Skocz do zawartości

Hosting ze sporym transferem

holee

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie;

Przyszedl czas zmiany hostingu, za duzo padow mam obecnie.

Szukam hostingu po pierwsze sprawdzonego i niezawodnego - to po pierwsze.

Druga rzecz to parametry, pojemnosc w granicach 300-400MB, transfer ok. 20 GB

Nieograniczona ilosc baz Mysql oraz ich pojemnosc.

Cena: zebym sie wyrobil placac 100 zlotych rocznie. Strona hobbystyczna wiec duzo nie chce placic.

Szukam od 2 dni i albo za drogo albo za maly tranfer miesieczny.

Prosze o jakas rade, ktos moze korzysta dluzszy czas z czegos podobnego i jest zadowolony ?

Pozdrawiam

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

W tej cenie masz cyberdusk.pl oraz 8p.pl (nawet tańsze). Tego drugiego to nie znam, a co do cyberduska to mam od 10 dni i jak narazie jest ok.

Program do nauki na uprawnienia budowlane i przygotowujący do egzaminu na uprawnienia budowlane.

Okulary przeciwsłoneczne polaryzacyjne oraz okulary antyrefleksyjne zerówki do pracy przy komputerze.

Największy wymarzony kamper barbie fbr34 firmy mattel.

Progreso, parametry takie nie sa mi potrzebne a i cena 2,5 raza wieksza niz mialem zamiar wydac :hello:

Za to cyberdusk, no tak, o wiele taniej, lecz szukam czegos sprawdzonego, thor_in masz konto 10 dni, troszke to krotko :hmmm: 8p.pl jakos nie wyglada solidnie, mam dosc hostingow prowadzonych przez ludzi ktorzy albo nie maja na to czasu albo umiejetnosci.

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

Za cos sie placi miedzy innymi za to zeby nie trzymali twojego konta w usa albo w nieczech gdzie roznie bywa.

Najlepiej w ogole poszukac cos na Ukrainie. A niech sie zacofane stany schowaja...

Na powaznie. Saint, podziel sie prosze swoimi doswiadczeniami nt tych dwoch panstw. Bo zachodze w glowe, ale przez lata nie znalazlem jeszcze lepszych panstw oferujacych hosting. Polec jakies firmy, chetnie sam potestuje (oczywiscie mam nadzieje ze nie wymienisz home.pl i nazwa.pl).

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

arek_inc: nie wymieniam zlodzieji trefficu bo oni maja w posce chodzi i tak sa do du.. bo ... ach az szkoda gadac bo rozpocznie sie dyskusja ja z h. mam zle doswiadczenia i w zadnym razie bym nikomu ich nie polecil. Nazwy nie znam wiec nie wiem. Poza tym jest wiele firm krzakow w niemczech i usa tez wystarczy wejsc na wht i poczytac wiec nie bede tego powielal.

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

Ja z hostiniem tez mialem przezycia. Nie musze dlugo szukac w pamieci: nhost.pl, i365.pl, ota.pl. Notabene kazda z tych POLSKICH firm miala/ma serwery w roznych krajach, odpowiednio: Polska, USA, Niemcy. Nie mniej znam wiele hostingow z tych panstw, ktore oferuja naprawde dobre uslugi.

Dlatego bardzo szybko sie irytuje, gdy ktos jako argument przewodni podaje panstwo w ktorym znajduja sie serwery. Jakby nie patrzec, stany to potentat jesli chodzi o serwerownie... co wcale nie znaczy ze nie ma tam czarnych owiec (ktore sa wszedzie). Ciezko jest wybrac cos dobrego, bo czesto jest tak, ze hosting psuje sie np. po roku (w tym czasie czlowiek zdarzy juz polecic firme paru osobom i robi sie niemilo).

Mimo wszystko bede bronil stanow. Co prawda odleglosc od Polski powoduje dosc dlugie czekanie na odpowiedz (ping) ale jednak infrastruktura oraz support to jest cos, czego w Polsce na razie nie bedzie (wiadomo, ze pare firm zaczyna juz z tego kontrastu wychodzic).

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

sprawdź Domanomania. Opinie są różne, ale ja jestem zadowolony. Mam tam konto od dwóch miesięcy i nie żałuję. Mają własną serwerownię w Polsce. Padów było kilka (4 albo 5) ale żaden nie trwał dłużej niż kilkanaście minut i nie był w godzinach szczytu, nad ranem (tak jak teraz) backupują, to przez parę minut są małe turbulencje, ale za te pieniądze (1 zł za 6 miesięcy) można wybaczyć. Support na dobrym poziomie, wczoraj miałem okazję sprawdzić, gdy prosiłem o zmianę konfiguracji serwera: maila napisałem w nocy, nad ranem odpowiedź: kolejny mail ode mnie i po kilku minutach odpowiedź z potwierdzeniem dokonania zmiany. Z telefonów alarmowych nie musiałem korzystać, największe plusy za stosunkowo dużą przestrzeń dyskową i mocne serwery. Myślę, że lepiej zapłacić 1 zł + VAT i testować pół roku niż za darmo 2 tygodnie, a później wylądować na jakimś paściu ;)

Edyta:

gdyby komuś przyszło do głowy pytanie, skąd wiem, że akurat tyle padów było i akurat tyle trwały, to odpowiadam: dużo czasu spędzam przy kompie i używam powiadamiacza o nowej poczcie, który sprawdza co 2 minuty ;)

Marcin Szumański - fotografia biznesowa, reklama, marketing

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności