Skocz do zawartości

Wielki spadek..

Kazur

Rekomendowane odpowiedzi

Nie, nie, to się nie trzyma kupy.

Trzeba raczej powiązać obecne spadki z nowymi funkcjami Google'a. Nie wierzę, że w układaniu obecnego nowego rankingu nie wykorzystano funkcji semantycznych, skoro korzysta się z nich już w wyszukiwaniu.

"Wiązałem" całą noc, aż się sam zawiązałem :lol: Strony które spadły powinny na zapytanie z "~" być wysoko sądząc po treści, a nie są. Dostały tak jakby bana nawet bankowego bana tylko za co?

• Odpowiedzi 245
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
"Wiązałem" całą noc, aż się sam zawiązałem :) Strony które spadły powinny na zapytanie z "~" być wysoko sądząc po treści, a nie są. Dostały tak jakby bana nawet bankowego bana tylko za co?

Obawiam się że nigdy tego nie będziesz wiedział :)

Szy.

W przypadku kopii starsza strona ma pierwszeństwo, czyli nowa ma mniejszą wartość.

Z logiki by tak wynikalo i jaezeli tak jest to zauwaz, ze jezeli Twoja strona zostala skopiowana i zrobisz na niej mala zmiane to automatycznie Twoja strona staje sie nowsza niz kopia. :lol:

Nie, nie, to się nie trzyma kupy.

Jasne, ze nie, albo troche tak :)

Zauwazcie, ze wyniki w google.com sa bardzo rozne od google.pl. Wedlug mnie Google zwraca coraz wieksza uwage na to z jakich stron pochodza linki do danej strony. Jezeli korzystacie z DP to w google.com strona jest pewnie duzo wyzej niz w google.pl i vice-versa z Linkorem.

Mam na to dowod taki, ze na haslo lista wildsteina moja strona (z lista, nie dzwonkami) byla w google.com na 1-2 pozycji, a w google.pl na 11. Kilka dni temu usunalem linki do niej z DP i wstawilem do Linkora. Wczoraj, po dziennym update wynikow, strona jest na 1 miejscu w Google.pl.

Wogule

w ogóle

dorzucę swoje 3 grosze do wielkiego spadku...

wyleciała mi kompletnie strona www.sprezarki.org.pl, która wcześniej była na jednym z pierwszych miejsc (hasło sprężarki). Reszta stron została ok.

a sprężarki miały swoje "aliasy" na blo.pl i abc.pl - wobu jednocześnie, inne albo w tym, albo w tym tylko...

dziwne, nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie, a jeżeli tak, to nie mam pojęcia jakie wyciągnąć wnioski..., zostawię do specom :D

AirMan

o mój boshe :shock:

aaaaaaaa

wszystko jasne...

no to trzeba naprawić, zanim się wkopię dalej

heh, a te aliasy w jakiś sposób mogą mi zaszkodzić ??

[dodane 4 minuty później]

dobra, spoko, poszukałem sobie ;) ==> tutaj

[later]

hmm, ale jedno, przecież do reszta stron z pneumatig.com.pl, tez ma takie linki na tej zasadzie...

znaczy miała ;)

i nic się nie stało...

heh, może google po prostu losowe stronki, które na popularne hasła zajmują wysokie pozycje, po prostu wywalają tak dla zabawy, sportu, czy w ramach praktyk antymonopolistycznych :D

może by porównać daty powstania i długość okresu zajmowania wysokiej pozycji ;)

AirMan

ale dziwne rzeczy się teraz znowu w google wyrabiają !!

wyniki wygladają jakby były pomieszane te stare z przed spadku z nowymi po wprowadzeniu nowego algorytmu, na niektóre bardzo popularne hasła jest o połowę mniej wyników wyszukiwania

popatrzcie choćby na słowo pozycjonowanie jakie przetasowania na szczycie - niektórzy będa zapewne z tego faktu bardzo zadowoleni jeśli takie wyniki sie utrzymają :D .

to wszystko to niezla sciema :P

mysle, ze zmienilo sie domyslne DC dla nas - ciekawe, czy taki jest plan - by zmienialy sie cyklicznie, czy tez to dokądś zmierza...

w kazdym razie wynik testu, jaki opisalem tutaj

jest w tym momencie nieaktualny.

w wynikach jest domena na nową unikalna fraze, natomiast nie ma jej na frazę pozycjonowaną (w a9 jest na #1).

:) hahaha nie wytrzymam :P w czasie gdy pisalem ten pozt znowu nastapila zmiana - wszystko wrocilo do klasycznego stanu - wynik testu aktualny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności