Skocz do zawartości

[opinie] 8p.pl

thor_in

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 286
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Właśnie zastanawiam się nad wykupieniem hostingu w tej firmie, przymierzam się do serwera OPTIMUM (400MB/25GB)... Przeczytałem cały wątek, zauważyłem sporo pozytywnych opinii, jednak ostatnio zaczęło się pojawiać coraz więcej problemów. Pytanie kieruję do osób, które wykupiły tam serwery - jak ogólnie sprawuje się serwer? Zależy mi głównie na szybkości serwera. Szczerze mówiąc, przydałoby się konto testowe, ale skoro nie ma takiej możliwości, to można zobaczyć przykładowe serwisy (najlepiej większe), które znajdują się na serwerach 8p.pl?

;]

Witam,

Jesli chodzi o okres testowy, to jest to jedna wielka lipa, na ktora lapani sa nieswiadomi klienci. Prosze mnie zle zrozumiec, nie wszystkie firmy to robia, ale moge pare wymienic (oczywiscie z wiadomych wzgledow tego nie zrobie), ktore umieszczaja strony z okresow testowych na swiezych serwerach, a gdy klient zdecyduje sie na zakup, w nocy konto jest przenoszone na serwer zapchany.

Drugim aspektem jest to, ze zgodnie z polskim prawem, klientowi przy zakupie tego typu uslug przysluguje 10 dniowy okres na rezygnacje z uslugi i zwrot pieniedzy. Wiec po co dawac 7 dni okresu probnego, jesli i tak 3 dni dalej bedzie mial na zwrot...?

Co do szybkosci dzialania serwera. Zastanawiamy sie i byc moze na dniach zmienimy maszyne na szybsza, dojdzie tez nowy RAM. W gre wchodzi takze walka z qlwebami ktore powoli zazynaja nam serwer. Pare miesiecy temu nie rozumielismy firm ktore blokowaly ten skrypt. Dzis tych firm jest sporo i prawdopodobnie i my do nich dolaczymy. Prawdodpodobnie, bo przede wszystkim zalezy to od tego, czy bedziemy sie przenosic na nowy sprzet.

Oprocz tego, tak na marginesie, obecnie nasze uptime wynosi 99,88% (z ostatiego polrocza).

Po prostu tani hosting. Zobacz nasze tanie serwery i oczywiście domeny.

Jachu, problem o jakim piszesz pojawił mi się na serwerze sponsorowanym przez Edytę - 100mb.biz

Mówicie, że wystarczy zainstalować niższą wersję WP i pójdzie?

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

... historia z życia wzięta :brawa:

testowałem usługę 8p i jestem bardzo zadowolony. Stabilnie, dobry kontakt itd.. no może Arek nie lubi sie przyznać do błędu w jednostkowych przypadkach.. ale gdy pojawia się ich więcej zaczyna sprawdzać czy aby jego system obsługi klienta działa ok :D

Dzisiaj w korespondencji z firmowego maila wyrwało mi się i potraktowałem sprawę per "ty". Szybko mi zmył głowę:

Szanowny Panie, nie jesteśmy na "ty", to raz.

a dwa było takie że system automatycznie sprawdza przelewy i bzdety od mojej księgowej nie pasowały :)
Wszystko jest zrobione automatycznie, wcale nie musiałem sprawdzać dziś konta i wyszukiwać w Internecie strony internetowej firmy. Eh...

a po co strone firmy, proformy wystarczy z ostatnich 2 dni sprawdzić :)

pozdrawiam

Do jakich bledow nie chcemy sie przyznac?

Faktury pro forma nie jest dokumentem ksiegowym, wiec w rzeczywistosci nic nie znaczy. Mamy interpretacje US ze nie trzeba ich gromadzic, wiec tego nie robimy. Gdyby w ciagu jednego dnia ktos dla zabawy zarejestrowal 1000 serwerow, to tyle faktur trzeba by wydukowac a pozniej szukac kto zrobil przelew. A co do automatycznego systemu, to jest do dla nas spore ulatwienie. Czesto ludzie jednak robia przelewy o innym tytule, np. "serwer wirtualny" :rolleyes: dlatego raz na jakis czas sprawdzamy konto recznie.

aaaaaaa ;)

miałem dzisiaj/jutro zamówić w 8p.pl serwer OPTIMUM (400MB/25GB), wchodzę dzisiaj na stronę i co widzę? serwer OPTIMUM - pojemność 400MB, transfer miesięczny 8 GB ;)

czy może to jakiś tymczasowy "chochlik" czy stała oferta? ewentualnie dałoby radę jeszcze zamówić serwer z pakietem 400MB/25GB? bardzo mi na tym zależy...

;]

Czesto ludzie jednak robia przelewy o innym tytule, np. "serwer wirtualny" ;)

Jeżeli jakaś firma wymusza na uzytkowniku wpisania w treści przelewu kilku cyferek nic nie znaczących, w ktorych nie ma żadnej informacji czego dotyczy ten przelew, to się nie dziwie.

Ja zawsze w takim przypadku dopisuje jeszcze odpowiedni tekst, abym za pare dni wiedział czego to dotyczyło. Tytuł przelewu ma być jasny i zrozumiały dla obydwu stron.

ps. Takie postępowanie dotyczy chyba wiekszości firm hostingowych.

.

Zostalem niezrozumiany. System jest tak napisany, ze NAJPIERW sprawdza tytuly gdzie jest sam login, a pozniej - jesli znajdzie wiecej niz 2 wyrazy - pozostale tytuly. Rozumiemy to, bo czesto "pani z okienka" na poczcie potrafi cos dopisac np. Nic w tym dziwnego, 3 firma w Polsce pod wzgledem rejestracji domen tez tak ma.

na 8p.pl jest

Please contact the billing/support department as soon as possible.

wszystkie strony nie działaja, co jest?

Mi się też strony posypały. Panel admina jest inny chyba jakaś zmiana. Szkoda ze nikt powiadomił wcześniej. Ehh bałagan w prawach do plików się porobił mimo ustawienia praw funkcje php nie mają prawa do zapisu plików.

A ja właśnie wchodzę i widzę, że mam zablokowane konto...Ciekaw jestem jaki jest tego powód bo chyba wordpress nie może być tego właśnie powodem. No nic, czekam na odpowiedź od supportu...

Ratownik medyczny o swojej pasji, pracy i nie tylko polskim ratownictwie medycznym. Prowadzi także szkolenia z pierwszej pomocy i projektuje koszulki ratownictwo medyczne dla ratowników, pielęgniarek i innych medycznych specjalistów.

Potwierdzam male problemy. Sa spowodowane paroma zmianami na serwerze, a wlasciwie zmiana calego serwera. Wczoraj caly dzien i noc przenosilismy serwer na nowa maszyne, bo mielismy problemy z procesorem. Przy okazji zmienilismy cPanel na 11,4. To chyba nie bylo najlepsze wyjscie, bo pomieszala sie konfiguracja niektorych kont. Stary serwer zostal wylaczony i pojawia sie tam standardowy komunikat o zawieszeniu konta. Jednak konta sa aktywne i jesli komunikat wyswietla sie w jezyku angielskim, to znaczy ze propagacja sie jeszcze po prostu nie rozeszla.