Skocz do zawartości

O co tak naprawdę chodzi?

Jędrzej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

To mój pierwszy post na tym forum więc być może trafiam kulą w płot :oops:

Przejrzałem trochę forum i wiem że:

- kluczowym czynnikiem wpływającym na pozycję strony jest Link Popularity,

- PR nie ma większego znaczenia,

- META tagi, ukryty tekst i słowa kluczowe w komentarzach też nie mają większego znaczenia.

Próbuję pozycjonować stronę dla frazy "biuro rachunkowe". Wynik: piąta dziesiątka co z moim doswiadczeniem nie jest chyba najgorszym wynikiem. Ale moje pytanie jest inne.

Trzy pierwsze strony strony nie zmieniają pozycji kolejne nieznacznie. Oto wyniki:

1. www.biurosukces.pl LP: 482 PR: 4,

2. www.tbr.pl LP: 193 PR: 3,

3. biuro-rachunkowe.bozym.com LP: 150 PR: 4,

4. www.finansglob.pl LP: 1560 PR: 4,

5. www.efekt.busko.com.pl LP: 268 PR: 3,

6. www.ilona.pl LP: 74 PR: 3,

Większość stron ma słowa kluczowe w komentarzach, ukryte warstwy itp.

Jak wytłumaczyć takie wyniki?

Gość Anonymous

wiesz niestety nie ma komendy, ktora pokazuje ile dana strona ma linkow z danym anchorem. mozna domniemac jedynie, ze pierwsza strona ma najwiecej linkow wartosciowych.

- PR nie ma większego znaczenia,

to brednia. każdy przecież woli link z pr=10 niz z pr=0

wracajac do ilosci linkow tych stron. pierwsza moze miec wlasnie mniej linkow niz pozostale, ale za to bardzo wartosciowe. do tego google nie wychwytuje wszystkich linkow. zawsze mozesz skorzystac z https://search.msn.com to sprawdzenia linkow

ps: I co Michał lepiej teraz?

to brednia. każdy przecież woli link z pr=10 niz z pr=0

alez nie - nie da sie udowodnic ze PR ma wplyw na cokolwiek - ja kiedys jeszcze myslalem ze moze ma wplyw na czestos odwiedzin robotów ale to tez nie jest prawa...

Jak wytłumaczyć takie wyniki?

w przypadku google nie wystarczy sama ilosc linków a ich jakosc - tzn. zeby byly z roznych IP, z odpowiednim anchor, z witryn o tej samej tematyce itp - google bierze tez pod uwage jakosc linków. Z iloscia tez jest roznie poniewaz google ostroznie i powoli indeksuje kazdy link wczesniej go analizujac dlatego tez bywa tak ze do strony prowadzi 1200 linków a google pokazuje jedynie 20 mimo ze reszte linków juz widzialo i wie o ich istnieniu. Najlepiej sprawdzac linki w msn.

pozdrawiam

ps. nie wspominajac juz o tym, ze na linki zakladane sa rozne filtry ale nie bede juz o tym pisal bo nie chce oklepywac w kolko tego samego :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Dziękuję za wyjaśnienia. Zrobiło się trochę jaśniej.

Mam jeszcze jedno "ciekawe" pytanie:

Czy dwukrotne (wielokrotne) dodanie strony do katalogu lub wyszukiwarki może spowodować wyżucenie strony z katalogu lub wyszukiwarki?

A i jeszcze jedno:

Do sprawdzania Link Popularity używam https://www.widexl.com/remote/link-populari...rity/index.html. Dodałem moją stronę do kilkudziesięciu katalogów i wyszukiwarek i okazuje się że wszystkie linki są z MSN Beta. Dlaczego?

Ps. Czy ktoś mógłby udostępnić wiarygodne narzędzie do automatycznego dodawania stro do wyszukiwarek i katalogów?

ps: I co Michał lepiej teraz?

jest super :lol:

Dodałem moją stronę do kilkudziesięciu katalogów i wyszukiwarek i okazuje się że wszystkie linki są z MSN Beta. Dlaczego?

Dlatego, ze msn pokazuje nowe linki na biezaco w przeciwienstwie do google i innych.

Czy ktoś mógłby udostępnić wiarygodne narzędzie do automatycznego dodawania stro do wyszukiwarek i katalogów?

NIe polecam takich rozwiazan. Pozycjonowanie to ciezka praca.

Czy to znaczy, że prawdziwi mistrzowie SEO dodają strony ręcznie do kilku tysięcy katalogów i kilkuset tysięcy wyszukiwarek?

Jakiś czas temu natknąłem się na ofertę dodania strony do ponad 330 000 wyszukiwarek za 20$. Co wy na to?

Firma, w której wykupiłem hosting ma w ofercie dodanie 2 URLi do 75 000 wyszukiwarek i 50 katalogów za 125 zł netto.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności