Skocz do zawartości

Wielki spadek..

Kazur

Rekomendowane odpowiedzi

moja dzisiejsza teoria jest taka: chlopcy i dziewczynki w google postanowili troche namieszac, pobawic sie w piaskownicy, zmodyfikowac algo, czy tez cokolwiek innego... niewazne...

wazne, ze WSZYSTKO POSULI :)

teraz im glupio, siedza cicho, udaja, ze nic sie nie stalo i na gwalt probuja naprawiac sytuacje...

zasada jest prosta: jesli cos dziala - nie ruszaj bo spieprzysz - nie sluchali :)

• Odpowiedzi 245
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
wazne, ze WSZYSTKO POSULI

Ot to - zgadzam sie całkowicie !!

I kto teraz posprząta ten śmietnik ??

Jeśli w ogóle da się to posprzątać

P.S. chyba jednak cos próbują naprawić, bo zgubiona stronka jest już w google.pl (właśnie się pojawiła) ale szkoda że poleciała daleko w dół, czyli tak jakby jej nie było :cry:

chlopcy i dziewczynki w google postanowili troche namieszac, pobawic sie w piaskownicy, zmodyfikowac algo, czy tez cokolwiek innego... niewazne...

Tak, wyglada to wlasnie na jakies zmiany w algo, tylko jakie?? Nie dowiemy sie dopoki sie to nie ustabilizuje. A tymczasem ja zostawiam wszystko tak jak mialem (linki, struktura), bo tylko w taki sposob mozna bedzie zrobic analize tego co sie zmienilo.

ale obledny 'filtr'  

na specyficzne, jedyne w swoim rodzaju slowo - nazwe firmy - strona pojawia sie na 71 miejscu... pieknie to zrobili

ja mam jeszcze gorzej u mnie na nazwe firmy która jest w domenie w ogóle nie pojawia się stronka w wynikach wyszukiwania

Tak, wyglada to wlasnie na jakies zmiany w algo, tylko jakie??

Troche to dziwe jak na algorytm, na razie praktycznie żadnej prawidłowości bo dziłania jakie stosowałem do 4 stron przy pozycjonowaniu były takie same , a trzy z nich poszły w góre a tę jedna google po prostu pozamiatało :)

Piszą też o tym trochę na forum Digitalpoint że to może być nowy algorytm.

Ciekawe jest to że ludzie piszą iż do indexu google powracały im na wysokie pozycje strony które były prawdopodobnie w sandboxie.

Czyżby ten kto załapał się na sandox dostał teraz zdośćuczynienie od G. :)

tymczasem ja zostawiam wszystko tak jak mialem (linki, struktura), bo tylko w taki sposob mozna bedzie zrobic analize tego co sie zmienilo.

I ja równiez postąpie podobnie bo inaczej można tylko narobić jeszcze większego bigosu.....

hmmmmmmmmmmmm przypomniałem sobie co ostatnio zmieniałem:

1. usunąłem linka z mojej strony do www.republika.pl/spzozparczew - jakieś 1-2 tyg. temu (storna szpitala została na swoim miejscu)

2. zmieniłem szatę graficzną oraz całą strukturę strony - dodałem TITLE w odnośnikach i alt w obrazkach. Jakieś 3 tyg. temu

3. nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale dwa odnośniki prowadzą do stron aktórych nie ma (jeszcze nie skończyłem ich robić)

Może ktoś dokonywał podobnych zmian. Piszcie

Nie wiem czy zauwazyliscie ze przed chwila w googlach caly czas zmienialy sie wyniki wyswietlania bardzo wielu stron. Wyglada na to ze "wielmozni" informatycy zobaczyli jaki burdel zrobili :) Moze wszystko niebawem wroci do normy. Oby...

Ja bym nie narzekał jakby zostało jak jest;) Wszystkie do góry, jedna bez zmian, no i niestety jedna poleciała - nawet nie wiem gdzie i to z 1 miejsca ! Ale coz ofiary musza byc;) Ale mam pytanie: dajcie adres do tego DP. Linkora znam, choc za słaby jeszcze jestem zeby go z korzyscia uzywac. A o tym DP jakos nie slyszalem. Podajcie adresik. Dzieki!

Mojem znajomenu strona bardzo poleciała w wynikach wyszukiwania oraz zmienił się ranking z PR=4 na PR=1 Stało się to dzięki wielu linkom z jednego dużego portalu.

Co powinien robić w tej sytuacji?

Zrezygnować z tych linków i czekac na nowy update, czy zaczynać pozycjonować inną domenę do tej strony?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności