Skocz do zawartości

[opinie] 8p.pl

thor_in

Rekomendowane odpowiedzi

Jak to można sprawdzić ile dany hosting ma limit maksymalnych połączeń na sekundę ?

W phpmyadmin'ach widać tylko maksymalna ilość połączeń na godzinę.

Czy to jest tak na prawdę w rzeczywistości rozliczane tzn. godzina = 12:00-13:00 i w tym czasie może być np. 1000 zapytań do bazy?

• Odpowiedzi 286
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Jak to można sprawdzić ile dany hosting ma limit maksymalnych połączeń na sekundę ?
Kiedyś napisalem program do monitoringu ilosci zapytań : Monitoring ilośći zapytań serwera MySQL

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Hosting nie wart funta kłaków :)

Teraz mi wyebalo wordpressa, czyli trzecia juz strone...tamte przeniosłem na stare konto w i365.pl i działają prawidłowo, mimo, ze na jednym koncie mam juz tam stron chyba z 10

8p.pl= parodia nie hosting, odradzam wszystkim...

Wrrr :)

Edytowane przez gostek_

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

gostek_, zanim zaczniesz oczerniac nasza firme i kolejny raz polecac te sama konkurencje, prosze, opanuj siebie i swoje bezpodstawne komentarze.

Napisales posta przed godz. 16 a od 13 dzialaja juz obie Twoje strony. Bledy lezaly po stronie skryptow (wlasciwie to zlej relacji skrypt <-> serwer).

Po Twoich uwagach, zrobilismy tez testy na najnowszym Word Pressie - wszystko dziala, co widac na https://www.test-wp.8p.pl.

Edit: do polecania konkurencji (ktorys raz z kolei) masz osobny watek...

Edytowane przez 8p.pl

Po prostu tani hosting. Zobacz nasze tanie serwery i oczywiście domeny.

Nie oczerniam, pisze na podstawie tego co było i jest..ale po raz ostatni, szkoda moich nerwów.

1 Commermine 2 forum smf, ktorych linki sa 3 strony wczesniej, przestały nagle funkcjonowac, pomimo braku jakichkolwiek modyfikacji z mojej strony. Jesli teraz zadzialaly to ok, nie sprawdzałem, bo przedwoczoraj zostaly strony przeniesione...

dzis widze, ze wordpress, ktory dzialal wczoraj doskonale, dzis nie łączy sie z bazą... link nie bede pisał pogrubioną czacionką, i powtarzał setny raz. Po zainstalowaniu skryptu i jego kilkudniowym działaniem--brak połączenia z baza danych...jasniej opisywac nie umiem

Bledy lezaly po stronie skryptow (wlasciwie to zlej relacji skrypt <-> serwer).

3 skrypty same z siebie przestały dzialas..? Moze warto przyrzec sie mojemu kontu..bo ta odpowiedz mnie nie zadowala. :rolleyes:

Edytowane przez gostek_

Miałem taką podobną sytuację, korzystam z autorskich rozwiązań, próbowano mi wmówić ze to moja wina że skrypty przestały nagle działać. Najlepsze było to ze kod żywcem wklejony z manuala dla testów też nie chodził. Ale odpuściłem i zmieniłem te parę linijek bo szkoda nerwów.

tkosau, "klient ma zawsze racje" - tyle moge napisac oficjalnie. Nieoficjalnie: w Twoim przypadku zlecilismy ekspertyze firmie zajmujacej sie programowaniem (w tym PHP). 8p.pl ma programistow, ale nie bieglych. Mamy na pismie stwierdzenie, ze wina lezala po stronie zle napisanych skryptow (niedbale) - z tego co widze, dostales informacje o tej ekspertyzie, ale widze ze urazone ambicje nie pozwalaja przyznac sie do winy... ktorej my (jako 8p.pl) nie stwierdzamy - opieramy sie tylko na niezaleznej analizie. I teraz co mamy zrobic? Jesli mam wrocic do wersji oficjalnej, to ok, masz racje - wina lezala po naszej stronie...

gostek_, Twoja strone sprawdzi administracja.

Edytowane przez 8p.pl

Ok. Rozumiem, że to nie wasza opinia. Nie mniej jednak na chłopski rozum skoro proste kody z manuala nie chodziły poprawnie to znaczy, że firma której usług skorzystaliście nie rozwiązała problemu tylko go ominęła. (wynika z tej ekspertyzy, że w manualu są niedbale napisane kody). Jak by go rozwiązała to, nie trzeba by zmieniać kodów skryptów skoro wcześniej wykonywały się bez problemów. Fakt faktem, że w tej chwili po wszystkich zabiegach skrypty się wykonują poprawnie, ale jednak musiałem je modyfikować. Gdyby nie ta zmiana serwerów i update przez co wszystko się zaczęło to nie miał bym zastrzeżeń co do hostingu, a tak wyszło jak wyszło i nie chce mi się już do tej sprawy wracać.

Pozdrawiam

gostek_, wiesz czemu Twoj wordpress nie dzialal? Bo user nie mial pelnych praw (all) do bazy danych :P Juz wszystko chodzi, gdybys mial jakies uwagi / pytania / sugestie, pisz prosze do supportu.

Dziekuje, wordpress dziala. Pozostałe dwie strony, ktore zostały przez Was wczoraj "naprawione" juz ne działają.

https://galeria.skarbnica.info/ i https://gostek.8p.pl/smf/ a własnie chcialem potestowac wtyczki na tym smf..ech.

Zrobie wg rady, zgłosze supportowi bo tu pogaduszki nie mają sensu

pozdrawiam :)

8p.pl - Twój regulamin jest niezgodny z prawem, zawiera niedozwolone klauzule:

Podanie nieprawidłowych danych upoważnia Operatora do zaprzestania świadczenia usługi w trybie natychmiastowym bez prawa do zwrotu wpłaty należności.
Klient ma prawo rozwiązać Umowę z Operatorem w każdym momencie jej trwania, jednak bez prawa do zwrotu należności za okres pozostały do końca świadczenia Usługi.
W przypadku, jeśli Operator stwierdzi, że dane osobowe przekazane mu przez Klienta są nieprawdziwe, Operator ma prawo do zaprzestania świadczenia Usługi w trybie natychmiastowym, a Klientowi w takim przypadku nie przysługuje prawo do zwrotu należności z tytułu świadczonej Usługi.
Operator zastrzega sobie prawo do zaprzestania świadczenia Usługi Klientowi w trybie natychmiastowym bez prawa do zwrotu wpłaty należności, jeśli łamie on niniejszy Regulamin, utrudnia korzystanie z serwera innym użytkownikom.
Operator zastrzega sobie prawo do zaprzestania świadczenia Usługi Klientowi w trybie natychmiastowym bez prawa do zwrotu wpłaty należności, jeśli korzysta z Usługi w sposób niezgodny z obowiązującym prawem polskim i międzynarodowym.
Operator zastrzega sobie prawo do dokonywania zmian w Regulaminie bez konieczności informowania o tym fakcie.

podstawa prawna:

§ 1. Postanowienia umowy zawieranej z konsumentem nie uzgodnione indywidualnie nie wiążą go, jeżeli kształtują jego prawa i obowiązki w sposób sprzeczny z dobrymi obyczajami, rażąco naruszając jego interesy (niedozwolone postanowienia umowne). Nie dotyczy to postanowień określających główne świadczenia stron, w tym cenę lub wynagrodzenie, jeżeli zostały sformułowane w sposób jednoznaczny.

Polecam lekturę:

https://www.uokik.gov.pl/pl/ochrona_konsume...zule__informac/

https://www.uokik.gov.pl/pl/ochrona_konsume...niedozwolonych/

To nie jest tak, że można napisać sobie w regulaminie co się chce, a na końcu, że resztę reguluje Kodeks Cywilny :) Jest coś takiego jak hierarchia aktów normatywnych w niej Twój regulamin jest na samym końcu...

Program partnerski na Twoje katalogi i precle! Nawet 20% prowizji!

Moje strony juz działaja prawidłowo i pora na małe sprostowanie, bo pod wpływem nerwów wyraziłem swoją opinię, zamiast sprawdzic w skryptach poprawność haseł do bazy. :)

Wczotaj wieczorem odnaleźliśmy przyczynę tego, że po naprawieniu 2 stron przestawała działać trzecia (i odwrotnie). Problem polegał na tym, że łączył się Pan z bazą za pomocą jednego usera, ale 2 haseł (zresetowaliśmy je na ....) - może to Pan zweryfikować w kopiach skryptu (jeśli je Pan posiada na swoim dysku).

Sprawdziłem na kopiach i faktycznie, w jednym skrypcie hasło usera było inne. Nie wiem dlaczego to, ze w skrypcie nr 1 źle wpisane hasło usera skutkowało niedziałaniem dwóch stron, ale fakt faktem popełniłem błąd, i bardzo za to przepraszama 8p.pl i wszystkich userkow :)

I pewnie nie jestem ulubionym klientem :)

wszystko ginie, czy wyobrazasz sobie podpisanie umowy z kims, kto podaje w imieniu "X" a w nazwisku "Y"?

Albo, co mamy zrobic jak user bedzie narazal innych uzytkownikow na straty (np. przez nadmierne zuzywanie zasobow)? Moze mamy go poglaskac po glowie i podziekowac ze jest taki fajny? Jest blokowany i otrzymuje szanse na poprawe (nie zawsze). To samo jesli ma na serwerze np. materialy o tresci pedolilistycznej (chyba zle odmienilem, sorry).

Czy klient nie ma prawa rozwiazac umowy z nami w dowolnym momencie? A dlaczego ma nie miec tego prawa? W ciagu 10 dni moze zrezygnowac z usugi razem ze zwrotem pieniedzy - tak stanowi prawo.

Ten regulamin jest oparty na regulaminach i doswiadczeniach innych firm. Nie wiem dlaczego akurat nam zwracasz uwage, skoro stosuje to 95% hostingodawcow...