Skocz do zawartości

Czy dla google to jest jakas roznica?

Johnek

Rekomendowane odpowiedzi

nawet gdy na serwerze masz ustawione by nazwa domeny wskazywała na nazwa domeny/index.html dla googlaka będą to dwie różne strony. Przynajmniej jeżeli chodzi o PR jak masz strony z PR to spawdz sobie czy są jednakowe. Jeśli chodzi o duplicat Content to myślę że google rozpoznaje że są to te same strony

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Chodziło mi o to, że jeśli ustawione jest na serwrze, że nazwastrony.pl ma wskazywac na index.php (czy tam html), to google powinno i ta traktować to jako dwie odrebne strony. Bo nigdzie nie jest powiedziane, że prawdziwym indeksem bedzie index.php czy costam.html

Jeżeli Google nie traktowaloby tego jako dwie różne strony to każda inna podstrona musiałaby być traktowana jako jedna (czyli np. index.php == news.php == linki.php itd).

Co do Duplicate Content - może w przypadku plików z index.* myślę, że google powinno traktować jaką tą samą stronę. Ale jeśli np. inne tego typu, np. news.php, linki.php itd. mają ten sam content, google powinno traktowac to już jako inne strony i z wiadomych powodów ukarać...

A co do PR - to zależy jak linkujesz strony. Jeśli osobno do nazwastrony.pl i do nazwastrony.pl/index.php - to nie ma co się dziwić. To tak jak z www. lub bez...

Portal komputerowy

-
webmastering, biznes

Forum IT - informatyka, komputery, technologie

W google możesz pozycjonować nawet nazwastrony.pl/kupa.php tylko poco. Rusz głową, pozycjonujesz całyc zas nazwastrony.pl/index.php masz już doskonałe rezultaty i musisz zmienić nazwę pliku strony głównej i co? Twoja praca idzie wtedy w las.

OK wiec sprawa wyglada tak:

pozycjonowałem mojastrona.pl , potem przeczytalem na forum ze warto zrobic przekierowanie na albo bez www, to zrobilem przekierowanie z bez www na www, przedobrzyłem z linkami i dla mojastrona.pl pr spadl do 0(z 4) - FILTR, dla www.mojastrona.pl jest 3 a dla mojastrona.pl/index.php(to jest podlinkowany obrazek z strony glownej i tam pr wzrosl do 4 !)

Poki co tylko ucze sie "na bledach" i jestem mega początkującym więc prosze o pomoc co do tej konkretnej sytuacji, czyli jak mam ustawić przekierowanie i którą stronkę pozycjonować ? Dzieki

Jeśli chodzi o duplicat Content to myślę że google rozpoznaje że są to te same strony
Jeżeli Google nie traktowaloby tego jako dwie różne strony to każda inna podstrona musiałaby być traktowana jako jedna (czyli np. index.php == news.php == linki.php itd).

/index.php /index.html / index.htm /index.asp i index.jestemglownastrona jest traktowana przez Google jako inna strona niż np. innastrona.pl. Łatwo zauważyć, że często w indexie znajduje się tylko domena lub tylko index.php. Jeśli znajdują się obie to głównie dzięki faktowi, że się różnią od siebie, mają % różnej treści. Jeśli są identycznie takie same następuje duplikat i ...... Już na tym forum bylem pytany o taki stan gdy pod site: nie było widać domeny, z pytaniem czy to filtr, zawsze wtedy okazywało się, że jest zaindeksowany index...

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności