Skocz do zawartości

SEO cms

yogi

Rekomendowane odpowiedzi

Php-Fusion -> jestem na 1-szym miejscu od x czasu :)

Innych cmsków nie testowałem :P

Nie no php-fusion odpada. Jest już chociaż na supporcie moduł z FURLami czy trzeba samemu się bawić bo jak korzystałem z fusiona kilka miesięcy temu to nie było go? Do tego jeszcze zmienne tyłuły i metatagi. O tym w php-fusionie można zapomnieć a w Drupalu są moduły które nawet słabo orientująca się osoba zainstaluje.

O Sote słyszałem pochlebne opinie.

jasne genialny sote który nie spełnia najbardziej podstawowych zasad optymalizacji i to nie okoniecznie pod SEO. za każde dociągnięcie skryptu do normalności karzą sobie płacić. A ich programiści twierdzą, że NIE DA SIĘ Usunąc znaczników sesji. (https://www.google.pl/search?hl=pl&rlz=1T4GGLF_plPL212PL212&q=sklep+inurl%3Asess_id+&lr=lang_pl)

i tak dalej....

Nie no php-fusion odpada. Jest już chociaż na supporcie moduł z FURLami czy trzeba samemu się bawić bo jak korzystałem z fusiona kilka miesięcy temu to nie było go? Do tego jeszcze zmienne tyłuły i metatagi.

Dobrze, że nie było tego tematu wcześniej, bo nie poznałbym fusiona ;-)

Wszystko to co wymieniłeś udało mi się zrobić, pozostał tylko mały problem z linkami do newsów, ale to z winy starego thema.

Nie no php-fusion odpada. Jest już chociaż na supporcie moduł z FURLami czy trzeba samemu się bawić bo jak korzystałem z fusiona kilka miesięcy temu to nie było go? Do tego jeszcze zmienne tyłuły i metatagi.

Dobrze, że nie było tego tematu wcześniej, bo nie poznałbym fusiona ;-)

Wszystko to co wymieniłeś udało mi się zrobić, pozostał tylko mały problem z linkami do newsów, ale to z winy starego thema.

No i dobrze to ująłeś :)

Tobie udało się to zrobić a w Drupalu każdy ma gotowy moduł ;)

hmm, muszę przyznać, że po zmianie enginu z ez-p na fusiona, wyrzuciło mi dziś podstronę z google. Reszta pozycji zachowane, prócz tej jednej podstrony e-deutsch.pl/gramatyka, a właściwie e-deutsch.pl/gramatyka-c1.htm bo zastosowałem 301. Interesujące, bo strony nie ma w 500 pierwszych wynikach, a wcześniej było top10.

Ostatnio w testach porównawczych free CMS konkurowały prawie łeb w łeb Joomla i Drupal, choć wygrała joomla. Optymalizacja to nie wszystko, liczą się też inne możliwości, chociażby łatwość zarządzania treścią. Mogę Ci napisać o Joomli - Drupala nie znam. Ma dużo plusów jak i minusów.

Do plusów należą:

- bogactwo dodatków

- myszkologia - nawet ktoś, kto nie zna php i html potrafi postawić portal

- dynamiczny rozwój

Do minusów należą:

- Częste sięganie do bazy MySQL (nie mam porównania z innymi)

- niektóre rzeczy czasami warto poprawić "z palca" w php. Ja np. zawsze poprawiam generację nagłówków.

- czasami można fundnąć sobie "przez pomyłkę" duplicate content - czyli dwa różne linki do tej samej treści - ale to chyba przypadłość większości CMS'ów

Osobiście polecam ten CMS choć jestem nieco "zboczony" - tzn. sam pisze dodatki do joomli więc nie jestem zdystansowany. A z moich dodatków:

SEF Service Map

Pzdr, Radek.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności