Skocz do zawartości

[opinie] 8p.pl

thor_in

Rekomendowane odpowiedzi

8p.pl - oczywiście, że masz prawo zaprzestać świadczenia usług we wszystkich przypadkach, które wymieniłeś - to nie podlega żadnej dyskusji. Natomiast niezgodny z prawem jest brak zwrotu pieniędzy - w tych przypadkach jest on kompletnie nieuzasadniony. Ktoś zapłacił 199 zł za największe konto i ma je stracić trzeciego dnia korzystania z usługi, bo napisał błędnie skrypt a Ty mu nie uwierzysz, że już nie będzie popełniał takich błędów?

Czy klient nie ma prawa rozwiazac umowy z nami w dowolnym momencie? A dlaczego ma nie miec tego prawa? W ciagu 10 dni moze zrezygnowac z usługi razem ze zwrotem pieniedzy - tak stanowi prawo.
Proszę podaj źródło jeżeli masz ochotę się o to kłócić, bo ja jestem zdania, że termin ten dotyczy sprzedaży przedmiotów - w przypadku usług tego typu (gdzie usługodawca nie ponosi znacznych kosztów na początku) byłoby to zupełnie nieuzasadnione.
Ten regulamin jest oparty na regulaminach i doswiadczeniach innych firm. Nie wiem dlaczego akurat nam zwracasz uwage, skoro stosuje to 95% hostingodawcow...
Widocznie brakowało im doświadczeń z UOKiK. W życiu tak jest, że praktykują wszyscy a trafi się akurat tylko jednemu. To, że zwracam uwagę akurat Tobie jest czystym przypadkiem. Dodam tylko, że jestem Twoim klientem i jestem zadowolony. Regulamin po prostu mnie zaniepokoił.
Program partnerski na Twoje katalogi i precle! Nawet 20% prowizji!

• Odpowiedzi 286
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Nie wiem dlaczego moj poprzeni watek zostal usuniety... Napisze w skrocie jeszcze raz.

Macie racje co do punktu o zmianie regulaminu. Wcale sie nie usprawiedliwiam, ale ten punkt tez jest/byl w wiekszosci firm :D

Co do innych punktow, to my chronimy w ten sposob innych uzytkownikow. Bo jesli ktos zacznie bardzo obciazac serwer, to my musimy go zablokowac (i w ostatecznosci nie odblokowywac) zeby inni mogli korzystac z serwera w cywilizowany sposob. Dla przykladu podam tylko fakt, ze mialem kiedys duzy serwis u konkurencji. Strasznie obciazal serwer (powinien byc na dedyku), chodzil wolno ale ta firma przez 3 miesiace nawet mi zadnego upomnienia nie wysylala. Dopiero gdy serwer zaczal zaliczac pady, postanowilem go przeniesc do siebie - ich maszyna zaczela dzialac momentalnie jak nowka. Dla nas nie ma lepszych i gorszych - wszystkich traktujemy tak samo, bo serwer ma działać dobrze!

Podsumowujac - jesli juz rozwiazujemy z kims umowe (dziekujemy za wspolprace), to ta osoba doskonale zdaje sobie sprawe z tego co zrobila (zrobila to umyslnie). Jest na tym forum z 10 osob, ktorym blokowalismy konta (nawet pare razy). Ale wykazaly one chec poprawienia sytuacji i dzis ich strony dzialaja jak inne. W calej naszej historii pozegnalismy sie tylko z 2 osobami. Mysle ze to nie duzo (%) jak na kilkaset uzytkownikow.

PS. wszystko ginie - nasze uslugi nie sa z tych co "nie ponosimy na poczatku zadnych kosztow", ale to nie jest miejsce na wywody dlaczego tak jest. Nie mniej, dzieki za sugestie, wzielismy je sobie do serca ;)

Po prostu tani hosting. Zobacz nasze tanie serwery i oczywiście domeny.

Co do innych punktow, to my chronimy w ten sposob innych uzytkownikow.
Tak, te punkty muszą bezwzględnie zostać, tylko dlaczego, jeśli ktoś np. obciąża Wam serwer i zablokujecie go, ma nie dostać zwrotu pieniędzy za niewykorzystaną część usługi? I nieważne nawet, czy ktoś to zrobił umyślnie (tego często udowodnić się nie da). W rejestrze niedozwolonych klauzul jest mnóstwo spraw gdzie brak zwrotu pieniędzy jest kompletnie nieuzasadniony.
nasze uslugi nie sa z tych co "nie ponosimy na poczatku zadnych kosztow"

Hmm, a jakie są koszty dopisania użytkownika do bazy i utworzenia mu konta? To miałem na myśli ;)

Nie mniej, dzieki za sugestie, wzielismy je sobie do serca

Bardzo się cieszę, prawidłowa postawa :D

Program partnerski na Twoje katalogi i precle! Nawet 20% prowizji!

W rejestrze niedozwolonych klauzul jest mnóstwo spraw gdzie brak zwrotu pieniędzy jest kompletnie nieuzasadniony.

Na tym polega zycie. My uwazamy ze zwtot pieniedzy nie jest uzasadniony (z wielu powodow, o czym zaraz). Tymczasem klient moze myslec inaczej i na szczescie przysluguje mu wlasnie prawo do dochodzenia swoich praw w sadzie. Jaka my mamy podstawe zeby nie zwracac? Np. taka, ze user moze spowodowac powazniejszy pad, a wtedy jestesmy zmuszeni dac innym uzytkownikom serwera dodatkowy okres gratis. Winny uzytkownik w ten sposob parcypuluje w kosztach. Tlumaczenie, ze ktos sobie nie zdaje sprawy jest bez sensu. To ja sobie kupie telefon, przez przypadek wykonam 1000 polaczen (bo np. nie wlacze blokady klawiatury) i mam za to winic caly swiat, "bo ja nie wiedzialem"? Trzeba brac odpowiedzialnosc za to co sie robi. Ale zreszta, jak napisalem wczesniej, unikamy sytuacji dozywotniego zawieszania konta - jestesmy wyrozumiali w 99% przypadkow i dajemy nastepne szanse.

Hmm, a jakie są koszty dopisania użytkownika do bazy i utworzenia mu konta? To miałem na myśli :D

Pisalem o tym w watku ktory zniknal. Za to, ze ktos posiedzi przy komputerze "poklika" przez 10 minut my musimy zaplacic. Bo praca = czas = koszty. Czasami zalozenie konta trwa 10 minut, a czasami 20 (bo np. trzeba tez fakture wystawic, poinformowac jak zaparkowac domene itp.). Ok, od tego jestesmy, ale czlowiek ktory to robi, nie jest organizacja dobroczynna wiec za darmo swojej pracy nie wykonuje.

Edytowane przez 8p.pl

Po prostu tani hosting. Zobacz nasze tanie serwery i oczywiście domeny.

• 2 tygodnie później...
założyłem konto, ale przed jego uruchomieniem wymagana jest wpłata. Brak okresu testowego powoduje że tej wpłaty z mojej strony nie będzie.

Nieznajomosc prawa szkodzi... W FAQ masz wyraznie napisane dlaczego tak jest.

Pytanie, co jest lepsze - lipny okres probny na czystym serwerze, czy tez uzywanie konta na maszynie docelowej? Malo jest takich firm, ktore stosuja pierwsze rozwiazanie? Znam conajmniej 5...

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

dziwne, ja zawsze rejestruję konto, korzystając z okresu próbnego stawiam stronę, jeśli dobrze działa to płacę. Po opłaceniu nigdy nie zauważyłem żeby coś się zmieniało, jakieś ustawienia itp (postawiona w okresie próbnym strona działa ciągle tak samo) , a tak by było gdyby po opłaceniu admini przenosili konta na docelowy serwer.

Ja nie twierdze ze wszyscy tak robia... ale jakis % tak wlasnie robi (fakt, ze te praktyki pochodza z zagranicy).

Po prostu zwracaj uwage na IP maszyn przed / po okresem testowym ;)

Edytowane przez arek_inc

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Panowie, odwalcie sie od 8p.pl. Kto was zmusza do nej? Nie podoba sie - nie kupujcie. Tyle jest firm krzakow, ale akurat 8p.pl trzeba atakowac. Dobra firma, mam 3 konta, nigdy nie mialem problemow.

I dlatego dokupije zaraz jeszcze 3.

Edit, prosze admina skasowac 1 post.

Przepraszam.

Edytowane przez Pawka

nie mamy nic do ukrycia - jesli chcesz, damy Ci nawet 15 dni na testy.

podoba mi się Wasza postawa w tym wątku, więc bez zbędnych wahań wpłaciłem pieniądze, wysłałem dowód wpłaty i konto już mam aktywne. Tym niemniej uwazam, że firmy powinny domyślnie dawać jakiś (choćby krótki) okres testowy.

Dobra firma, mam 3 konta

wszystkie na róznych IP? :D

Edytowane przez luq

Jeżeli dana firma (nie mówię, że 8p.pl) uruchamia konto na zupełnie innych serwerze, a następnie po wpłacie należności przenosi je na inną maszynę to jest na prawdę nie poważną firmę.

Taki test wówczas w ogóle nie ma sensu.

@8p.pl tak a dobra rada... nie odpowiadaj na dziwne pytania czy zarzuty poszczególnych osób gdzie wyraźnie widać, że czepiają się byle czego bo to tak na prawdę nie ma sensu. tworzy się jedynie jeden wielki bałagan który źle wpływa na potencjalnego Klienta który szuka na prawdę konkretnych opini.

Natomiast na temat zarzutów prędziej czy później wypowiedzą się inne osoby jednocześnie udowadniając, że prawda leży po stronie firmy.

Edytowane przez Adrian Szczepanik

MasterNET.pl od 7 lat w sieci

Infolinia: +48 12 350 20 01

Podepnę się pod ten topic, bo traf chciał, że akurat o 8p.pl pisałem na swoim "pozycjonerskim blogu". W skrócie - mam jedno konto, już chyba pół roku i jestem zadowolony.

--

literówki

Edytowane przez Bielack

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

• 3 tygodnie później...

hmm, już od dobrych kilkunastu minut nie działa mi żadna strona na tym hostingu, co ciekawe pod adresem 8p.pl można przeczytać:

Great Success !

Apache is working on your cPanelŽ and WHM™ Server

If you can see this page, then the people who manage this server have installed cPanel and WebHost Manager (WHM) which use the Apache Web server software and the Apache Interface to OpenSSL (mod_ssl) successfully. They now have to add content to this directory and replace this placeholder page, or else point the server at their real content.

:)

a zaplanowałem sobie na dzisiejszy wieczór kilka przeróbek m.in. na tym koncie - nic z tego.

Edytowane przez luq