Skocz do zawartości

DynaDot

Tomen

Rekomendowane odpowiedzi

Spieszę poinformować Was, że dzisiaj dostałem dostałem maila od Panów z DynaDot. Przypomnę, że w wątku https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=31772 poruszałem kwestię rejestracji 100 domen globalnych w najlepszej możliwej cenie. Testowałem wtedy właśnie firmę DynaDot. Dzisiaj dostałem maila z informacją, że na moją prośbę wprowadzili możliwość drukowania faktur (invoice) wraz z numerem NIP, co jest jak wiadomo niezbędne, aby dokument taki zakwalifikować jako dowód kosztu. Tak czy inaczej Panowie się spisali. Ceny też fajowe od 2,99$ za .info po 7,99$ za resztę. Ceny przedłużeń bez niespodzianek, czyli 7,99$. Swoje domeny zarejestrowałem właśnie u nich i już po 2 godzinach były online ;)

Jeżeli ktoś uzna to info za użyteczne i zdecyduje się skorzystać z DynaDot, będę wdzięczny za podanie mojego numeru referującego przy rejestracji. Oto on: 6N8G9Cr6UU7R74

Wspomnę jeszcze tylko, że jeżeli ktoś wyda w ciągu 365 dni co najmniej 500$, to ceny domen spadają średnio o 1$ na sztuce. To już jest na prawdę coś :) Przy niskim dolarze i płatnościach PayPal i CC, ciężko o lepszą ofertę.

Oczywiście adres to: https://www.dynadot.com

Ten ref id jestem w stanie wybaczyć. Ale nie podanie URL to przesada ;p

Adres dodany ;)

CYTAT(Tomen @ 27.03.07 - 19:21) *

faktur (invoice) wraz z numerem NIP, co jest jak wiadomo niezbędne, aby dokument taki zakwalifikować jako dowód kosztu.

Skąd to jest wiadomo?

Księgowa w mojej firmie nie chciała przyjąć dokumentu, na którym nie widniał napis INVOICE i nie było NIPu naszej firmy. Zdałem się na nią, bo zakładam, że jest biegła w tym co robi i ma rację.

Co do NIPu na fakturach to nie chcę się sprzeczać. Pracuję w firmie, w której nie dostanę pieniędzy do wydania, jeżeli nie przedstawię faktury jakiej zażyczy sobie księgowa.

Jeżeli chodzi o GoDaddy.com to ich strona średnio mi się podoba. Mało czytelna i dotarcie do cenników nie jest intuicyjne. Jeżeli jednak ma być tańsza to może i się skuszę. Możesz na szybko podać cenę rejestracji 100 domen .com i ich odnowień po roku w GoDaddy? Innymi słowy ile będzie kosztowało zarejestrowanie i odnowienie po roku 100 domen typu .com ?

Z moich obliczeń wynika, że w DynaDot będzie to dokładnie 1461$.

649 + 89,99 = 738,99 $

Ta niska cena mnie przeraziła więc przeliczyłem sam. Mogę się mylić, ale wyszło mi:

85,49$ za rok członkostwa w klubie ze zniżką * 2 lata = 170,98$

(6,49$ za domenę .com + 0,22$ opłaty dla ICANN) * 100 domen * 2 lata = 1342$

W sumie aby cieszyć się 100 domenami .com przez 2 lata musimy zapłacić w GoDaddy równe 1512,98$

To 51,98$ więcej niż w DynaDot.

• 3 tygodnie później...

no to jesteś prawdziwy wariat polecając registerfly ;p https://www.forum.optymalizacja.com/lofiversion...php/t32432.html Ludzie wpłacają pieniądze domeny nie są rejestrowane i nie mogą odzyskać kasy.

a ja jestem patriotą i kupuję .info w superhost.pl :)

Faktycznie domeny bardzo tanie.

Orientuj się ktoś, czy firma solidna? (chodzi tylko o domeny), bo wygląda to kusząco.

Nie tylko dla googla, ale i dla ludzi. Fantastyczny precel. Fantastyka i literatura.

Nowy precel: Tworzenie stron wwwl. - moderowany, solidny. Zapraszam. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności