Skocz do zawartości

[opinie] 8p.pl

thor_in

Rekomendowane odpowiedzi

Stricte nie bronie 8p.pl tylko podchodzę do tego obiektywnie.

Tak jak już napisałem malkontentom polecam własne serwery dedykowane... Jak będziesz miał problem staniesz przed lustrem i będziesz miał kontakt z supportem NANOSEKUNDOWY :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• Odpowiedzi 286
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czytałem, wiec nadal polecam CI rozwiązania dedykowane...

Ale odbiegamy od tematu wiec z mojej strony EOF...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

z tym niedzialalem to jakas dziwna rzecz

tez chcialem sie zapoznac z oferta a tu www.8p.pl mi nie dziala

prosty wniosek nie dziala strona -> brak potencjalnego klienta

:]

Używaj Cuilla i Hakii

nie mam czasu bawic sie z tym tematem

nie wiem nawet czy oferta hostingu mnie zainteresuje (juz sie niestety zniechecilem)

Po prostu nie dziala to nie wnikam co i u kogo jest zle. U mnie 99,9 % stron dziala i dzialalo bezproblemowo.

Używaj Cuilla i Hakii

A mozesz podeslach chociaz zrzut ekranowy strony / tracerta (prosilem na PW)? Tzn. nie zrozum mnie zle; ze Cie podejrzewam o cos, ale wiesz, troche to dziwne, ze dziala Ci ten serwis, ktorego link Ci dalem (to ten sam serwer), a strona 8p.pl juz nie... No i troche tez dziwne jest to, ze wszystkim dziala, a Tobie jakos nie chce :)

Po prostu tani hosting. Zobacz nasze tanie serwery i oczywiście domeny.

A mozesz podeslach chociaz zrzut ekranowy strony / tracerta (prosilem na PW)? Tzn. nie zrozum mnie zle; ze Cie podejrzewam o cos, ale wiesz, troche to dziwne, ze dziala Ci ten serwis, ktorego link Ci dalem (to ten sam serwer), a strona 8p.pl juz nie... No i troche tez dziwne jest to, ze wszystkim dziala, a Tobie jakos nie chce :)

Mi, strony postawione na 8p.pl z adresem np. cos.8p.pl działały, ale samo 8p.pl mi nie działało.

bartfoket w Twoim przypadku chodzilo prawdopodobnie o cache przegladarki, ktore zapamietalo przekierowanie.

W przypadku netelektryka prawdopodobnie gubione sa pakiety przy polaczeniu lub cos pochodnego (np. ustawienia firewalla). Rozne moga byc przyczyny.

Michalk, sprobuje pomoc znalezc przyczyne, ale zrobmy to mailowo (wyslalem PW) - zeby juz nie zasmiecac tematu...

Edit: Tymczasem zglosilem w NASK odswiezenie DNS. Moze to pomoze. Chociaz ciezko szukac przyczyny, bo tylko 2 osoby pisza ze 8p.pl nie dziala, a z drugiej strony, w zaden sposob nie chca pomoc w wyjasnieniu...

Edit2: Ciagle walczymy z problemem. Na te chwile stwierdzamy, ze problem lezy prawdopodobnie u rejestratora domeny (ew. NASK). Bol jest taki, ze pod telefonem rejestratora siedzi starsza Pani i nie bardzo rozumie o co chodzi, a dzialu technicznego tam nie ma. NASK zrzuca znowu wine na rejestratora... :/

W takim chorym kraju przychodzi nam zyc. Mimo ze problem lezy w konfiguracji DOMENY to ani rejestrator ani NASK sie nie poczuwaja do pomocy. W tym pierwszym pracuja emeryci (mowia np. "domena rozchodzi sie do 2 dni".... a ze sie rozchodzi 7, no coz...) a w drugim panuje kultura ("ja nie bede z Panem rozmawiala"). Oczywiscie jedni i drudzy zwalaja wine na siebie a domena dalej wskazuje na DNS sprzed kilku lat (dla malego % odwiedzajacych)...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności