Skocz do zawartości

Wielki spadek..

Kazur

Rekomendowane odpowiedzi

a na jaką frazę strona była pozycjonowana ?? :?:

fotografia slubna, zdjecia slubne

A jakich technik używałeś?

DP? Linkor? Skoro wyskoczyłeś pod Marcin Mazur (89 K) wyników to musiałeś coś nabroić!

Nie linkowałeś z blogów albo książek gości? (rel="nofolow")

Na takiej liczbie wyników zoptymalizowany serwis powinien się sam bronić.

A jakoś nie chce mi się wierzyć że akurat google Ciebie nie lubi.

Teoria o wycinaniu pierwszych 5 też nie sprawdza się (żaden z moich serwisów nie spadł a wszystkie są i były w 5)

A tak na marginesie - na pierwszym miejscu pod: zdjecia slubne - jest ciekawy przypadek ;)

Widać coś się guglowi potegowało maksymalnie.

Use Your wise mind, test imagination...

• Odpowiedzi 245
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A więc czas na mała analize. Są 2 strony:

- FajneForum.info

- Everlast.pl

https://FajneForum.info Jest w linkorze lecz dzień wczesniej zdjołem wszystkie linki w tym systemie, został tylko jeden o anachorze FajneForum i prowadzacym do strony głownej, zato dodałem strone https://everlast.pl . Obie strony poleciały łeb na szyje:

FajneForum poleciało pod takimi słowami:-

Fajne Forum

mods

Informatyka - 3 pozycje w dół.

I pare spadków bo nieznaczacymy pozycjami

Strona https://everlast.pl

Spadła o okoły 78 pozycji pod słowem Kluczowym "Everlast"

Zauważyłem także ze w google pojawiła sie moja stara domena. Chodzi o blarr.take.pl Tej domeny nie używam od paru miesiecy. Wiec jak to możliwe ze tak nagle sie pojawiła?

Pozdrawiam

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

A jakich technik używałeś?

DP? Linkor? Skoro wyskoczyłeś pod Marcin Mazur (89 K) wyników to musiałeś coś nabroić!

Nie linkowałeś z blogów albo książek gości? (rel="nofolow")

Na takiej liczbie wyników zoptymalizowany serwis powinien się sam bronić.

A jakoś nie chce mi się wierzyć że akurat google Ciebie nie lubi.

Teoria o wycinaniu pierwszych 5 też nie sprawdza się (żaden z moich serwisów nie spadł a wszystkie są i były w 5)

A tak na marginesie - na pierwszym miejscu pod: zdjecia slubne - jest ciekawy przypadek ;)

Widać coś się guglowi potegowało maksymalnie.

Nie robiłem nic szczególnego. Jedynie 4-5 miesięcy temu użyłem programu WebCEO. Miesiąc temu pozmniejszałem ilość słów kluczowych i to wszystko.

Troszkę inna fotografia ślubna

... w google pojawiła sie moja stara domena. Chodzi o blarr.take.pl Tej domeny nie używam od paru miesiecy. Wiec jak to możliwe ze tak nagle sie pojawiła?

Pozdrawiam

Coś mi sie wydaje ze google coś miesza z bazami i to nie pierwyszy raz, taki przypadek miałem 1,5 miesiaca temu i dostałem filtr na www.stringi.com.pl , ostatnio kilka dni temu wylazłem z tego filtra na ładne pozycje az do wczoraj.

Być może w tej chwili własnie google aktualizuje jakieś filtry , i okresowo "miesza" bazy danych czy coś w tym guście , ostatnim razem zanim dostałem filtra to moja strona była w cache googla ze wsteczną data o jakies 2-3 miesiące.

Może porownuje starą baze z nową i na jakiś zasadach daje filtra stronie.

Prezenty , upominki | Bielizna damska , męska | Darmowe linki

Nadchodzi nowy webwweb , DMOZ musi odejść !!!:)

no i zmian ciąg dalszy, dziś trzy moje strony których wczoraj w ogóle nie było widać powróciły na wysokie miejsca, pod jedną frazą kluczową którą pozycjonuje od miesiąca strona skoczyła o 10000 pozycji :shock:

Wcześniej nie mogłem jej znależć w ogóle i juz myślałem że wpadłem w filtr a tu taki skok.

Jednak żeby nie było za różowo to jedna stronka całkiem zniknęła a była pozycjonowana po frazach gdzie konkurencja znikoma i zajmowała pierwsze miejsca a teraz jej w w ogóle nie ma :x , a nie używałem do jej pozycjonowania żadnych wyszukanych metod, po prostu kilkadziesiąt linków z odpowiednimi anchorami.

Google jednak wie jak dopiec człowiekowi :cry: rzeczywiście jest chyba baaardzo inteligentne...... :roll:

hmmmm w 10 Data Center Googla jednak stronka, która zniknęła z google.pl istnieje i trzyma się na starych pozycjach, ale niestety nie są to Data Center przypiete pod polskie Google.

Wie ktoś może jak to jest z tymi Data Center, które są przypisane dla google.pl i czy w ogóle jest to jakos podzielone ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności