Skocz do zawartości

AdSense API - jaki procent nie zniechęca?

redbeard

Rekomendowane odpowiedzi

witam serdecznie,

moj projekt Wikidot zostal zaakceptowany do programu testowego AdSense API (https://code.google.com/apis/adsense/), dzieki ktorym moge zintegrowac moja farme wiki z systemem AdSense - uzytkownicy beda mogli w prosty sposob umieszczac reklamy (jako oni) AdSense na swoich stronach, podobnie jak to jest np. w serwisie blogger.com

mniejsza z tym. pytanie moje jest krotkie:

jaki podział zysków jest dla Was do zaakceptowania w sytuacji, gdy otrzymujecie darmowy hosting i mozecie wstawic swoje reklamy na strony? jaka proporcja jest na tyle zachecajaca, zeby wybrac takie rozwiazanie i nie martwic sie o zadne hostingowe sprawy zamiast samemu wynajmowac serwer i martwic sie "o wszystko"?

mysle wstepnie o podziale 80:20 (80% bierze uzytkownik). Wikidot to nie tylko darmowy hosting, to takze profesjonalne rozwiazania typu wiki, wiec jest to tez spora wartosc dodana. sam fakt bycia w sieci Wikidot znacznie podwyzsza liczbe odwiedzin, a poza tym domena wikidot.com ma swietne osiągi w wyszukiwarkach i latwo jest wypromowac swoje strony.

pozdr - r.

Ja nie oddałbym nawet procenta :)

Uważam, że rozsądnie byłoby zaproponować rozwiązanie 70/30 lub tak jak wspomniałeś 80/20. Z pewnością dla wielu użytkowników hosting, sama platforma i community są ważne i myślę, że bez problemu zaakceptują taki rozkład zysków.

Ja nie oddałbym nawet procenta :)

Debi: ja rozumiem, ze naprawde hardcorowi adsenserzy na to nie pojda ;-)

ale wsrod paru tysiecy ludzi ktorzy sie miesiecznie rejestruja, sa rozne typy. no i chodzi wlasnie o zloty-srodek. poza tym po mojej stronie pozostaja jeszcze pieniadze za referrali, bardzo ciekawe stawki: https://code.google.com/apis/adsense/referralpayments.html

problem w tym, ze nie jestem w stanie teraz oszacowac, jak to sie przelozy na realne zyski... moze jakies wskazowki/spekulacje?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności