Skocz do zawartości

[opinie] 8p.pl

thor_in

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedy mamy pracowac? Wybralismy czwartkowa noc, bo jest najmniejszy ruch...

Serwer glowny mial byc wylaczony tylko na kilka minut, a ze to godziny nocne, to dalismy sobie spokoj z wysylaniem setek maili, prace troche sie przeciagnely, ale tez bez przesady :) Userzy innych serwerow, ktore zostana (zostaly) wylaczone na dluzej dostali stosowne informacje.

Dobra, zmykam bo pracy duzo a nocy juz coraz mniej...

Edit: Acha... tak w ogole, to przepraszam ze zepsulismy wieczorne (nocne) plany :D

Edytowane przez 8p.pl

Po prostu tani hosting. Zobacz nasze tanie serwery i oczywiście domeny.

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 286
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

może zamiast szkoda słów napiszesz jakieś rozsądne pytanie, wszystko padło podczas korzystania ze strony, i po co słowa typu oskarzasz? nadal nie działa mi 8p.pl i wszystkie strony które sie na nim znajduja a wszystko inne normalnie, dowód:

https://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5a2660b6cc2784e7.html

nie mam pojecia czemu tak sie dzieje, na ftp tez nie moge sie zalogowac

A moze zamiast pisac takie rzeczy na forum, zadasz pytanie supportowi!? To, ze nie dziala Tobie strona, to wcale nie znaczy ze serwer nie dziala... A to sa juz bezpodstawne oskarzenia, ktore maja na celu zepsucie nam dobrej opinii.

I nawet jesli strona Ci z jakiegos powodu nie dziala (ze nie mozesz sie z nami skontaktowac), to wystarczy ze napiszesz do mnie PW - zawsze pomozemy rozwiazac Ci problem... no chyba ze wolisz siac nieprawde...

bez urazy ale mysle że powinienes zakupić nerwosol bo strasznie się ekscytujesz... na pisanie do suportu juz sam sobie odpisales... pisze na forum bo szybckiej ktoś zareaguje... po resecie wszystko wrócilo normy, jakiś problem z łaczem był, tak jak napisał 8p.pl żadnej awarii nie było, sory za problem, jakby jakiś moderator tędy przychodził to prosze o usuniecie tych postów

Wiesz xavi1984, latwo Tobie mowic (pisac). Dla Ciebie to jest "2 sekundy" na takie zdanie "serwer nie dziala" i nic wiecej. A dla nas to moze byc strata jakiegos % klientow, bo ktos akurat przeczyta Twoja post i tym sie zasugeruje. To jest watek o opiniach, a nie helpdesk do zglaszania problemow. A to, ze ktos Ci tu odpowiedzial, to byl to kompletny przypadek, bo arek_inc akurat byl na forum...

Byłem w podobnej sytuacji. Nie działały mi moje witryny i strona główna 8p.pl i napisałem do supportu, ze strony leżą. Tylko, ze monitor jakiego używam, ciągle mi wskazywał, ze strony działają ok. Przelegowałem sie na Linuxa i tam strony działały cacy. Coś jednak z łączem jest nie tak (per TPSA) ;)

Czasem się tak zdarza

edit

Pavka, wiedziałem, ze sie odezwiesz ;) Ale z tym odwalaniem nie przesadzaj i przeczytaj mój post raz jeszcze. Chyba nie brzmi jak skarga? ;)

Edytowane przez gostek_

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

Panowie, odwalcie się od 8p, za taka kasę - super serwerki.

W nazwa i home też nie macie uptime 100%

Mnie tam bardzo się podoba.

8p, nikogo nie słuchaj.

Odwalcie się od niego, komu się nie podoba - doplaćcie troche i weżcie i365 ;)

• 1 rok później...

Przepraszam za odkopywanie tematu :P

Ale zarejestrowałem się tylko po to, by napisać to...

Otóż uważam, że to, iż 8p.pl rejestrują się na każdym forum o hostingu na którym pada chodź słowo o nich, pisanie że nie są idealni, że mają wady, ale się starają - jest to genialna taktyka marketingowa! :tancze:

I musze przyznać - przekonaliście mnie! Szukając niezbyt drogiego serwerka, znalazłem 8p... Komentarze prawie WSZYSTKICH użytkowników forów o hostingu itp są pozytywne (poza osobami, którym konto zostało zablokowane). To jest pierwsza rzecz, która mnie przekonała.

Druga to dokładne przeczytanie regulaminu, zapewnień itp - żadnych haczyków, wszystko jasno określone i UCZCIWE 9np. 1 dzień hostingu więcej za 1 godz sprawności serwera mniej poniżej uptim 99,5%! Wyczytałem też (to się odnosi do tych, którym konto zostało zablokowane) - że po zablokowaniu konta, czy po innym "zgrzycie" - wystarczy PISAĆ do Adminów - co do wszystkiego można się dogadać :)

No a trzecia rzecz, to jak powiedziałem ta reklama. Jesteście po prostu GENIALNI! Wiem, że wszyscy wiedzą, że home.pl jest lepszy... ALE... ich reklama mnie nie przekonuje - ciągły SPAM z ich ofertą, w każdej gazecie 15 ich reklam, banerów mnóstwo... A płacą za to klienci... A 8p.pl przybrało taktykę udzielania się na forum i mówienia PRAWDY, czystej prawdy. Nie dosyć, że nie musimy płacić za ich super drogie kampanie reklamowe, to ta forma autoreklamy strasznie do mnie przemawia. Pokazuje, że Admini są mili - można się do nich zwrócić z problemem - nie owijają w bawełnę.

Nie wiem, jak narazie same pozytywy w Waszą stronę :)

Zobaczymy jak serwer chodzi - wczoraj kupiłem, rano zapłaciłem teraz czekam tylko na zaindeksowanie mojej wpłaty :) Już nie mogę się doczekać!

Pozdrawiam forumowiczów i Adminów 8p.pl ;)

_____________________________EDIT:______________________________

wow, kolejne miłe zaskoczenie!

Napisałem tego posta i kilka minut później - PW - "szkoda, że nie wysłałeś nam potwierdzenia wpłaty, a tak to teraz aktywowane zostało Twoje konto". Po prostu super!

(Chyba jeszcze z tak szybkimi i miłymi Adminami nie maiłem doczynienia ;>)

Dokończe jeszcze jeden skrypcik, mały test na localhoście i zabieram się za up mojej stronki na 8p :D:D

_____________________________EDIT2:______________________________

No od dwóch dni stronka stoi na serwerze. Wczoraj chodziła dobrze.. Ale dzisiaj? Cud i miód :D Lepiej niż na localhoście prawie chodzi hehe :)

Jedyne co mi przeszkadza to ograniczenie 10.000 zapytań na godzinę (od razu zaznaczam, że to i tak większy limit niż na innych serwerach!), ale już wiem jak sobie z tym poradzić, a to przynajmniej mnie mobilizuje do optymalizacji skryptu ;] (już zmniejszyłem z ~110 do ~35 zapytań np. na stronie głównej).

Jeżeli chodzi o support, to jest świetny. Ja wiem, że ja jestem upierdliwym klientem i ciągle się supportu o coś pytam, tu o poradę, tutaj co kliknąć (ale chyba to zrozumiałe, każdy chce żeby było picuś glancuś ;>)... Ale Admini szybko odpowiadają, rzeczowo, miło. Czysta przyjemność! Kiedy czytam, jak się klienci użerają na ho*e.pl bo tam staruszki pracują co ledwo telefon potrafią obsługiwać, to se myśle "hehe, trzeba było brać giganta? lepszy mały a PORZĄDNY serwerek" :)

Pozdrawiam ;]

Edytowane przez Amidamaru6669
twitter.com/JakubKrol - informacje o tym co robimy | TheFirstPath.com - aplikacje natywne, mobile, strony WWW, CMS

Na razie mam kilka dni serwerek.

Śmiga pięknie ;]

Może i troche SPAMuje, ale tej firmie się należy :D

Jest po prostu super!

Raz przeciążyłem procesor (za dużo kombinowałem na serwerze, sprawdzałem każdą opcję z osobna, ciągle jakieś pliki up/downoadowałem...) - dostałem ostrzeżenie i jest w porządku (teraz już wszystko wróciło do normy).

Ogólnie na razie jest cacy, żadnych problemów, czwarty raz polecam ;]

twitter.com/JakubKrol - informacje o tym co robimy | TheFirstPath.com - aplikacje natywne, mobile, strony WWW, CMS

• 1 miesiąc temu...

już kiedyś chyba chwaliłem 8p.pl, ale napiszę to raz jeszcze: z tymi ludźmi naprawdę idzie się dogadać. A to jest wielki plus w tej branży.

pzdr

ps: tylko ten limit 3% procesora taki maleńki czasem bywa, wystarczy jakiś bot zawzięty na stronie i przekracza normę. :soczek:

co by tu wstawić...