzi

FAQ - Jak "ukryty/zwinięty" tekst wpływa na seo? Z tego co wywnioskowałem to wpływa dobrze i robot Google widzi go jak normalny tekst, nie należy jednak przesadzać z frazami kluczowymi i tekst ma służyć głównie użytkownikom. Jeśli się przesadzi to potrafi porządnie zaszkodzić. Dobrze wywnioskowałem?

Druga sprawa, skorzystałem wczoraj z programu Neuron który pomaga pisać teksty odnosząc się do top10 z danego hasła kluczowego. Program pokazuje na ile procent twój tekst jest dobrze napisany i czy posiada wystarczającą ilość wyrażeń, których używa się w tekstach z listy top10. Czy to ma aż takie znaczenie? Czy robot Google bierze pod uwagę to co jest w top10 aby wiedzieć czy Twoja strona jest coś warta? Przejrzałem te strony posiadają  tekst który jest powielany i pisany przez chatgpt. Wygląda to chamsko. U góry dobra, rzetelna informacja a na dole nawalone tekstu z chatgpt, który pojawia się w różnych odmianach na innych stronach z top10. Ja rozumiem, że nie wyważa się otwartych drzwi i powinno naśladować się tych którzy królują na listach ale czy Google patrzy na top 10 i porównuje z nimi twoja stronę? 

2 godziny temu, Indiana92 napisał:

Czy robot Google bierze pod uwagę to co jest w top10 aby wiedzieć czy Twoja strona jest coś warta?

Google tworzy top 10 :) 
Gdyby kierował się swoim własnym rankingiem aby "wiedzieć czy strona jest coś wara" to wszystkie pozycje byłyby zabetonowane na trwałe :) 

Analizując top 10 - trzeba szukać tego co spodobało się Google. 
Szukać jakichś punktów wspólnych - bo to może być to. 
I zrobić to samo tylko lepiej.  

• Like 1