Skocz do zawartości

Wielki spadek..

Kazur

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 245
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Co do ksiąg gości to moim zdaniem one nadal działają na Google. Jest pare stronek, które tak podniosłem do góry ostro i nadal są wysoko. Ogólnie zamieszanie na Google jest, ale nie ma prostej przyczyny: 4 strony którymi się aktualnie zajmuję poszło ładnie w górę, jedna z 1 miejsca spadła w otchłań;).

Jedna stronka właściwie tylko mi poleciała strasznie.  

Trudno. Przynajmniej wiem, czego unikać.

a mozesz uchylić rąbka tajemnicy czego unikać ? ;)

procent linkow stalych/linkow zmiennych, ksztalt piramidy popularnosci strony....

no i bardzo dobrze. poprawiają się wyniki.

linki ze stopki...

mi poleciała tylko jedna z wielu, i akurat na niej dałem kilka rel="nofollow" ciekawe czy to przypadek czy nie ??. Bo podobna sytuacja z tą stroną była kilka miesięcy temu

wyprzedaż domen. domeny od 300 pln

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

procent linkow stalych/linkow zmiennych, ksztalt piramidy popularnosci strony....

hm, a mi akurat poleciła strona ( ta wspomniana wcześniej ) i ni miała linków zmiennych wogóle

wyprzedaż domen. domeny od 300 pln

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

hm, a mi akurat poleciła strona ( ta wspomniana wcześniej ) i ni miała linków zmiennych wogóle

hmmm.... ale teoria prawdopodobienstwa mowi swoje

może jakiś szyderca się wypowie ?

linki ze stopki...

Tu się nic nie trzyma kupy, tak że chwilowo to chyba lepiej poczekać aż google strawi ten pasztet. Chociaż pokombinować nad przyczynami też można, tylko co tu można jeszcze wymyślić aby następny post tego nie obalił ?

edit

Właśnie (1:40AM) na A9 pojawiły się wyniki podobne do niedzielnych (przed spadkiem)

Na 9 DC (https://www.mcdar.net/q-check/datatool.asp) jestem na 9 moiejscu. Na pozostalych nie ma mnie wcale, w tym na tym, z ktorego korzysta polski Google.

Czego mam sie raczej spodziewac:

1) Wszystkie DC mnie zaakceptuja i wroce na pierwsza strone wynikow?

2) Te, na ktorych jestem tez mnie wywala i klops?

używam tylko linków stałych nie korzystam z systemów wymiany.

no i bardzo dobrze. poprawiają się wyniki.

Komu się poprawiaja temu sie poprawiaja...... ;)

Tu się nic nie trzyma kupy, tak że chwilowo to chyba lepiej poczekać aż google strawi ten pasztet

A może google wcale nie zamierza tego pasztetu strawić i ten nowy algorytm ma właśnie opierać się na rotacyjnej wymianie indeksu stron w róznych DC.

Czego mam sie raczej spodziewac:  

1) Wszystkie DC mnie zaakceptuja i wroce na pierwsza strone wynikow?  

2) Te, na ktorych jestem tez mnie wywala i klops?

Ja przez te 4 dni zobserwowałem tylko tyle że strony sa wyrzucane z niektórych datacenter aby po kilku godzinach do nich wrócić, rotacja między poszczególnym DC jest spora , jednak są też takie DC w których wyniki nie rotują w ogóle.

Ja ustawiłem sobie na porawę humoru DC w których są pokazywane wyniki sprzed początku tego całego bigosu jaki narobiło google :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności