Skocz do zawartości

Spadki spadki spadki

multipasko

Rekomendowane odpowiedzi

nie.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• 3 tygodnie później...

Potwierdzam, jeszcze kilka lat temu średnia była ponad 0,5 zł / klik.

Ostatnie dane w panelu jakie udostępniają, to przełom 2020/2021 - było wtedy 0,52 zł / klik.

Rok później w tym samym przedziale czasowym (przełom 2021/2022) 0,48 zł / klik.

Teraz z ostatnich 30 dni średnia wychodzi: 0,29 zł / klik.

I jeżeli ktoś by powiedział - pewnie wtedy miałem inne serwisy, jakieś doszły / odeszły itd. To aż takiej rotacji nie miałem, ale analizując konkretne serwisy, które są teraz i były rok temu. Porównuje ostatnie 30 dni i analogiczny przedział rok temu:

image.png.f3375166e965abb1fc7c8a6f9fe239c7.png

Jeżeli na przestrzeni lat - tak mocno kwotowo spadło, a do tego mamy inflację, więc 0,29 zł / klik jest nawet kilkadziesiąt procent mniej warte niż było to kilka lat temu. 

Szkoda, że realnie mają monopol i mogą robić co chcą. I teraz by poprawić swoje wyniki finansowe, obstawiam, że delikatnie przeciągają suwak ile % z klika oddają wydawcom - kiedyś może to było 50-70%, teraz może zostało nam 10-50%. Ale nawet tego nie wiemy.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

• 4 miesiące temu...

W Adsense są tylko spadki od lat spadki i nigdy wzrosty, na większości storn wyłączyłem adsense i korzystam tylko z whitepres czy tego typu stron. Nawet 30x więcej zarabiam niż na adsense - jakie w mojej ocenie okrada ludzi na nieprawidłowych klikach  wyparowuje kasa nie ma śladu po cofaniu przez google kont i klików. 

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

U mnie od lat w ads tylko spadały zarobki nawet jak wyświetlania rosły i cena reklam też rosłą to zarobki zawsze tylko od 2015 spadały. 

Finalnie mam adsense tylko na 1 stronie a na wszystkich pozostałych je już wycofałem na rzecz treści sponsorowanych lub innych rozwiązań. 

W mojej prywatnej ocenie google oszukuje na zarobkach w postaci wycofywania zarobków za rzekomy klik nieprawidłowy - kasa znika nawet 70% dziennie stanu konta. Bo czemu nie ma statystyk nieprawidłowych klików i tego ile wycofali? Bo wycofują większość każdego dnia, co potwierdzają moje subiektywne testy i obserwacje. 

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

W ciągu ostatniego roku stawki za klik zmniejszyły się u mnie średnio około 6-8 krotnie. Już nawet nie sprawdzam przychodów z AdSense a lat temu z 15 było to moje ulubione zajęcie w ciągu dnia... Obecnie wydarzeniem jest klik za 1 złotych i 14 groszy a lat temu 15 wydarzeniem był klik za złotych 9 (słownie: dziewięć złotych) gdyż takie za 2,00 złote były standardowymi

W wysportowanym ciele zdrowy duch - https://ripper.pl/

Adsense zarabiało dal wydawców do około 2015 roku - potem jak napisałem wyżej tylko zarobki spadały. A mam odniesienie od dużej grupy stron w tej materii. Co ciekawe spadały głównie na polskich stronach i tylko spadały. Na stronach FR oraz ENG czy GER wcale nie lecą tak na mordę. W Polsce tylko obsuwa się zawsze do dołu do dna. 

Mam na to teorię, że polacy są okradani przez adsense - bo w PL nie ma instytucji, jaka może to skontrolować i się tym zjadać aby to sprawdzić. A jak nie ma "policji i służby porządkowej" to można kraść bez obaw bo czemu nie. W PL wycofania dziennych zarobków to nawet do 70% i tylko co ciekawe w polskich stronach. Ale to tylko moja obserwacja na stronach do jakich mam dostęp. Czyli około 80 serwisów. Od roku 2019 google uważam za złodziejów prywatnie na bazie wielu przemyśleń i analiz. 

• 4 tygodnie później...