Skocz do zawartości

[opinie] 8p.pl

thor_in

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 286
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Moze ja tylko sprostuje, bo nie chcialbym zeby te ostatnie wypowiedzi byly zle rozumiane :)

Problemem jest to, ze 4 osobom (o tylu przypadkach wiemy, ale tez statystyki ogladalnosci "stoją" w miejscu) z jakiegos powodu nie dziala poprawnie strona glówna 8p.pl - sam serwer i strony klientow dzialaja poprawnie, co mozna sprawdzic np. tu. Problem z DNS'ami zostal juz rozwiazany (tak mysle), wiec mam tez nadzieje, ze wkrotce zacznie dzialac strona tym 4 osobom (moze juz dziala?) :P

Po prostu tani hosting. Zobacz nasze tanie serwery i oczywiście domeny.

Ostatni raz wypowiadam sie w tym temacie, bo juz mam dosć tego hostingu. Mam jeszcze pare stron na i365.pl i działają dużo lepiej..

Moje strony na 8p.pl :

https://galeria.skarbnica.info

Coppermine critical error:
Unable to connect to database !

MySQL said: Access denied for user 'gostek_gostek'@'localhost' (using password: YES)

forum smf, https://gostek.8p.pl/smf

Connection Problems
Sorry, SMF was unable to connect to the database. This may be caused by the server being busy. Please try again later.

;)

Obie strony działały wcześniej prawidłowo, nagle same z siebie przestały. Na zgłoszenie 8p.pl odpowiedziało mi tak:

Przykro mi, ale nie świadczymy supportu ze skryptów.

...

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

gostek_, czy mamy na twoje zyczenie sprawdzac skrypty, gdzie robisz blad w polaczeniu z baza (Access denied for user 'gostek_gostek'@'localhost')? Ktory hostingodawca robi Takie uslugi za darmo? Bez przesady, jak nie umiesz tego skonfigurowac, to po co w ogole wchodzic w bazy danych. Jesli chodzi o forum smf, to na pewno masz za duzo polaczen z baza (max. 5)... To tez nasza wina?

Buluar, odswiez DNS widny: Start -> Uruchom -> ipconfig /flushdns, oraz oproznij czache przegladarki.

Edytowane przez arek_inc

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

gostek_, czy mamy na twoje zyczenie sprawdzac skrypty, gdzie robisz blad w polaczeniu z baza (Access denied for user 'gostek_gostek'@'localhost')? Ktory hostingodawca robi Takie uslugi za darmo? Bez przesady, jak nie umiesz tego skonfigurowac, to po co w ogole wchodzic w bazy danych. Jesli chodzi o forum smf, to na pewno masz za duzo polaczen z baza (max. 5)... To tez nasza wina?

Buluar, odswiez DNS widny: Start -> Uruchom -> ipconfig /flushdns

Chyba nie rozumiesz :| Zainstalowałem oba skrypty i lezały tak sobie, w ogole przeze mnie nie ruszane. Dzis wchodze i nie dziala, chociaz działały :D

Powtórze jeszcze raz, dla pewności...

zainstalowałem skrypty, działały prawidłowo,nagle przestały

3 raz nie powtórze :D

Jesli chodzi o forum, to byc moze przestalo ono dzilac "z naszej winy" gdyz ograniczylismy max. ilosc polaczen - ale nie z jakiegos "widzi mi sie", tylko dla dobra wszystkich uzytkownikow serwera. Ta liczba (5) nie jest ani mala, ani duza. Rozne firmy maja rozne ograniczenia - np. znana firma XXX.pl ma max. 3. Z kolei inna firma XXXXX.pl ma w ciagu godziny 10 000 (u nas po przeliczeniu wyjdzie nawet 18 000) - a ceny serwerow znacznie wieksze. Looknalem tez na skrypt galerii i - patrzac na stopien rozbudowania skryptu - jednak przyczyna moze byc ta sama.

Ale mozesz dac na wszelki wypadek echo mysql_error(); to bedziesz mial 100% pewnosc o co chodzi (ja nie chce ingerowac w Twoje skrypty).

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

No to ja dziekuje bardzo. Nowy Wordpress u Was nie działa. Nie działa galeria z 200-oma obrazkami i nie działa forum smf z postami uwaga- ilość= 2

śmiech na sali...

;) przywrocilismy stare ustawienia serwera SQL (zeby zobaczyc, czy to rozwiaze Twoje problemy), zrestartowalismy ... i nie chce sie podniesc :/ Technicy juz nad tym pracuja.

No właśnie co kombinujecie?

W moim skrypcie są standardowe funkcje mysql

function connect_to_db() {
$db = mysql_connect(db('dbhost'), db('dbuname'), db('dbpass'));
mysql_select_db(db('dbname')) or die(db('dberror'));
}

i tez teraz nie działa wiec wina leży po WASZEJ stronie załogo 8p.pl

Edytowane przez Mion

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Przeciez napisalem ze serwer SQL lezy...

Juz naprawione. Niestety nawet po przywroceniu starych ustawien serwera te Twoje skrypty nie dzialaja...

Edytowane przez arek_inc

Raczej w jednej chwili ;)

Czyli jeżeli połączenie będzie trwało sekundę to tak jak powiedział wyżej Arek :

5 połączeń na sekundę

5* 60 = 300

300 połączeń na minutę

300*60 = 18 000

18 tysięcy połączeń na godzinę.

Sprawą skryptu , jego sposobu pracy i zamykania jest ile będzie pracowało jedno połączenie (ile w nim będzie zapytań i jakich)