Skocz do zawartości

Wielki spadek..

Kazur

Rekomendowane odpowiedzi

A może google wcale nie zamierza tego pasztetu strawić i ten nowy algorytm ma właśnie opierać się na rotacyjnej wymianie indeksu stron w róznych DC

Czyli chwilowo inne strony (te co nie spadły) jeszcze się trzymają, ale je czeka ten sam los? Coś mi się nie wydaje żeby tak było, ale pożyjemy zobaczymy.

• Odpowiedzi 245
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Przepraszam, jesli ktos juz o tym wspomnial, ale nie mialem silty czytac calego wątku.

Odnioslem wrazenie, że poleciały strony, które opierały się na systemach wymiany linków - tzn mialy znaczny procent linkoew zmiennych (mialem 2 takie strony i polecialy niewiadomo gdzie). Co nie oznacza, ze za Linkora dostaje sie punkty ujemne. Mam wrazenie, ze Linkor pomaga, ale tylko stronom, które już mają linki stałe.

Jeszcze raz sorry jesli ktos juz o tym pisal :D

-> LinkVault <- nowy system wymiany linków statycznych

Kup linki <- dobre ceny, duży wybór

Katalog stron - PR4, SEO friendly, ponad 1000 wpisów ^_^

Czyli chwilowo inne strony (te co nie spadły) jeszcze się trzymają, ale je czeka ten sam los?

nie sądze żeby poleciały te co są.

Chodziło mi bardziej o to że google może teraz dostaczać róznym użytkownikom różne wyniki wyszukiwania czyli troche taki kogiel mogiel dla pozycjonerów.

Bo skąd wiadomo że dana strona która była wypozycjonowana pod wybraną frazę wyswietli się akurat danemu uzytkownikowi, który szuka po tej frazie jeśli ten trafi na DC która nie zawiera na ten moment w swoim indeksie wypozycjonowanej stronki.

Odnioslem wrazenie, że poleciały strony, które opierały się na systemach wymiany linków
Jeszcze raz sorry jesli ktos juz o tym pisal

ano pisał i to nie jeden :D

a jeśli chodzi o stronki to poleciały i te które miały stałe linki, takie które korzystały z systemów wymiany jak i te które nigdy nie były pozycjonowane ale jakoś tam google je sobie zaindeksowało.

Prawidłowości nie widac na razie żadnej oprócz tej że rożne DC googla mają rózne wyniki i na dodatek indeksy w różnych DC zmieniają się ciągle, a stronki pojawiaja się i znikają.

Chodziło mi bardziej o to że google może teraz dostaczać róznym użytkownikom różne wyniki wyszukiwania czyli troche taki kogiel mogiel dla pozycjonerów.  

Bo skąd wiadomo że dana strona która była wypozycjonowana pod wybraną frazę wyswietli się akurat danemu uzytkownikowi, który szuka po tej frazie jeśli ten trafi na DC która nie zawiera na ten moment w swoim indeksie wypozycjonowanej stronki.

No ale przecież wyniku w w różnych data center też muszą być na podstawie jakiegoś algorytmu. Więc, zeby ta teoria była spójna to musieliby mieć tyle algorytmów zróźnicowanych dco data center, a to chyba nie bardzo.

Raczej wierzę w teorię bałaganu :D:

ponizej cytat z forum searchenginewatch:

This same thing happened during the Florida update. I think it was an unintended effect of the algo change, as the problem slowly disappeared (mostly) over the next couple of months. I look for the same thing to happen this time around.

florida update był w 2003 roku, więc wielu może nie pamiętać

wyprzedaż domen. domeny od 300 pln

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

$los = rand(0, 8058044651);

delete from Google where id_strony = $los

LOL :D

Ciekawe czy coś by dało wrzucenie innej strony pod ten adres który poleciał lub napisanej inaczej od nowa , ma ktoś taką mozliwość ?

Prezenty , upominki | Bielizna damska , męska | Darmowe linki

Nadchodzi nowy webwweb , DMOZ musi odejść !!!:)

$los = rand(0, 8058044651);  

delete from Google where id_strony = $los

to mamy pozamiatane jak google to zobaczy :mrgreen:

Ciekawe czy coś by dało wrzucenie innej strony pod ten adres który poleciał lub napisanej inaczej od nowa , ma ktoś taką mozliwość ?

Ja czekam do piątku jak nic sie nie zmieni to wrzuce na domenę która została zbanowana stara wersje strony sprzed pozycjonowania bo taka posiadam, a jak nie pomoże to wrzucę coś całkiem nowego, zobaczymy jak to podziała na google

as the problem slowly disappeared (mostly) over the next couple of months.

Dla mnnie troche za długo czekać byc może te kilka miesięcy.....

Ja czekam do piątku jak nic sie nie zmieni to wrzuce na domenę która została zbanowana stara wersje strony sprzed pozycjonowania bo taka posiadam, a jak nie pomoże to wrzucę coś całkiem nowego, zobaczymy jak to podziała na google

Stara wersja nie przejdzie juz probowałem , trzeba by coś nowego i patrzec co sie dzieje w poszczególnych DC.

Prezenty , upominki | Bielizna damska , męska | Darmowe linki

Nadchodzi nowy webwweb , DMOZ musi odejść !!!:)

przegladam wyniki w 216.239.53.99 i to co widze jest przedziwne.

w tym DC z wlaczona opcja 'Szukaj na stronach kategorii: Polski' jestem bardzo wysoko na wszystkie interesujace mnie frazy, lacznie z #1. to wyglada az zbyt dobrze... jest lepiej niz przed updatem...

mam #1 rowniez na bardzo obstawiona i mocno tutaj na forum pozycjonowana fraze :?: ale wcale nie walczylem o te pozycje...

z tym, ze dotyczy to strony o dlugim stazu w sieci; nowa strona z #1 w domyslnym google.com, w 216.239.53.99 jest daleko na 60.

czyli generalnie: domyslnie w wyszukiwarce strony nie ma, a gdzies tam w niedostepnych szerszej publice zakamarkach potajemnie jest w czolowce! to jest chore :D

ciekawe jest, ze DCs ze starymi wynikami sa rowniez aktywne tzn tam rowniez zachodza zmiany;

biorac taki update łopatologicznie - w starych DCs hamuje zmiany, nowe DCs powoli zastepuja stare, w pewnym momencie zostaja tylko nowe... po co tyle dzieje sie na starych?

ale łopatologie w tym wypadku moge sobie wsadzic w. :D

Odnioslem wrazenie, że poleciały strony, które opierały się na systemach wymiany linków

Napewno nie. Strona hosting.optymalizacja.com jest raz na 5 miejscu, a raz na 11 na haslo hosting z lr=lang_pl a opiera sie w 99.9% na rotacyjnych linkach, wiec zanotowala wzrost a nie spadek.

To jest niemozliwe. Rozumiem frustracje, ze strony spadaja, ale wierz mi firma, ktora jest na NYSE nie bedzie sie bawila w losowe wyniki, raz takie, a raz takie. W tej chwili robia jakies zmiany i trwa to troche dluzej niz trwalo to ostatnimi czasy, ale pare lat temu, update trwal kolo tygodnia, wiec wszystko jest w normie.

Dla mnnie troche za długo czekać byc może te kilka miesięcy.....

wiesz, pozycjonowanie to nie jest sprawa kilku dni, ani tygodni. Najciezsza rzecz w pozycjonowaniu jest wlasnie cierpliwosc w czekaniu na wyniki, a to trwa czesto kilka miesiecy....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności