Skocz do zawartości

Wielki spadek..

Kazur

Rekomendowane odpowiedzi

To jest niemozliwe. Rozumiem frustracje, ze strony spadaja, ale wierz mi firma, ktora jest na NYSE nie bedzie sie bawila w losowe wyniki, raz takie, a raz takie

dokładnie to samo tłumaczyłem dzisiaj jednemu kumplowi który twierdził że mogli wprowadzić taki algorytm

a ja stanowczo twierdze że to by ich pozbawiło jakiejkolwiek wiarygodności i miana najlepszej i najpopularniejszej wyszukiwarki na świecie.

wiesz, pozycjonowanie to nie jest sprawa kilku dni, ani tygodni. Najciezsza rzecz w pozycjonowaniu jest wlasnie cierpliwosc w czekaniu na wyniki, a to trwa czesto kilka miesiecy....
wiem że to

trwa kilka miesiecy juz sie do tego przyzwyczaiłem :D i jestem bardzo cierpliwy

bart napisał:

Dla mnnie troche za długo czekać byc może te kilka miesięcy.....

tylko że w przypadku tej stronki która dostała bana a nią mi chodziło w tej konkretnej wypowiedzi, pozycjonowanie jest a raczej było lekkie i przyjemne z tytułu tego że pozycjonowałem na frazy które miały od 1000 do 5000 wyników wyszukiwania i nie było dla nich żadnej poważnej konkurencji, po prostu frazy były bardzo specjalistyczne i nie oblegane w google.

Przy odpowiednim skonstruowaniu content tej strony udało mi sie wbić do pierwszej 10tki a kilkadziesiąt linków potem sprawiło że stronka wskoczyła wszedzie na sam szczyt.

Dlatego piszę że w tym przypadku nie ma chyba za bardzo sensu czekać kilka miesiecy bo nie musze walczyc o pozycję z setkami tysięcy czy milionami konkurencyjnych stron.

• Odpowiedzi 245
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
nie było dla nich żadnej poważnej konkurencji, po prostu frazy były bardzo specjalistyczne i nie oblegane w google.

To samo jest w przypadku witryny, którą sie opiekuje. Strona jest firmowa, konkurencja mała (lub bardzo mala)

A tak pozatym to wyniki w DC zmieniaja sie jak w kalejdoskopie - rozne roboty google szaleja na stronie - jak sprawdzilem w statystyce strony ktos nawet wszedl poprzez google na stronę - wiec moze jest to dobry prognostyk.

Moim zdaniem puki system opiera się na php

to żadnej witrynie (ze strony systemu) nic nie grozi bo po stronie

użytkownika wyświetlają się linki w htmlu...

Ale google nie musi koniecznie sprawdzać czy dane linki

należą do danego systemu... Wystarczy że sprawdzi,

czy występuje ich rotacja (np. odświeży 10 razy pod rząd stronę).

Jeśli rotacja jest zbyt duża tzn. że coś nie gra i że te linki są sztuczne.

Ale nie wiem czy tak jest... pewnie nie... to tylko moje gdybanie :D

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

webcenter poleciał w GOOGLE ?

Hm dzisiaj jeszcze był w czołówce ( wiadmo na jakie hasło ), w tej chwili google nie znajduje mi jego strony..

hm wiadomo ze miał zbudowana pozycje głównie na "tego typu" linkach...

Czyzby odstrzał ?

Dziwne, moze to tylko chwilowe..

Moze rano bedzie ok...

ALe jezeli ktos jeszcze siedzi na forum to niech se luknie..

U mnie nie ma go w Googlu na polskich i swiatowych wynikach.

Jezeli to Ban to moze dac duzo do myslenia...

No ale moze rano wszystko wróci do normy...

Skuteczne pozycjonowanie stron internetowych, pozycjonowanie w wyszukiwarkach na rynku polskim

Spadki to nie jest kwestia linkorów i innych systemów (przynajmniej chwilowo tak to wygląda), google coś miesza i tyle. Strony lecą jak popadnie, bez wyraznych przyczyn, lecą z systemami linków, pozycjonowane i takie które mialy z jeden link w postaci adresu strony. Nie ma zasady i to jest wlaśnie najgorsze.

Poszedłem zobaczyć przez ciekawość hasło pozycjonowanie, no i mało nie padłem ze smiechu. Są tam strony reklamujące linkora i to dość wysoko ("Ty też możesz mieć #1 w Google na każde słowo jakie sobie zażyczysz ZA DARMO "). Tak sobie myślę że ktoś celowo miesza na rynku (mnie to w sumie mało interesi), może to zemsta gości z allegro :) Ale chyba chodzi o podbicie cen za pozycjonowanie, bo jak wszyscy bedą z tych systemów korzystać to i samo pozycjonowanie będzie mocno utrudnione więc i ceny podskoczą. Widzę chyba też rolę forum w propagowaniu tych systemów w krajowym internecie. Chyba ukręciliśmy sobie bat na własny tyłek.

Faktycznie glowna strona webcenter.pl ma problemy w Google.

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=site%3...ebcenter.pl&lr=

Google nie odswierzyl zawartosci strony i dlatego wypadla z wynikow.

Mysle, ze przesadzilem z iloscia linkow do strony glownej. W 2 tyg z 19 000 skoczylo na 37 000 linkow, pewnie zadzialal BLOOP.

Druga sprawa, linki do programu partnerskiego Linkor powoduja duza ilosc pseudo podstron z duplikowana zawartoscia.

Reszta stron z Linkor mocno poszla do gory, zobaczymy za kilka dni. Co wiecej webcenter.pl nie wyswietlal linkow z coop i linkor.

Kilka dni temu jedna www z top10 tez wyleciala i potem wrocila.

Generalnie ludziw raportuja, ze spadaja strony bez wiekszego powodu. #1 przez kilka lat, zero systemow linkowania i nagle nie ma w top1000.

Co ciekawe google API nadal pokazuje dobre pozycje dla webcenter.pl oraz innych stron, ktore nie spadly.

webcenter poleciał w GOOGLE ?

Hm dzisiaj jeszcze był w czołówce ( wiadmo na jakie hasło ), w tej chwili google nie znajduje mi jego strony..

hm wiadomo ze miał zbudowana pozycje głównie na "tego typu" linkach...

Czyzby odstrzał ?

Dziwne, moze to tylko chwilowe..

Moze rano bedzie ok...

ALe jezeli ktos jeszcze siedzi na forum to niech se luknie..

U mnie nie ma go w Googlu na polskich i swiatowych wynikach.

Jezeli to Ban to moze dac duzo do myslenia...

No ale moze rano wszystko wróci do normy...

Nowy LINKOR - Darmowy i otwarty projekt skutecznej promocji serwisów internetowych

Tez ogladalem DC. Generalnie ja sie tym zabardzi nie przejmuje. 2 miesiace temu mms.gongi.pl tez wylecialo z indexu, po kilkunastu dniach wrocilo na stare pozycje.

Na zagranicznych forach ludzie panikuja, poniewaz im tez straszliwie leca strony. Ja stawiam na pentaly za linki prowadzace do webcenter.pl. Na 37 000 linkow 90% to anchor "pozycjonowanie". Nie wykluczam innych przyczyn (coop, linkor, itd). Czas pokaze jak sie reszta ulozy.

Interesujace sa te ataki mini Linkorkow w google na slowo pozycjonowanie (chyba z 4 strony sa w top10). Sprawdzalem ile punktow userzy dali na to slowo i jest to dosc mala liczba. Teorytycznie Google powinien wywalic te strony za zduplikowana zawartosc (tekst prawie identyczny na kazdej stronie).

Sprawdziłem Twoją stronę na różnych datacenter i nie wygląda to pięknie. Praktycznie na wszystkich dostępnych wyniki sa słabe dla wiadomego słowa. Inne strony mają przynajmniej parę wyników w miarę wysokich a tu lipa totalna.

Nowy LINKOR - Darmowy i otwarty projekt skutecznej promocji serwisów internetowych

Trzeba czekać bo chwilowo nie ma o co się zaczepić, jedna teoria spadku obala drugą i przyczyn nie widać Jedyne co widać to to że strony lecą na pysk, a jedyną przyczyną jest losowanie u googla :)

Strony które nie były pozycjonowane też poleciały. Tak więc chyba 90% linków z jednakowym anchorem może doprowadzić do filtrowania danego słowa, a nie spadku całych domen na wszystkie słowa i frazy.

Ja analizowalem strony co pospadaly i 95% z nich mialo taki sam anchor na wszystkich linkach. Na zachodzie nazywaja to BackLinks Over Optimization Pentaly - BLOOP

Co ciekawe, ja dodalem z linkora inny anchor to strony zaczyly wracac wg. DP Kw trackers, jednak w wynikach google ich nie bylo. Nigdy wczesniej nie bylo sytuacji, gdzie google API zwraca tak drastycznie rozne wyniki.

90% to anchor "pozycjonowanie".

I tu moje spadki potwierdzały by tą myśl - u mnie to jest w zasadzie z 95% linków z identycznym anchorem

Najgorsze jest to, ze nie ma reguly. DC pokazuja totalnie rozne wyniki. Dzisiaj sa ona masakryczne ;/.

Trzeba czekać bo chwilowo nie ma o co się zaczepić, jedna teoria spadku obala drugą i przyczyn nie widać Jedyne co widać to to że strony lecą na pysk, a jedyną przyczyną jest losowanie u googla :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności