Skocz do zawartości

zarabianie na swojej stronie

Rekomendowane odpowiedzi

Czy zna ktoś jakiś system/firmę/stronę która po wrzuceniu jej reklamy na stronę płaci ? np. za jedno wyświetlenie albo coś w tym rodzaju ?

Mam aktualnie stronę na którą trochę osób wchodzi i szczerze mówiąc jest tam miejsce na banner albo coś w tym rodzaju. JAkieś pomysły? (ewentualnie jakiekolwiek inne jakby można było wykorzystac sporą oglądalność strony)

addsense,allegro i wieeele innych

no tak, trochę poszukałem i coś tam znalazłem, ale co jest najskuteczniejsze jeśli zależy mi na płaceniu za wyświetlenia reklamy, a nie kliknięcie? :) czy w ogóle jest ktoś kto płaci za samo wyświetlanie jego banneru? nie chciałbym zmuszać użytkowników do klikania na reklamę, to jest trochę denerwujące...

a co do allegro, to dotyczy to jak rozumiem konta inteligo i jak ktoś założy poprawnie konto z naszego linku to dostajemy 10zł na wydatki w serwisie allegro lub 250 punktów? hmmm

dziwnie to brzmi, nigdy bym nie założył niczego klikając na reklamy na czyjejś stronie (ze względów bezpieczeństwa)

Gość Anonymous

allegro 10gr klik.

w adsense minimalny koszt kliku tez cos kolo tego, ale moze siegnac kilku/nastu/dziesieciue baksow.

z allegro jesli nie masz zarejestrowanej dzialalnosci gospodarczej pieniedzy nie wyplacisz. pozostaje przelew na payback i wybranie czegos z "bogatej" oferty nagrod w "promocyjnych" cenach.

Gość Anonymous
Ale z tego co słyszałem to allegro lubi bardzo zawieszać konta tuz przed wypłatą.... ALe czy to prawda???

jeśli jesteś uczciwy to ci nie zawieszą, bez obaw. wczoraj pobili samych siebie. na przelew punktów czekałem 19 minut i 11 sekund :)

Ale z tego co słyszałem to allegro lubi bardzo zawieszać konta tuz przed wypłatą.... ALe czy to prawda???

Niedokońca ;) , jest tak, że jak cie wywalą, to pozwalają przelać punkty na payback, a to czy cie wywalą zależy głównie od tego ile osób się przez ciebie zarejstrowało i innych nieznanych nam czynników :) , czyli nawet jak wymuszsz kliknięcia i masz 100 % zarejstrowanych z nich, to na 100 % cie nie wyrzucą :)

czyli można powiedzieć, że raczej się nie opłaca umieszczać jednocześnie adsense i allegro na jednej stronie?

No bo właściwie użytkowników chcących klikać w reklamy jest raczej mniejszość (z większości... ale oczywiście nie wiem), więc lepiej wybrać google adsense lub allegro i się tego trzymać?

W kwestii prowadzenia działalności to tym bardziej lepiej wybrać adsense, bo tam do wypłaty chyba nie potrzeba mieć firmy ?

P.S. z jednej ze stron wyczytałem coś takiego (na temat wypłat z google adsense): W praktyce wygląda to tak: piątego każdego miesiąca jest tworzone podsumowanie wyników, za poprzedni miesiąc (jeżeli przekroczy się 100$), około 10 dni trwa wystawienie i wysłanie czeku do Polski, następnie nawet do 4 tygodni czeka się na list z czekiem, następnie do około 6 tygodni trwa realizacje czeku - wynika to z procedury realizacji takich czeków, czyli inkasa. Bank, któremu przedstawisz taki czek do inkasa, przesyła go do banku wystawcy (czyli do USA) i tam dopiero po potwierdzeniu pokrycia zostaną przelane pieniądze do banku w Polsce. Bank powiadamia cię i dopiero wtedy następuje fizycznie wypłata

----

Czy coś się zmieniło w tej kwestii? czyli przeciętnie czeka się 3 miesiące na wypłatę?

Miałem kiedyś stronkę o aukcjach w 3 tygodnie zdobyłem dla allegro 70 nowych userów i .. zawiesili mi program partnerski, bez podania przyczyn, nie odpowiadali na e-miale itd :-(.

Jedyne co dobre, to do dzisiaj dostaję pieniądze za wpłaty tych ludzi, 3 z nich ciągle coś sprzedaje :-) ... tak sobie myślę, jakby pozwolili mi chociaż pół roku działać .. ale jak widać, jak mają za dużo zapłacić to ciach !

Tu zgodze sie z mrtn. Znalezli chaczyk na mnie poniewaz nie usmiechalo im sie placic 20zl dziennie. A wylecialem przez cos takiego ze po usunieciu banera pozostal podlinkowany "," (przecinek). Glupie przeoczenie. Nie wiem jaka korzysc moglbym miec z tego:)

A wregulaminie pisze ze nie wolno zmieniac kodu. To w rewanzu wpakowalem na strone ich konkurencje dochody pare razy mniejsze ale satysfakcja ze maja o pare klientow mniej pozostala:)

A ja nie będe miał sygnaturki

• 1 miesiąc temu...
czyli przeciętnie czeka się 3 miesiące na wypłatę?

Jak się wszystko do siebie dodada, to niestety tyle wychodzi, ale przecież, jak regularnie zarabiasz w ten sposób, to ma to mniejsze znaczenie, bo i tak przychodzi kasa w miarę regularnie co miesiąc, więc to przesunięcie trzymiesięczne ma dość małe znaczenie :D .

Mam pytanie do uczestników PP Allegro i AdSense.

Czy ma ktoś może doświadczenia z adminami Allegro, czy zezwalają, aby banner z ich programu partnerskiego był ustawiony, jako tzw. "reklama zastępcza" w ustawieniach Google AdSense:

google_alternate_ad_url = "https://adres-z-bannerem-allegro.pl";

Mam wątpliwości, czy to nie podpada jednak pod zapis w regulaminie:

"Allegro zastrzega sobie prawo do ... rozwiązania umowy o współpracy ... w przypadku złamania Regulaminu Programu Partnerskiego w następujących przypadkach:

... umieszczenia kodu bannera lub panelu reklamowego na stronie innej niż ta, dla której kod został wygenerowany, na stronie stanowiącej element innej strony w dowolnej technologii, na stronie nie będącej własnością Partnera, w okienku typu pop-up, pop-down, interstitial lub innym niestatycznym i nieintegralnym elemencie strony oraz na oddzielnej stronie, uruchamianej jednocześnie ze stroną właściwą"

:?:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności