Skocz do zawartości

[info] Były oficer z Pentagonu zeznaje: USA kontaktowały się z UFO

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat

Były oficer wywiadu i członek zespołu Pentagonu ds. UFO (AARO) David Grusch zeznał w środę Kongresie, że USA posiadają technologie pozaziemskie i że władze od dekad ukrywają ten fakt. O swoich doświadczeniach z obiektami zdającymi się przeczyć prawom fizyki opowiadali też byli piloci sił powietrznych.

Według Gruscha USA posiadają nietknięte całe pojazdy, a władze od dekad prowadzą też program "inżynierii odwrotnej", próbując odtworzyć obce technologie

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/wojskowy-z-usa-o-ufo-zobaczylem-bialy-obiekt-w-ksztalcie-tic-taca/zflbfsc,79cfc278

?

• Haha 1

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

4 godziny temu, Mion napisał:

Według Gruscha USA posiadają nietknięte całe pojazdy, a władze od dekad prowadzą też program "inżynierii odwrotnej", próbując odtworzyć obce technologie

Temat troszkę był grzany w KS. (tego poniżej nie oglądałem, a tylko temat w Poranku)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Godzinę temu, Skalmar napisał:

Dla clikbait-ów Onet napisze chyba wszystko

Nie mieszkam w stanach, ale wydaje mi się, że niezbyt często w kongresie USA poruszają takie tematy  ?

Jak Wolisz to proszę masz publikację na oficjalnej stronie stronie rządowej :

https://oversight.house.gov/hearing/unidentified-anomalous-phenomena-implications-on-national-security-public-safety-and-government-transparency/

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

W stanach Zjednoczonych jest bardzo dużo tajnych organizacji i programów "rządowych", o których może nie wiedzieć Kongres a nawet prezydent. Wszystko pod płaszczykiem bezpieczeństwa narodowego.

Od  incydentu w Roswell  co jakiś czas pojawiają sie sensacyjne informacje o UFO a teraz pojawia się kolejny skrótowiec UAP.

Faktem jest, ze przed każdym większym konfliktem na ziemi obserwowane są wzmożone zjawiska UAP czyli niezidentyfikowane zjawiska powietrzne.  Tak było przed I i II wojną, przed wojną w byłej Jugosławii i teraz przed wojną w Ukrainie. Obecnie amerykańscy piloci wojskowi też są świadkami takich zjawisk. To są fakty. Można to sobie odnaleźć w Internecie.

Za bardzo nie interesuje mnie ten temat ale na pewno nie jesteśmy sami w wszechświecie. Wcale nie zdziwiłbym się jakby stany zjednoczone faktycznie miały kontakty z obcymi. ;) 

• Like 1

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

21 godzin temu, Skalmar napisał:

jakieś zeznania to na razie tylko słowa - brakuje twardych dowodów.

Spoko ja to rozumiem, że Musisz "dotknąć" by uwierzyć. Spójrzmy trochę inaczej - z Twojej (każdego z nas) perspektywy siedzisz na swoim fotelu w jakimś pomieszczeniu... Tymczasem wystarczy trochę zmienić perspektywę i jesteśmy kulką zawieszoną choć, to nawet nieadekwatne porównanie w nieskończonym wszechświecie, tak mała drobiną jak kropelka wody w oceanie.

Sokrates powiedział "Wiem, że nic nie wiem!" - ja to rozumiem w ten sposób, że im więcej wiemy, tym potrafimy zadawać trudniejsze pytania i dochodzimy do wniosku, że tak naprawdę, to my nic nie wiemy ?

8 minut temu, Mion napisał:

im więcej wiemy, tym potrafimy zadawać trudniejsze pytania i dochodzimy do wniosku, że tak naprawdę, to my nic nie wiemy

No dokładnie :) 
Czym więcej wiemy tym więcej mamy pytań - i końca tego nie widać.
Ale jest coś pięknego w tym bezkresie i gonieniu króliczka ;)  

5 godzin temu, Skalmar napisał:

jest coś pięknego w tym bezkresie i gonieniu króliczka

Dla otwartych krytycznych umysłów to jest piękno i jedyny sens życia który warto pielęgnować. Jak to się mówi - nie ważne jest odkryć wszystkie tajemnice wszechświata - ważna jest droga jaka podążasz odrywając te tajemnice.

Dla konserwatystów i różnej maści zamkniętych umysłów to jest przerażające. To jest podważenie ich fundamentów egzystencji. Będą się rękami i nogami bronili przed "zranieniem i obrażeniem swoich uczuć światopoglądowych.  Oni już odkryli wszystkie tajemnice i mają ścisłą instrukcję na życie wieczne i inne kwestie - biada wszelkiemu co podważy tą wiarę. 

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Cześć wszystkim :)

Nie spodziewałem się takiego tematu na tym forum ale to nic złego oczywiście :D Nie rozpisując się za bardzo nt zalinkowanego artykułu, który jest (nawet) ciekawy :D

Każdy kto uważa, że we wszechświecie jesteśmy jedyną inteligentną formą życia, to (moim zdaniem) jest niesamowitym ignorantem. Ile prawy w tym, że USA posiadają pozaziemską technologię, to się pewnie przekonamy dopiero w momencie gdy technologicznie USA wystrzelą jak ChatGPT w tym roku :D O ile faktycznie mają jakąś tam technologię, to myślę że jeszcze nie są wstanie zrozumieć jej działania?

Pozdrawiam serdecznie

Pomogłem? Podziękuj punktem reputacji ->

dzięki    

Więcej na ten temat: Nadchodzi Ujawnienie UFO i Obcej Inteligencji?