Skocz do zawartości

Co powinien posiadać skrypt katalogu PP?

Veal

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj skończe... Jeszcze kosmetyczne poprawki + uaktualnienie wpisów DNS dla presell.eu...

Publikacja została opóźniona - stwierdziłem, że warto najpierw rozbudować skrypt o kilka funkcji...

Niemniej pod adresem db.presell.eu funkcjonują już skrypty integracyjne umożliwiające tworzenie i sprawdzanie poprawności haseł userów (przypomniam że wszystkei kopie skryptu będą posiadały tę samą baze userów). Więcej informacji PM.

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Veal,

bez kategorii, wtedy wygląda to bardziej naturalnie, tylko tagowanie.

minimalna długość wpisu, osobiście zeby to był presell to powinna być przynajmniej jakieś 1700 znaków jak nie więcej. i jak robisz centralna bazę danych to dodaj możliwość sprawdzania wpisów pod kątem duplikatu. i automatyczne wywalanie konta i wszystkich wpisów zrobionych przez tego użytkownika.

Wtedy będzie to wartościowy skrypt.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

dodaj możliwość sprawdzania wpisów pod kątem duplikatu. i automatyczne wywalanie konta i wszystkich wpisów zrobionych przez tego użytkownika

Tylko, że tu pojawia się problem - przy obecnym rozwiązaniu trzebaby zaufać administratorowi, który postawi u siebie kopie skryptu, że nie zechce złośliwie, podając się za użytkownika dokonać próby dodania wpisu specjalnie żeby zbanować jakiegoś "znajomego".

Chyba, żeby umieścić formularz dodawania presella po stronie mojego servera... Sprawe trzeba przemyśleć... ;) Z rana.. B) Na spokojnie ;)

Veal ja nie mogę na forum podać się za kogoś innego, chyba żebym zmienił hasło i się zalogował. a admin skryptu powinien mieć możliwość wywalania od siebie wpisów i ewentualnie banowanie danych użytkowników. tyle chyba wystarczy z administrowania użytkownikami. no i jak będzie chciał to zmiana tagów i/lub kategorii wpisu. Ewentualnie jeszcze jakiś email do wysłania.

Z reszta nie polecam bawienia się w edycję wpisów i poprawianie ich lepiej wywalać od razu.

dymna.jpg

Veal ja nie mogę na forum podać się za kogoś innego, chyba żebym zmienił hasło i się zalogował.

Albo przechwycił hasło w formularzu, zanim zostanie zakodowane...

Co do reszty, żeby nie było wątpliwści - zrozumiałem, że chodzi o banowanie użytkownika w bazie centralnej, co oznacza odebranie mu możliwości pisania na wszystkich lokalnych kopiach skryptu. Z drugiego postu wnioskuje, że chodziło jedynie o lokalne zbanowanie usera po stwierdzeniu, że taki wpis w którymś preselu jest. To oczywiście nie będzie problemem. ;)

Według mnie, miło by było aby lokalny admin mógł sobie wybierać użytkowników od których nie chce mieć wpisów.

no to sie jaśniej wytłumaczę:

w bazie centralnej banowanie użytkowników wszędzie, za duplicaty itp. sprawdzanie duplikatów na poziomie centralnym. przy wywaleniu uzytkownika z bazy możliwość skasowania wszystkich jego wpisów( dla mnie to by było równoznaczne wywalenie użytkownika jego wpisy giną )

Może upierdliwe i brutalne ale tylko w ten sposób wpisy będą na jakimś poziomie.

możliwości tak zwanego site adminów"

usuwanie wpisów, zabranianie danemu użytkownikowi robienia wpisu na administrowanej wersji katalogu.

ewentualna możliwość wysłania jakiegoś emaila do użytkownika.

dymna.jpg

Myślę, że rozsądnie będzie zrobić automatyczny spam-report, to jest po próbie dodania identycznej treści konto użytkownika zostanie zawieszone powiedzmy na okres tygodnia a on dostaje mail o tym gdzie może się ewentualnie odwołać (gdyby coś zawiodło).

Jeśli tego nie zrobi jego id trafia na udostępnianą liste... Powiedzmy w XML'u...

Lokalne katalogi co tydzień pobierają aktualną liste, po czym w panelu administracyjnym

wyświetla się "Użytkownik xxx, który za tworzenie nie-unikalnych wpisów został zbanowany

dodał u Ciebie X preslli. Czy chcesz je usunąć?".

Wtedy nieunikalne wpisy nie byłyby dodawane a sam autor został by ukarany.

Tylko, żeby banów nie było zbyt dużo trzebaby utrudnić nieco rejestracje...

Myślę, że rozsądnie będzie zrobić automatyczny spam-report, to jest po próbie dodania identycznej treści konto użytkownika zostanie zawieszone powiedzmy na okres tygodnia a on dostaje mail o tym gdzie może się ewentualnie odwołać (gdyby coś zawiodło).

to jest dobry pomysł

Jeśli tego nie zrobi jego id trafia na udostępnianą liste... Powiedzmy w XML'u...

Lokalne katalogi co tydzień pobierają aktualną liste, po czym w panelu administracyjnym

wyświetla się "Użytkownik xxx, który za tworzenie nie-unikalnych wpisów został zbanowany

dodał u Ciebie X preslli. Czy chcesz je usunąć?".

a to jest już przerost formy nad treścią. jak po okresie tygodnia nie ma poprawy to wywalac z system. a do lokalnym adminów mozna wysłac zawiadomienie ze taki a taki został wywalony i czy chcą wywalić wpisy tej osoby z katalogu.

dymna.jpg

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności