Skocz do zawartości

Wielki spadek..

Kazur

Rekomendowane odpowiedzi

Moja strona (www.kody.hoot.pl) pod hasłem KODY spadła z 6 na 14, ale za to pod hasłem Tipsy z 20 na 6 czyli niby jestem na +, ale złowo tipsy jest o wiele mniej popularne od kody:( i mam teraz 2 razy mniej weiść!! i jak ja się mam rozwijać w takich warunkach ;)

• Odpowiedzi 245
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
czy inni których domeny poleciały ostatnio też tak mają?

owszem, mam to samo.

Mam wrażenie, że wygląda to tak, że tak jak były dwie grupy datacentrów, lepsza i gorsza, to teraz wyniki w tej lepszej są jak w tej gorszej, a w tej gorszej... jak w... tragicznej.

Nie chce mi się wierzyć, że to nie ma związku z systemami.

Szy.

Czyli pozamiatane :evil: , (chwilowo? tego pewnie nikt nie wie) Przyczyn też nie znalazłem, chociaż mam wrażenie że chodzi o kopię strony, ale to muszą sprawdzić wszyscy czy gdzieś nie mają takiej kopii (katalogi 9muz oraz chyba miasta robią kopie) w moim przypadku jeszcze konkurencja, ale wcale nie jestem pewien czy to jest dobry trop. Ciekaw jestem czy wywalenie domeny na serwer (IP) który jest wyłączony lub noindex coś tu pomoże.

PS

Szy większość stron nie miała systemów, a poleciały.

Czyli pozamiatane :evil: , (chwilowo? tego pewnie nikt nie wie) Przyczyn też nie znalazłem, chociaż mam wrażenie że chodzi o kopię strony, ale to muszą sprawdzić wszyscy czy gdzieś nie mają takiej kopii (katalogi 9muz oraz chyba miasta robią kopie)

Czekaj, nie nadążam, jaką kopię?

Szy większość stron nie miała systemów, a poleciały.

Niby racja :/

Szy.

Teraz inna sprawa, na wszystkich datacenter wyniki są już stabilne, czyli bardzo złe  Pytanie jest takie, czy tylko ja tak mam, czy inni których domeny poleciały ostatnio też tak mają?

mam dokładnie tak samo, wszystkie DC pokazuja juz w miarę stabilne wyniki, które pochodzą z nowego algorytmu. :lol:

Przyczyn też nie znalazłem, chociaż mam wrażenie że chodzi o kopię strony

ja również jakiś dobitnych wniosków nie znalazłem co do spadku witryny, kopii szukałem bardzo długo (sam jej nie robiłem nigdy) i jak na razie nie znalazłem, ale jeszcze będę szukał....

Ciekaw jestem czy wywalenie domeny na serwer (IP) który jest wyłączony lub noindex coś tu pomoże.

też sie nad tym zastanawiałem ale nie bardzo mam warunki żeby to zrobić, jakby ci sie udało CAN i przyniosło to jakis skutek do daj znać

np taka jaką ma wielu w postaci dmoza na swoich serwerach.

czyli czy strona która poleciała nie została zamieszczona gdzies w postaci kopii

Czyli wrzucam dzięsięć kopii konkurencji do sieci i czekam aż wszyscy pójdą na dno? :>

Za proste, nie sądzisz? :]

Szy.

Czekaj, nie nadążam, jaką kopię?

Ano takie

też sie nad tym zastanawiałem ale nie bardzo mam warunki żeby to zrobić, jakby ci sie udało CAN i przyniosło to jakis skutek do daj znać

Chwilowo też nie mogę sobie na to pozwolić ze względu na straty $, ale chyba zrobię googlebot noindex (mam na subdomenie od tygodnia ale jeszcze nie wyleciała całkiem z wyników, spadła "tylko" o 50 miejsc w tą "krwawą niedzielę")

np taka jaką ma wielu w postaci dmoza na swoich serwerach.

czyli czy strona która poleciała nie została zamieszczona gdzies w postaci kopii

Czyli wrzucam dzięsięć kopii konkurencji do sieci i czekam aż wszyscy pójdą na dno? :>

Szy.

Dokładnie, jest to za proste ale nic innego nie przychodzi mi do głowy. Widziałem kopie bez linków wyżej od oryginałów z linkami, coś w tym może jest?

Szy.

własnie dokładnie tak samo sądze :lol: nawet myslałem przez chwile czy by dla bezpieczeństwa nie umiescić po 1000 kopii stron konkurencji :mrgreen:

a tak na poważnie to może to byc jedna z przyczyn ale niekoniecznie decydująca o tym czy google wywali dana stronę w las czy też nie.

strona która mi poleciała na 99 % nie ma kopii dlatego też nie chce mi sie wierzyć że google w tak prosty sposób może karać stronki.

hmmmmmmmmmmm 

Jeżeli ja mam tą samą stronę na 

www.kserokopiarki.lublin.pl 

www.biuro-tech.pl 

strona jest jedna tylko domeny są dwie 

to o taką kopie chodzi ?

między innymi o taka może chodzić, jak juz pisano na forum dla google domena z www i bez www to dwie róznie strony.

W przypadku kopii starsza strona ma pierwszeństwo, czyli nowa ma mniejszą wartość.

Teoretycznie tak, praktycznie wygląda to niestety inaczej. Dowodu niestety teraz nie mogę podać bo już nie ma kopii o której pisałem wcześniej, ale kopia była wyżej niż strona właściwa.

Nie, nie, to się nie trzyma kupy.

Trzeba raczej powiązać obecne spadki z nowymi funkcjami Google'a. Nie wierzę, że w układaniu obecnego nowego rankingu nie wykorzystano funkcji semantycznych, skoro korzysta się z nich już w wyszukiwaniu.

I być może dlatego wydaje mi się, że systemy moim stronom zaczynają przeszkadzać, bo linkując 'systemowo', na ślepo, na pewno nie punktuję na stronach podobnych pod względem znaczenia, relacji słownych.

Być może wystarczy stworzyć podsystemy, jak Linkor.Dzwonki, Coop.Cities, itp, by znowu nadgonić guglistów. Ale tak jak w przypadku dzwonków one się wzajemnie wypromują, tak w przypadku dziedzin, gdzie brak innych systemowiczów, znowu królem będzie... kontent? :]

Post Pneumy otworzył nowy rozdział na forum...? :]

Szy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności