Skocz do zawartości

Problem z indeksacją po przeniesieniu strony

joyeq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, miałem stronę w katalogu np "X" na serwerze, ostatnio tzn jakiś miesiąc temu przeniisłem ją na główny katalog servera stworzyłem nową mapę strony usunąłem tamten katalog całkowicie, a google dalej wskazuje przy wyszukiwaniu stare linki do strony z katalogiem "X" w adresie. Jak sprawić aby google skasowało tamte linki i wskazywało te poprawne. proszę o pomoc.

P.S. przeniosłem stronę na główny katalog serwera z myślą to lepszym wypozycjonowaniu strony (podobno google i inne wyszukiwarki lepiej widzą strony gdy są w głównym katalogu serwera).

trzeba linkować i czekać, aż gugiel sam zreindeksuje.

muzyka jest dla mnie bardzo ważna. Zwłaszcza, jeśli jest to dobra muzyka :)

Jedni lubią, inni nie... Ja mimo wszystko lubię czytać ebooki. Audiobooki też.

Zainwestuj w swobodę. Karty kredytowe dopasowane do każdego portfela.

trzeba linkować i czekać, aż gugiel sam zreindeksuje.

no tak, ale jak usunąć tą starą kopię strony z google, bo bez sesu sie wyszukuje i to wyżej niż nowa, dobrze działająca :)

kurde, szef mnie zje niebawem, bo przestała być widoczna w googlach na dobrych pozycjach:(

myślę czy nie wrócić jej do podkatalogu "X" w którym była wczesniej.

czy to bedzie lepsze rozwiązanie niż oczekiwanie na poprawną indeksację w guglach?

Zamiast kasować katalog, trzeba było wrzucić w nim w pliku .htaccess z przekierowaniem 301 na nowe adresy. Wtedy Google (i nie tylko) "wiedziałby", że są nowe adresy starej treści. Na tym forum pełno o tym i dobrze by było, gdybyś tak zrobił. Jeśli tak jest to świetnie, teraz trzeba ładnie linkować dalej i doczekać się momentu, aż w wynikach pojawią się nowe adresy (stare w przypadku przekierowania nie są i tak problemem, w końcu po kliknięciu w nie, użytkownicy i agenci są przenoszone na nowe). Tylko że z treści tego, co piszesz, wynika że przekierowania brak. :)

...so steer a course, a course for nowhere and aforyzmy drop the anchor, my little empire - I'm going nowhere...

Administracja serwerami - zapraszam! A po godzinach - Cytaty.eu.

Zamiast kasować katalog, trzeba było wrzucić w nim w pliku .htaccess z przekierowaniem 301 na nowe adresy. Wtedy Google (i nie tylko) "wiedziałby", że są nowe adresy starej treści. Na tym forum pełno o tym i dobrze by było, gdybyś tak zrobił. Jeśli tak jest to świetnie, teraz trzeba ładnie linkować dalej i doczekać się momentu, aż w wynikach pojawią się nowe adresy (stare w przypadku przekierowania nie są i tak problemem, w końcu po kliknięciu w nie, użytkownicy i agenci są przenoszone na nowe). Tylko że z treści tego, co piszesz, wynika że przekierowania brak. ;)

tak jak się domyślałeś nie zrobiłem przekierowania,

ale z drugiej strony jak przekierować ponad 300 adresów? to chyba nie jest takie proste,:P

dzieki za podpowiedzi, :)

Szperając tutaj, znajdziesz odpowiedź. Sam kiedyś jej szukałem i znalazłem np. to:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^stary-adres.pl$
RewriteRule ^(.*)$ https://nowy-adres.pl/$1 [R=301,L]

Wrzucając to w plik .htaccess, a plik .htaccess w miejsce, gdzie są stare adresy, nastąpi przekierowanie wszystkich adresów (nawet 300k) na nowe.

...so steer a course, a course for nowhere and aforyzmy drop the anchor, my little empire - I'm going nowhere...

Administracja serwerami - zapraszam! A po godzinach - Cytaty.eu.

Szperając tutaj, znajdziesz odpowiedź. Sam kiedyś jej szukałem i znalazłem np. to:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^stary-adres.pl$
RewriteRule ^(.*)$ https://nowy-adres.pl/$1 [R=301,L]

Wrzucając to w plik .htaccess, a plik .htaccess w miejsce, gdzie są stare adresy, nastąpi przekierowanie wszystkich adresów (nawet 300k) na nowe.

dzieki wielkie udało się :) wszystkie linki są przekierowywane ;)

pozdrawiam serdecznie :P

joyeq

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności